رابطه سالم

بسیاری از افراد به این فکر می‌کنند که رابطه سالم بسیار آسان به دست می‌آید. بر این عقیده هستند زمانی که رابطه‌ای درست باشد، همه چیز در آن آسان می‌شود. اما برخی دیگر نیز بر این باورند که رابطه سالم ساختنی است. باید سختی و بالا و پایین‌های فراوانی را در آن تجربه کرد. البته که باید بدانیم هیچ رابطه‌ای هرگز کامل و بی‌نقص نیست. نیاز به صبر، تلاش و فداکاری دارد. از طرفی بسیاری از شما به دنبال یافتن یک چنین رابطه‌ای هستید. شاید هم می‌خواهید که رابطه خود را ترمیم کنید. تمام این مسائل نیازمند دانش و اطلاعاتی است که به شما کمک کند تا بتوانید بهترین راهکارها را برای ترمیم و ساخت رابطه عاطفی خود داشته باشید.  از این رو باید بدانید نشانه‌های یک رابطه خوب چیست و تفاوت آن با رابطه ناسالم چه می‌باشد. تا بتوانید به راحتی یک رابطه زیبا و دل نشین را تجربه کنید. با ما همراه باشید تا بتوانید از روابط عاطفی و عاشقانه خود لذت کافی را ببرید.

رابطه سالم چیست؟

در ابتدا باید با معنای واقعی رابطه سالم آشنا شویم. رابطه سالم بین افراد شامل برخی از موارد است. در حقیقت شامل مولفه‌هایی است که باید حول محور آنان بچرخد. اما باز هم باید این موضوع مهم را بدانیم که هر فردی بنا به تجربه خودش، دارای برخی نیازها از رابطه است. باید آن نیازها را با توجه به شخصیت فرد مقابل خود شناخت و آن‌ها را رعایت نمود تا بتوان اسم آن رابطه را، رابطه سالم گذاشت. برخی از این مولفه‌های مهم در این باره شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. در ابتدا باید همدلی و مهربانی وجود داشته باشد.
  2. تعهد و اطمینان در رابطه وجود داشته باشد.
  3. دو نفر به عنوان یک تیم در کنار هم زندگی کنند.
  4. به مرزها و اعتقادات یکدیگر احترام می‌گذارند و دارای اهداف مشترک هستند.

اما متاسفانه برخی به اشتباه رابطه خود را سالم می‌دانند. ممکن است که شما در یک رابطه احساس آرامی داشته باشید، اما آن رابطه سالم نباشد. از همین رو بهتر است که بسیار مراقب باشید و با نشانه‌های حضور خود در یک رابطه سالم آشنا شوید. تا بتوانید به خوبی آن را تشخیص داده و در صورت ناسالم بودن آن رابطه، سریعا آن را درمان کنید.

حتما بخوانید: بهترین مشاوره خانواده در تهران 

نشانه‌های حضور در یک رابطه سالم

همانطور که در قبل بارها به آن اشاره کردیم، بودن در یک رابطه سالم دارای علائمی است که می‌تواند به خوبی به شما نشان دهد که در یک رابطه سالم حضور دارید. برخی از این ویژگی‌ها شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. اولین نشانه، عشق و محبت موجود در یک رابطه است. زیرا یک رابطه اغلب با عشق و شور قوی آغاز می‌شود. مهم این است که بتوان این عشق و محبت را حفظ کنید. به مرور این علاقه تبدیل به یک عشق دلسوزانه می‌شود. از این رو اگر شما در یک رابطه سالم هستید، باید این عشق و علاقه، قوی‌تر و محکم‌تر شود.
  2. اعتماد، دومین مورد از نشانه‌های حضور در یک رابطه است. هر چه رابطه شما قدیمی‌تر می‌شود، اعتماد بین شما دو نفر نیز قوی‌تر می‌شود.
  3. در رابطه شما احترام متقابل وجود دارد. شما به همدیگر و مرزهای شخصی یکدیگر کاملا احترام می‌گذارید. در یک رابطه سالم شما یکدیگر را به هیچ عنوان تحقیر نمی‌کنید. در تمام مراحل و موارد زندگی خود را حمایت می‌کنید.
  4. شما در یک رابطه، با یکدیگر رفتار متقابل دارید. شما برای هم، کارهای مختلف را بدون اینکه هیچ چشم داشتی داشته باشید، انجام می‌دهید. در حقیقت اگر کاری را انجام می‌دهید آن را از ته دل انجام می‌دهید.
  5. شما به راحتی در یک رابطه سالم می‌توانید یکدیگر را ببخشید.
  6. هر دو نفر در چنین رابطه‌ای به یکدیگر متعهد هستند.
  7. از اینکه با هم باشید بسیار لذت می‌برید.
  8. از سختی‌های رابطه خود فرار نمی‌کنید. همواره با هم به دنبال رفع این سختی‌ها هستید.
  9. بایکدیگر در تصمیم گیری‌های زندگی، مشارکت می‌کنید.
  10. شما در یک رابطه سالم کاملا با یکدیگر راحت هستید.
  11. به راحتی به یکدیگر ابراز احساسات می‌کنید.
  12. برابری و انصاف در رابطه شما وجود دارد.

این را هم بخوانید: مشاوره پیش از ازدواج

نشانه‌های حضور در یک رابطه سالم

تفاوت رابطه سالم با رابطه ناسالم

تفاوت این دو رابطه کاملا مشخص می‌شود. به راحتی می‌توان از طریق برخی از نشانه‌ها و علائم متوجه شد که رابطه سالم شما، تبدیل به یک رابطه ناسالم شده است. برای فهمیدن تفاوت رابطه سالم با رابطه ناسالم باید به برخی از ویژگی‌های رابطه ناسالم اشاره نماییم، تا به خوبی متوجه آن شوید. برخی از ویژگی‌های این نوع رابطه شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. بی وفایی و عدم صداقت در این نوع رابطه موج می‌زند. که این امر سبب بی‌اعتمادی کامل زوجین خواهد شد.
    برای شناخت و آشنایی بیشتر با مساله خیانت می توانید مطالب زیر را مطالعه نمایید:
    خیانت به همسر
    خیانت زناشویی
    نشانه‌های خیانت زنان
  2. در یک رابطه ناسالم هیچ نوع حمایتی از جانب یک یا هر دو نفر در رابطه دیده نمی‌شود.
  3. هیچ احترامی به یکدیگر در رابطه با هیچ مساله‌ای نمی‌گذارند. عدم رعایت مرزهای شخصی در یک رابط ناسالم فراوان دیده می‌شود.
  4. هیچ مرز شخصی وجود ندارد. به عنوان مثال یکی از افراد در رابطه، دائما می‌خواهد شخص مقابلش را کنترل و یا چک کند. همین موضوع تبدیل به آزار و اذیت خواهد شد.
  5. ارتباطی موثر بین دو فرد در یک رابطه ناسالم هرگز شکل نمی‌گیرد.
  6. طرفین در حل مشکلات و تعارضات و همچنین در رفع نمودن سختی‌های رابطه، مشکل دارند. یا به هیچ عنوان تلاشی برای بهبود رابطه خود انجام نمی‌دهند.

ویژگی‌های رابطه ناسالم می‌تواند به خوبی تفاوت آن را با رابطه سالم مشخص نماید. پس اگر شما دچار چنین ویژگی‌هایی در رابطه عاطفی خود شده‌اید باید هرچه سریع‌تر به فکر چاره باشید.

رابطه سالم قبل از ازدواج

می‌توان گفت در دنیای امروزه همه افراد قبل از ازدواج خود رابطه عاطفی را تجربه می‌کنند. که برخی از آن‌ها به ازدواج و تشکیل خانواده تبدیل شده و برخی دیگر این چنین نمی‌باشد. اما باید بدانید که همیشه، حتی قبل از ازدواج نیز شما باید به بررسی رابطه خود بپردازید. باید سعی کنید که قبل از اردواج خود یک رابطه سالم و شیرین را تجربه کنید. برخی از راهکارها برای داشتن یک رابطه سالم قبل از ازدواج وجود دارد که می‌توانید با رعایت کردن این نکات مهم بهترین نوع رابطه را با توجه به شخصیت خود و شریک عاطفی خود، تجربه کنید. برخی از این راهکارها عبارتند از:

  1. در ابتدا باید بیاموزید که در رابطه خود و در برابر شخص مقابل خودتان، برخی از مرزها را تعیین کنید. و بعد از تعیین و مشخص کردن مرزهای شخصی خود، به آن‌ها احترام بگذارید.
  2. به یک ازدواج خوب و عالی و رسیدن به شریک عاطفی خود بیندیشید.
  3. تفریحات و خوشگذرانی‌هایتان را با شریک عاطفی خود بیشتر کنید.
  4. بر روی مسائلی که می‌توانید آن را حل کنید، بیشتر تمرکز داشته باشید.
  5. به یکدیگر اهمیت داده و حرف‌های همدیگر را خوب گوش کنید.
  6. برای داشتن یک رابطه سالم قبل از ازدواج، باید برای یکدیگر وقت بگذارید.
  7. همدیگر را دائما در آغوش بگیرید و به یکدیگر محبت کنید.

مطالعه این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: تعیین مرزهای سالم

رابطه سالم از نظر روانشناسی

از نظر روانشناسی، رابطه سالم بنا و اساس یک زندگی لذت بخش و راحت است. و اینکه جنبه‌ها روانی یکدیگر را در رابطه درک کنید نیز زیربنای آن می‌باشد. رابطه سالم از نظر روانشناسی می‌گوید که:

  • شما در وهله اول باید ارتباط موثر با یکدیگر داشته باشید. یعنی ارتباط غیرکلامی خوبی با شریک عاطفی خود برقرار کنید و  گوش فعالی برای شنیدن حرف‌های او داشته باشید.
  • باید تفاوت‌های همدیگر را بپذیرید و با آن‌ها کنار بیایید. البته تا جایی که باعث آزار و عذاب شما نشود. در حقیقت باید بتوانید راهبردهای خود برای حل تعارضات در رابطه را افزایش دهید. از عذرخواهی و بخشش استفاده کنید و همواره به دنبال سازش باشید.
  • مهارت‌های اجتماعی، همدلی، خودآگاهی و خودتنظیمی خود را بالا ببرید. همچنین مراقبت از خود را باید بیاموزید. سعی کنید به مرزهای هم احترام بگذارید و در اجرای این مرزها ثابت قدم بمانید. آن‌ها را به طور روشن و واضح برای هم بیان کنید و احترام و رعایت آن‌ها را فراموش نکنید.
  • همیشه زمانی را برای بودن با یکدیگر به هم اختصاص دهید. سرگرمی‌های مشترک و علایق شریک عاطفی خود را بشناسید. با یکدیگر سفر بروید.
  • از نظر روانشناسی ساخت یک رابطه سالم ممکن است سخت بوده و به تلاش نیاز داشته باشد؛ اما نشدنی نیست.

رابطه سالم از نظر روانشناسی

چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم؟

شما عزیزان برای اینکه بتوانید یک رابطه ساالم و پر از آرامش را تجربه کنید باید سخت تلاش کنید. باید سعی کنید به تمام نکاتی که در بالا گفته شد، عمل کرده و نکات مهم در رابطه با رابطه سالم را به خوبی رعایت فرمایید. برای مثال:

احترام گذاشتن به مرزها، اعتماد داشتن به یکدیگر، تلاش برای خوشحال کردن هم، زنده نگه داشتن رابطه و جدید نگه داشتن همه موارد در طول زندگی با شریک عاطفی خود، ابراز علاقه به همدیگر و… تماما از مواردیست که می‌تواند به شما کمک کند تا یک رابطه عاطفی سالم را داشته باشید.

از طرفی ممکن است شما فردی باشید که به تازگی در شرف شروع یک رابطه عاطفی است. و یا فردی باشید که سالیان سال در رابطه عاطفی قرار دارد، اما نمی‌تواند آن را مدیریت کرده و تبدیل به یک رابطه سالم کند. ممکن است فردی باشید که در شرف ازدواج بوده و یا ازدواج کرده و حتی صاحب فرزند هم شده‌اید. هیچ تفاوتی ندارد! شما عزیزان باید راهکارهای مهم برای ایجاد رابطه سالم را بیاموزید. برای اینکار نیز می‌توانید از مشاورین و رواندرمانگران در حوزه ازدواج و یا مشاورین رابطه کمک بگیرید. مشاورین با تجربه مفیدی که دارند، می‌توانند به خوبی شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

کلام آخر

برای سخن آخر نیز باید بگوییم حتی اگر که شما حس می‌کنید رابطه شما رابطه‌ای خوب و سالم است، باز هم باید آن را بررسی کنید. زیرا ممکن است این طرز تفکر شما باشد و از نظر شریکتان رابطه‌ای که در آن هستید، سالم نباشد. از این رو باید در این مساله دقت کافی به خرج داد. باید بتوانید یک رابطه سالم واقعی را با فردی که دوستش دارید، تشکیل دهید. باید بتوانید با او زندگی رویایی و شیرین برای خود بسازید. که برای این کار نیز باید از یک کمک حرفه‌ای مانند مشاورین باتجربه و حرفه‌ای استفاده کنید. کلینیک آرامش من، بهترین کلینیک رواشناسی در تهران می باشد که با سالیان سال تجربه در این حوزه همراه با مشاورین مجرب و حرفه‌ای در این زمینه همه روزه در خدمت شما عزیزان می‌باشد. شما می‌توانید برای تعیین نوبت و برقراری ارتباط با مشاورین تیم قوی آرامش من، از طریق تماس با شماره‌های داخل سایت با پشتیبانی اقدام کنید. همچنین می‌توانید از طریق پر کردن فرم درخواست مشاوره نیز با مشاورین و متخصصین در تماس باشید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *