اختلال اوتیسم

همیشه و در هر زمانی، بیماری‌ها و اختلالات مختلفی گریبان‌گیر افراد شده است. برخی از این اختلالات و بیماری‌ها با اینکه خطر زیادی نداشته و تنها یک عملکرد ناقص بدنی است، از آن وحشت دارند. از همین رو آن را یک بیماری بزرگ دانسته و باعث می‌شوند که فرد مبتلا دچار ناراحتی و عذاب فراوان در زندگی خود شود. اوتیسم یکی از این اختلالات است که امروزه شاهد موارد بسیاری در این زمینه هستیم. اوتیسم چیزی است که شما با آن متولد می‌شوید. از همین رو می‌توان با حضور آن نیز به خوبی و بدون مشکل زندگی کرد. این موضوع نیز نیازمند داشتن اطلاعات قوی در این زمینه می‌باشد. با ما همراه باشید تا با علائم و انواع و همچنین درمان این اختلال آشنا شوید.

اوتیسم چیست؟

می‌توان گفت اوتیسم یک اختلال است که شرایط خاص خودش را به همراه دارد. این اختلال ممکن است در مسائل و رفتارهای اجتماعی، مهارت‌های گفتاری و شنیداری فرد، تاثیر بگذارد. در حقیقت می‌توان گفت که اوتیسم یک اختلال رشدی می‌باشد. این اختلال بر روی بزرگسالان و هم بر روی کودکان نیز تاثیر می‌گذارد. به مرور زمان و با پیشرفت علم، تفکرات در رابطه با اختلال اوتیسم تغییر کرده است.

باید بدانید که اوتیسم یک بیماری نیست. در حقیقت به این معناست که مغز فرد مبتلا به روشی متفاوت با دیگر افراد عمل می‌کند. اوتیسم چیزی است که فرد با آن متولد می‌شود و در دوران کودکی و حتی بزرگسالی نیز خوش را نشان می‌دهد. فرد مبتلا به اوتیسم، این اختلال را در تمام مراحل زندگی خود مشاهده می‌کند. اوتیسم وضعیتی نیست که خیلی حاد باشد و نیاز به درمان داشته باشد. اما برخی از افراد نیازمند به کمک و حمایت هستند و نمی‌توان گفت که یک وضعیت اضطراری پزشکی به حساب می‌آید.

این اختلال نمی‌تواند مانع این شود که زندگی خوبی داشته باشید. شما می‌توانید فردی دارای اوتیسم بوده و یک زندگی عالی و طبیعی را داشته باشید. اگر فردی دچار این اختلال باشد، می‌تواند رابطه دوستانه خیلی عالی، شغل خوب و تفریحات سالم، همانند دیگر افراد معمولی داشته باشد. تنها فرقی که با افراد دیگر دارند این است که ممکن است در برخی امور نیازمند کمک و حمایت باشند.

از طرفی طبق تحقیقات صورت گرفته روانشناسان معتقدند که اوتیسم یک طیف است. یعنی این اختلال در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است.

حتما بخوانید: مشاوره کودک

انواع اوتیسم

همانطور که در قبل گفته شد، اوتیسم یک طیف است و در هر فرد با فرد دیگر تفاوت دارد. از همین رو اوتیسم دارای انواع مختلفی می‌باشد که عبارتند از:

سطح یک اختلال اوتیسم یا آسپرگر

این اصطلاح در بین جامعه اوتیسم به طور مکرر عنوان می‌شود. در حالیکه یک تشخیص رسمی نمی‌باشد. افرادی که دارای این نوع از اوتیسم هستند، هوش طبیعی بالاتر از حد نرمال دارند، از مهارت کلامی خوبی برخوردارند. اما در ارتباطات اجتماعی خود دچار چالش‌هایی می‌شوند. اوتیسم با عملکرد بالا نام دیگر این نوع از اختلال است.

از هم گسیختگی کودک

این نوع از اختلال در کودکان پدیدار می‌شود. به اینصورت است که کودک رشد بسیار خوبی دارد و ناگهان در یک سنی متوقف می‌شود. این نوع از اوتیسم می‌تواند والدین کودک را به شدت تحت تاثیر قرار داده و ناراحت کند. کودک به طور عالی درحال رشد است، مهارت‌های کلامی و اجتماعی خوبی دارد. اما به ناگهان دیگر آن کودکی که از همه نظر عالی به نظر می‌رسیده نیست. این موضوع به شدت می‌تواند برای والدین کودک و اطرافیان تلخ باشد.

اختلال نافذ رشد

این اختلال شدت کمتری از باقی موارد دارد. در این نوع از اختلال، کودک در همه موار، رشد کمتری نسبت به سایر کودکان دارد. در راه رفتن، حرف زدن و … تاخیر دارد.

سندرم رت

این سندرم در چند سال اخیر به عنوان یک نوع از اوتیسم رد شده است.

اوتیسم کلاسیک یا سندرم کانر

 می‌تواند شامل عدم ارتباط چشمی با دیگران، ایجاد مشکل در برقراری ارتباط با دیگر اشخاص، حساسیت‌های زیاد، درگیری با افراد و عدم درک دیگران باشد. کودکانی که دچار این نوع از اوتیسم هستند نیازمند کمک و حمایت بیشتری از جانب والدین و اطرافیان خود می‌باشند.

مطالعه مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: تاثیر حیوان خانگی بر کودک

علائم اوتیسم

اوتیسم نیز همانند سایر اختلالات دارای علائمی است که می‌توان آن را به خوبی تشخیص داد.

علائم اصلی که اوتیسم دارد شامل رفتارهای تکراری و محدود و اختلال در ارتباطات اجتماعی و چالش برانگیز است. علائم ایم احتلال از دوران کودکی خود را نشان می‌دهد و پابرجا هستند. این علائم می‌توانند در زندگی روزمره کودک اختلال شدیدی ایجاد کند. برخی از علائم شایع در بزرگسالان وجود دارد که نشان دهنده اختلال اوتیسم در آن‌ها است. مانند:

  1. در موقعیت‌های اجتماعی بسیار مضطرب هستند.
  2. بدون هیچ دلیل و معنایی به دیگران علاقه‌ای از خود نشان نمی‌دهند.
  3. از نظر دیگران بی ادب و صریح هستند.
  4. بروز احساسات برایشان سخت است.
  5. اینکه دیگران چه احساسی دارند و چه فکری می‌کنند را متوجه نشده و درک این موضوع برایشان دشوار است.
  6. برخی از اصطلاحات را درک نمی‌کنند.
  7. تنهایی را بیشتر دوست دارند و از دوست و محیط‌های دوستانه فراری هستند.
  8. تغییر کردن برایشان با استرس شدید و اضطراب فراوانی همراه است. باید یک روال معمول و تکراری را هر روز دنبال کنند.

این علائم، از علائم شایع فرد دارای اوتیسم بودند. اما برخی دیگر از علائم هستند که ممکن است در فرد مشاهده گردد. مانند:

  1. به جزئیات بسیار کوچکی که دیگران آن‌ها را نمی‌بینند، توجه می‌کنند.
  2. به موضوعات خاصی علاقه بسیار زیادی نشان می‌دهند.
  3. با برنامه ریزی کارهای خودشان را جلو می‌برند.
  4. به برخی افراد بیش از حد نزدیک می‌شوند. و از نزدیک شدن دیگر افراد به شخصی که او دوست دارد، بسیار ناراحت می‌شوند.
  5. با هیچ فردی ارتباط چشمی برقرار نمی‌کنند.
  6. با مردم صحبت نمی کنند و قوانین اجتماعی را متوجه نمی شوند.

حتما بخوانید: درمان وسواس کودک

علائم اوتیسم در کودکان

اوتیسم در کودکان

همانطور که گفتیم این اختلال در زمان کودکی، خود را نشان می‌دهد. در حقیقت از زمان کودکی آغاز شده و در تمام مراحل زندگی با فرد همراه است. این علائم خودش را از زمان کودکی تا نوجوانی نشان خواهد داد که ممکن است در هر کودک متفاوت باشد. از همین رو نمی‌توان تمام کودکان اوتیسمی را به یک شکل دید و آن‌ها را حمایت کرد.

باید در نوع اوتیسم آن‌ها دقت کرد. جالب است که بدانید علائم آن در کودکان، کودکان کمی بزرگتر و در دختر و پسران با یکدیگر متفاوت است. پس شما به عنوان والدین فرزندتان باید به شدت مراقب باشید تا به درستی علائم را تشخیص دهید. می‌توانید در این زمینه از دکتر روانشناس در این حوزه کمک بگیرید.

طبق آماری که در دسترس است، پسران حدود سه یا چهار برابر دختران، به اوتیسم مبتلا می‌شوند و از هر 59 کودک، یک نفر دارای ایم اختلال می‌باشد.

علائم در کودکان

همانطور که گفتیم علائم اوتیسم در کودکان در سنین مختلف و جنسیت‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است.

علائم اوتیسم در خردسالان عبارتند از:

  1. ارتباط چشمی برقرار نمی‌کنند
  2. زمانی که نام آن‌ها را صدا می‌زنید، واکنشی نشان نمی‌دهند.
  3. همانند کودکان دیگر حرف نمی‌زنند.
  4. اگر بو و طعم چیزی را دوست نداشته باشند، واکنش شدیدی نشان داده و بسیار ناراحت می‌شوند.
  5. حرکات تکراری انجام می‌دهند. مانند تکان دادن دست و پاهایشان
  6. زمانیکه به این کودکان لبخند بزنید، لبخند نمی‌زنند.

حال در این قسمت، علائم اوتیسم در کوکانی که کمی بزرگتر هستند را بیان می‌کنیم که عبارتند از:

  1. برخی عبارات و صحبت‌ها را با دیگران دائما تکرار می‌کنند.
  2. اگر بخواهید کاری را انجام ندهند، به شدت ناراحت می‌شوند.
  3. نمی‌توانند درک کنند که دیگران چه احساسات و افکاری دارند.
  4. تنهایی را ترجیح می‌دهند و از دوستان خود دوری می‌کنند.
  5. نمی‌تواننند احساسات خود را بیان کنند.
  6. تغییرات کوچک نیز برای این کودکان بسیار سخت بوده و دچار استرس و اضطراب شدید می‌شوند.

اوتیسم در دختران با پسران متفاوت است. برخی علائم مخصوص در دخترانی که اوتیسم دارند به مانند زیر  می‌باشد:

  1. در برخی از موقعیت‌ها کناره گیری می‌کنند.
  2. از رفتار و بازی دیگر کودکان کپی می‌کنند.
  3. رفتارهای تکراری کمتری از پسران دارند.
  4. در موقعیت‌های اجتماعی بهتر رفتار می‌کنند.

حتما بخوانید: تست adhd

تست اوتیسم

شاید بسیاری از شما عزیزان به این فکر کنید که دچار اوتیسم هستید و یا فرزندتان دچار این اختلال است. باید به شما بگوییم که برای متوجه شدن این موضوع تنها کافیست که تست اوتیسم را انجام دهید.

شما عزیزان می‌توانید این تست را به صورت آنلاین و از طریق سایت‌های معتبر انجام دهید و نتیجه را ببینید. همچنین می‌توانید به بهترین کلیک روانشناسی در تهران و یا  مشاوره در شهر خود مراجعه کنید. پس از رفتن به مراکز و در خواست انجام این تست، منشی شما را به یک رواندرمانگر و یا مشاور معرفی خواهد کرد. سپس مشاور از شما آزمون و تست اوتیسم را خواهد گرفت. در همان روز جواب را به شما اعلام خواهند کرد.

اگر که شما دچار اختلال اوتیسم باشید، در همان مرکز اقدامات لازم برای شما عزیزان صورت می‌گیرد و اگر هم که مشکلی نداشته باشید، به خانه خود باز خواهید گشت.

راه‌های درمانی طیف اوتیسم

درمان اوتیسم

بسیاری از روش‌ها برای درمان اوتیسم در کودکان وجود دارد. این روش‌ها طی تحقیقات و مطالعات بسیار زیادی به دست آمده است. هر یک از روش‌های درمانی با توجه به نوع تشخیص مشاور و رواندرمانگر بر روی کودک انجام می‌گیرد. پس اگر کودک شما دچار اوتیسم شدید باشد باید نزد پزشک رفته و با توجه به تشخیص و دستور پزشک روش درمانی را آغاز نمایید. برخی از این روش‌های درمانی عبارتند از:

  • گفتاردرمانی
  • فیزیوتراپی
  • تجزیه و تحلیل رفتارها
  • انجام برخی از درمان‌های جایگزین

این نکته نیز وجود دارد که باید بدانید هیچ دارویی برای درمان کامل اوتیسم وجود ندارد.

کلام آخر

با توجه به آماری که گفته شد، تعداد کودکانی که دچار اوتیسم هستند بسیار بالاست. اما باید بدانید که این یک بیماری سخت و لاعلاج نمی‌باشد، بلکه می‌توان به خوبی و راحتی با آن کنار آمد و زندگی شادی داشت. اما این موضوع نیازمند علم و اطلاعات بالایی می‌باشد. شما عزیزان می‌توانید از طریق برقراری ارتباط با مشاورین و متخصصین کلینیک آرامش من در این باره راهکارها و کمک‌هایی را دریافت کنید. شما عزیزان می‌توانید از طریق پرکردن فرم مشاوره و یا از طریق تماس با شماره‌های ذرج شده بصورت حضوری و یا مشاوره تلفنی و آنلاین با مشاورین تیم قوی آرامش من به راحتی در تماس باشید.

 منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *