مشاور خانواده
دریافت نوبت مشاور روانشناس خانواده و مراقبت از سلامت روانی خانواده همواره یکی از اولویتهای مهم در زندگی انسانها بوده است. هر خانواده با چالشها و مشکلات خود روبرو میشود و در برخی موارد ممکن است نیاز به کمک و مشاوره داشته باشد. در این مواقع، مراجعه به کلینیک روانشناسی و دریافت نوبت مشاور روانشناس خانواده میتواند بسیار مفید واقع شود.برای بهبود روابط خانواده در زمان بروز مشکل، گاهی نمیتوان به تنهایی برای حل آن کاری کرد. از این رو مشاورین خانواده در مراکز درمانی معتبر آماده برای حل مشکلات خانوادگی شما عزیزان هستند.
مشاور و روانشناس خانواده
خانواده مکان آرامش و راحتی خاطر افراد میباشد. زمانیکه از فشار استرس و کارهای روزمره خود خلاصی ندارید، خانواده میتواند بهترین مکان برای استراحت فکری شما باشد. خانواده منبع انرژی مثبت و عامل ایجاد شوروشوق در شماست. اما گاهی، بنا به دلایلی، محیط خانواده میتواند بسیار متشنج شود. روابط افراد درون خانواده دچار فروپاشی شود و همه افراد خانواده تحت فشار قرار گیرند. در بروز همچین مواردی، بسیاری از خانوادهها نمیتوانند به تنهایی برای درمان روابط خانوادگیشان اقدامی انجام دهند. اینجاست که مشاوره خانواده برای حل مشکلات به وجود آمده، پا در میدان میگذارد. زمانیکه خانواده و روابط خانوادگی، بنا به هر دلیلی دچار فروپاشی است، کمک میکند.
دلایل مراجعه به مشاوره خانواده
ورود به هر عرصه جدیدی، با چالشهایی همراه است. تشکیل خانواده و زیرمجموعههای آن قطعا با چالشهایی همراه است. بسیاری از خانوادهها برای پشت سرگذاشتن این چالشها با موفقیت، به مشاوره خانواده روی میآورند. بعضی دیگر نیز برای راهنمایی گرفتن در اجرای امور خانوادگیشان از آن کمک میگیرند. برخی از دلایلی که افراد نزد مشاور روانشناس خانواده میروند عبارت اند از:
رفع اختلالات روانی
برخی از خانوادهها و زوجین برای رفع اختلالات روانی یکی از افراد خانواده نزد مشاوره خانواده میروند. در بعضی خانوادهها ممکن است یکی از اعضای خانواده و یا حتی چند نفر، دچار اختلالات روانی باشند. این اختلالات روانی میتواند بسیار آزاردهنده برای سایر افراد خانواده باشد و زندگی آنها را دچار اختلال و فروپاشی کند. از این رو برای یافتن راهحلهایی برای درمان این اختلالات، افراد نسبت به رزرو وقت مشاور خانواده اقدام نموده و با راهنماییهای مشاورین متخصص، برای درمان آن تلاش میکنند.
معلولیت
ممکن است در برخی از خانوادهها فردی باشد که از معلولیت رنج میبرد. این معلولیت میتواند شامل معلولیت جسمی و یا ذهنی باشد. به مروز زمان دیگر اعضای خانواده ممکن است برای نگهداری از این افراد دچار برخی از نگرانیها شوند و یا مسئولیت زیادی را بر دوش بگیرند. این مساله برای اعضای خانواده و یا فردی که مسئول نگهداری آن شخص است به مرور زمان دچار وسواس و نگرانی میگردد. شخص برای گرفتن راهنماییهایی در این خصوص، نزد مشاوره خانواده رفته و برای رفع این مشکلات روانی و وسواس گونه از او کمک میگیرد.
بیماریهای مزمن
در برخی از خانوادهها، ممکن است یکی از اعضای خانواده دچار بیماری مزمن مانند سرطان، دیابت، فشارخون و… باشد. دیگر اعضای خانواده علاوه بر دانستن نگهداریهای پزشکی لازم، باید در رابطه با نگهداریهای روانی از این افراد نیز اطلاعاتی به دست آورند. علاوه بر نگهدار روانی افراد بیمار، باید به سلامت روان خود در این باره نیز اهمیت دهند. زیرا با توجه به فرهنگ جوامع، زندگی با این افراد به مرور زمان ممکن است برای شخص نگرانیهای فکری و روانی به وجود آورد. افراد با مراجعه به مشاوره خانواده میتوانند از این نگرانیهای بیهوده خلاصی یابند و راهحلهای بسیار کارآمدی را برای زندگی راحتتر، دریافت کنند.
بهبود بخشیدن به روابط
برخی از زوجین در زندگی به مشکلاتی برمیخورند. بسیاری از زوجها، خواهان بهبود بخشیدن به زندگیشان هستند. آنها یکدیگر را دوست دارند و میخواهند که دوباره در کنار یکدیگر زندگی کنند. آنها دلشان نمیخواهد که به دلیل برخی از مشکلات پیش پا افتاده و بچگانه یکدیگر را از دست بدهند. اما راه درست کردن آن مشکلات را هم نمیدانند. زیرا تجربهای از زندگی و اتفاقات پیش آمده ندارند و به تنهایی نمیتوانند راه حلی برای رفع مشکلات بینشان پیداکنند. از این رو میتوانند با توافق یکدیگر، نزد مشاوره خانواده رفته و برای حل مشکلات پیش آمده راه حلی بیایند.
جدایی و طلاق
بعضی از خانواده با وجود داشتن فرزند بنا به دلایلی که هیچ راهی برای بهبود بخشیدن به آن وجود ندارد، تصمیم به جدایی میگیرند. نکته اول در این باره این است که قبل از تصمیم به جدایی حتما نزد مشاوره خانواده بروید. ممکن است برخی از دلایلی که شما عزیزان به خاطر آن تصمیم به جدایی گرفتهاید مسئله جدی نبوده باشد. اما گاهی نیز راهی جز جدایی نمیماند. حال برخی از خانوادهها نگران تاثیر جداییشان بر دیگر اعضای خانواده هستند. زوجین میتوانند با مراجعه به مشاوره خانواده، نگرانیهایشان در رابطه با این موضوع را حل کنند. در مرکز مشاوره آرامش من متخصصین ما همواره آماده ارائه راه حلهای مناسب برای بهبود روابط و مشکلات خانوادگی شما عزیزان هستند.
رفتار فرزندان
بچهها در هر سنی دچار برخی از رفتارهایی میشوند که تحمل آن رفتارها برای اعضای خانواده مخصوصا پدر و مادر سخت است. این رفتارها ممکن است به دلیل اقتضای سنشان باشد و یا به دلیل برخی اختلالات مانند وسواس در کودک، وسواس فکری در نوجوانان، پرخاشگری و … باشد. والدین گاها نمیتوانند با فرزنداشان و رفتار آنها به راحتی کنار بیایند. بسیاری از والدین حتی نحوه برخورد با فرزندانشان را به هنگام بروز همچین اختلالاتی بلد نیستند. والدین برای آموزش و راهنمایی گرفتن در رابطه با نحوه برخورد با رفتار کودک و نوجوان خود، باید به مشاوره خانواده مراجعه نمایند.
تغییر زندگی
زمانیکه خانواده در حال تغییر است. تغییر در محل زندگی، تغییر در محل تحصیل فرزندان و یا خود و… از جمله تغییراتی است که یک خانواده ممکن است در طول زندگی خود با آن روبرو شود. همانطور که میدانیم تغییر کردن آسان نیست. تغییر همیشه با مسائل خوب و بدی همراه بوده است. از نظر روانی جدایی از محلی که چندین سال به زندگی و تحصیل پرداختهاید قطعا نمیتواند کار آسانی باشد. به همین دلیل برای آرام شدن و راحت کنارآمدن با این قضایا و مسائلی مشابه با این موضوع، مراجعه به مشاور خانواده بسیار کمککننده میباشد.
اعتیاد
بیماری اعتیاد، بیماری خانمان سوزیست که دست و پنجه نرم کردن با آن قدرت بالایی میخواهد. بسیاری از خانوادهها هستند که یکی از افراد حاضر در خانواده بنا به دلایلی به این بیماری گرفتار شده است. حال باقی اعضای خانواده برای زندگی کردن در کنار چنین افرادی نیاز به برخی راهنماییها دارند. این افراد میتوانند با مراجعه به مشاوردر کنار این افراد به راحتی زندگی کنند. همچنین مشاوره خانواده با ارائه راهحلهایی میتواند به بهبود بخشیدن افراد بیمار نیز کمک کنند. با رزرو وقت مشاوره درمان اعتیاد از کلینیک آرامش من، میتوانید از کمک متخصصین این حوزه جهت ترک اعتیاد بهرهمند شوید.
موارد بالا برخی از دلایلی بودند که ممکن است برای بسیاری از خانوادهها، حتی شما عزیزی که این مقاله را میخوانید پیش آمده باشد. شما عزیزان با وجود هر یک از مسائل بالا در زندگیتان، باید به مشاوره خانواده مراجعه نمایید. زیرا برخی از دلایلی که ممکن است جو آرام و دوست داشتنی خانواده را در هم بریزد، بسیار پیش پا افتاده هستند. حیف است که کانون گرم خانواده عزیزتان، با دلایلی کوچک به نابودی کشیده شود.
انواع مشاوره خانواده
زمانیکه شما تصمیم میگیرید برای حل مسائل بزرگ و کوچک خود نزد مشاوره خانواده بروید، مشاورین و متخصصین راه و روشهای مختلفی برای ارائه راهحل، بنا به مشکل شما عزیزان در اختیارتان میگذارند. هر مسئلهای، راهحل مخصوص به خود را دارد. برخی از این روشها به شرح زیر میباشد.
زوج درمانی و مشاوره ازدواج
مشاورین و متخصصین ازدواج و خانواده، در رابطه با مساله ازدواج آموزشهای خاص دیدهاند. میتوانند به شما بهترین نکات را آموزش دهند تا در رابطه با این موضوع بهترین تصمیمتان را بگیرید. این مشاوره به حضور خودتان و شریک عاطفی یا همسرتان وابسته است. مشاوره خانواده با هر دو شما به صورت جدا و با همدیگر صحبتهایی را خواهد کرد. بعد از صحبت و شناخت شما با توجه به تجربه و علمی که در این زمینه دارد بهترین تصمیمات را در پیش روی شما قرار میدهد. مسالهِ ازدواج مساله بسیار مهمی است. دورهای جدید و تغییر بزرگی در زندگی هر فردی است. از این رو به قول معروف نمیتوان درباب این موضوع بیگدار به آب زد. پس با رفتن نزد مشاوره خانواده، با اطمینان خاطر زندگی مشترک خود را آغاز کنید.
مشاوره خانواده ساختاری
این نوع از مشاوره به بهبود روابط درونی خانواده و ساختار آن میپردازد. هدف از انجام این نوع مشاوره، بهبود تعاملات خانواده و ایجاد تغییرات مثبت در کانون خانواده میباشد. این نوع مشاوره تاکید بر تغییر برخی از الگوهای ساختاری خانوادهها دارد. بطور مثال، میدانیم که خانواده نقش مهمی را در تربیت فرزند برعهده دارد. این مشاوره برخی از الگوهای ناسالم در تربیت فرزندتان را شناسایی کرده و جایگزینی مثبت برای آن قرار میدهد.
مشاوره خانواده سیستمی
هدف از این نوع مشاوره توجه به سیستم خانواده است. سیستم کل خانواده به رفتار اعضای خانواده بنا به جایگاه خودشان تعریف میگردد. مثلا مرد خانواده به عنوان همسر و پدر در خانواده خود چگونه باید رفتارکند. خانم خانه به عنوان همسر و مادر، و فرزندان به عنوان فرزند در خانواده چه رفتارهایی را باید از خود نشان دهند. درواقع این نوع از مشاوره چگونگی عملکرد همه افراد خانواده را در جایگاه خودشان، مشخص میکند. این نوع مشاوره از نظر روانی و عاطفی، بیشترین اهمیت را دارد.
مشاوره خانواده استراتژیک
هدف از این نوع مشاوره، تغییرات ساختاری و رفتاری مثبت در کانون خانواده است. این روش از مشاوره کوتاه مدت است و تمرکز بر نقش خانواده در رشد و تربیت فرزندان دارد. مشاوران از این نوع مشاوره برای درمان برخی از خانوادهها که در تربیت و رشد فرزندشان دچار مشکل هستند استفاده میکنند.
مزایای مشاوره خانواده
تحقیقات نشان دادهاند، افرادی که به مشاوره خانواده برای حل مشکلاتشان مراجعه نمودهاند، بسیار موفقتر از افرادی بودهاندکه به تنهایی خواستارحل مشکل در زندگی خود بودهاند. شما عزیزان پس از مراجعه به مراکز درمانی و مشاوره خانواده، تغییراتی را به چشم خود خواهید دید.
بسیاری از آمار موجود از نتایج مراجعه کنندگان بسیار مثبت بوده است. برخی از این آمارها به شرح زیر میباشد. آمار و ارقام پس از مراجعه به مشاوره خانواده:
- در رابطه با رفتار فرزندان در خانواده مشکلاتی مانند وسواس کودک، تحصیل و رابط عاطفی فرزندانشان، حتی چاقی و لاغری کودکشان، وجود دارد. حدود 73 درصد از والدین گفتهاند که بعد از مراجعه به مشاوره خانواده بهبود در رفتار فرزندانشان را به چشم دیدهاند.
- در رابطه با سلامت بدن نیز بسیاری از افراد نزد درمانگر میروند. مشاورین و متخصصین راهکارهایی برای افرادی که چه خودشان بیمار هستند و یا افرادی که با فردی بیمار زندگی میکنند، ارائه میدهند. این راهکارها بسیار مفید در زمینه سلامت بدن و بهبود آن میباشند. با توجه به آمار 66 درصد از افراد بعد از مراجعه به مشاوره خانواده از سلامت بدن و جسم خود و یا سایر نزدیکان راضی هستند.
- سلامت روح و روان از مهمترین مسائلی است که هر فرد باید به آن توجه کافی داشته باشد. افراد زیادی در رابطه با مسائل عاطفی و بهبود آن و همچنین بهبود اختلالات روانی خود نزد مشاور میروند. آماری که در دسترس است نشان میدهد 99 درصد از افراد از بهبود سلامت روان و عاطفی خود پس از مارجعه نزد روانشناس راضی هستند.
با توجه به آماری که وجود دارد، میتوان گفت که مشاوره خانواده از امور واجب در کنار باقی امور زندگی میباشد. مراجعه به مشاور و در اصطلاح تراپی، در هر زمینهای، چه خوب و چه بد، از واجبات هر زندگی مثل غذا خوردن، ورزش کردن و.. است.
افرادی که نباید نزد مشاور بروند
مشاوره خانواده نیز مانند تمامی موارد موجود در دنیا دارای استثنائاتی میباشد. درست است که خوبیها و فواید رفتن نزد روانشناس خانواده بسیار زیاد است اما باید برخی از خطرات آن را نیز بدانیم.
در بین افراد برخی از خانوادهها کسانی هستند که در برابر مشورت گرفتن و مراجعه به مشاور خانواده برای حل مسائل پیشآمده جبهه میگیرند. مراجعه این افراد به مشاوره خانواده نه تنها سودی ندارد بلکه میتواند باعث بروز بسیاری از مشکلات بزرگتری شود. رفتن این افراد نزد روانشناس خانواده تشویش را در بین اعضای خانواده بیشتر خواهد کرد. از این رو افرادی که نزد مشاوره خانواده میروند باید:
- نسبت به تغییرات زندگیشان در جهت مثبت، متعهد و پایبند باشند.
- در جلسات درمانی و مشاوره خود به طور مرتب و منظم شرکت کنند.
- با مشاور صادق باشند و تمامی حرفها و مشکلاتشان را به درستی و بدون ترس بیان کنند.
- آمادگی کامل برای درمان داشته باشند.
این نکته را لازم است بدانید که شما و دیگر اعضای خانوادهتان ممکن است در جلسات اولیه مشاوره خود احساس ناراحتی و درماندگی داشته باشید. باید خدمتتان عرض کنیم که این نگرانیها کاملا طبیعی است. مشاور، در طول روند مشاوره خانواده بنا به وضعیت شما به بهبود حال شما کمک خواهد کرد.
تعداد جلسات مشاوره خانواده
عوامل گوناگونی بر تعداد جلسات حضور شما نزد مشاوره خانواده تاثیر دارد. موارد زیر از جمله دلایلی است که تعیین کننده تعداد جلسات شما میباشد.
- هدف شما از مراجعه به مشاوره خانواده چیست؟
- دلیل خانواده شما برای شرکت در این جلسات چه چیزی میباشد؟
- اینکه شما و اعضای خانوادهتان چه مقدار بر روی مسائل درمانی خود پایبند و متعهد هستید!
خلاصه که طول درمان، بستگی به شرایط شما دارد. بسته به شرایط درمانتان، طول درمان ممکن است کوتاه مدت و یا بلند مدت در نظر گرفته شود. نکته دیگر، در رابطه با تعداد مراجعه در طول یکسال توسط یک شخص یا خانواده است. در طول سال ممکن است برخی از خانوادهها یک یا چندین مرتبه برای حل مسائل مختلف در زمینههای متفاوت، نزد مشاوره خانواده بروند.
در این جلسات چه میگذرد؟
اول باید بدانید که روند جلسات مشاوره خانواده بنا به صحبت و مکالمات صورت گرفته نزد مشاور و سلامتجو میباشد. روانشناس و یا مشاور برای شما زمینه امنی را فراهم خواهد کرد که شما با اطمینان خاطر، از دغدغههای خود به راحتی و بیپرده سخن بگویید. این موضوع کمک بسیار زیادی در روند بهبود شرایط شما ایجاد میکند. بعد از عنوان مسائل، مشاور با ارائه راهکارهایی برای بهبود مشکلاتتان به شما در روند حل مسائل کمک خواهد کرد. شما نیز موظف به انجام تمامی راهکارها و راهحلهای پیش رویتان هستید.
بطور کلی در طول جلسه مشاور ممکن است:
- از شما و اعضای خانواده در رابطه با بحران و مسائل پیش آمده سوالاتی بپرسد.
- شما و دیگر اعضای خانواده را به حرف زدن و گوش شنوا داشتن تشویق کند.
- احساسات و حرفهای دیگران و همه اعضای خانواده را روشن کند تا یکدیگر را درک کنید.
- چگونگی کار کردن و کمک به یکدیگر را به شما آموزش دهد.
- راهحلهایی برای تغییر الگو و تغییرات سبک زندگی به شما پیشنهاد دهد.
- و…
در کل تعداد جلسات نیز بنا به تعریف مشکلاتتان متفاوت است. نکتهای که بسیار در این مورد مهم است حضور همیشگی و فعال شما و اعضای خانواده خود در این جلسات است.
مشاوره خانواده همانند یک ناجی میتواند کمک کننده شما در طول مسیر زندگیتان در زمینههای مختلف باشد. با توجه به مشکلاتی که در جوامع امروزه در بین خانواده ها بسیار رواج یافته است نیاز به نزد درمانگر، بیش از هر چیزی در زندگی مشاهده میشود. مشاورین ما، میتوانند همه روزه، در رابطه با بحران های پیش آمده در زندگی و خانواده اتان در کنارتان باشند و دست شما را لحظهای رها نکنند. شما عزیزان قادر هستید با کمک از مشاوره خانواده آرامش من زندگی بهتر و لذت بخشتری را در کنار خانوادهتان بگذرانید.
مرکز مشاوره آرامش من به شما این اطمینان را میدهد که کلیه مکالمات جلسات محرمانه هستند و هیچ نگرانی در خصوص درز اسرار شما عزیزان وجود ندارد
بله، برای بهبود روابط میان اعضای خانواده معمولاً با چندین نفر از اعضای خانواده قرار ملاقات گذاشته میشود تا نسبت به مشکلات رخ داده یا در حال وقوع آگاه شوند و نسبت به حل مشکلات راهنمایی شوند.
به شما تبریک میگویم که تصمیم گرفتید به جای گوش کردن به راهنماییهای نابهجای دیگران یک مشاور متخصص را انتخاب کنید.
به سادگی میتوانید با پر کردن فرم رزرو وقت مشاوره و یا تماس با شمارههای قرار داده شده یک روانشناس کاردان جهت انتخاب مسیر درست، ارتباط برقرار کنید.
دریافت نوبت مشاور
"*" indicates required fields
متخصصان روانشناس مشاوره خانواده مرکز مشاوره آرامش من
دریافت نوبت و رزرو وقت خدمات مشاوره روانشناسی از متخصصان و روانشناسان مجرب مرکز مشاوره آرامش من امکان پذیر است.
بهترین مشاوران روانشناس خانواده در کلینیک آرامش من میتوانند به خانوادهها کمک کنند تا بهترین راهکارها را برای حل مشکلات خود پیدا کنند. زیرا یک جلسه مشاوره خانواده عالی میتواند فضایی امن و محافظهکارانه برای بحث و بررسی مشکلات فراهم کند. همچنین به خانوادهها کمک کند تا با تمرکز بر مسائل مهم خود، به راهحلهای اثربخش و درمان روابط مابین خود بیاندیشند.