8 تکنیک آماده سازی فرزندان به تولد فرزند جدید

تولد نوزاد جدید

همه ما می‌دانیم که پس از تولد نوزاد جدید زندگی تغییر خواهد کرد. تمام جنبه‌های زندگی بعد از آمدن یک فرزند جدید، دستخوش تغییر شده که باید بتوان آن‌ها را کنترل کرد. این فراز و نشیب‌ها در صورت مدیریت نشدن و کنترل نکردن آن‌ها می‌تواند آسیب‌هایی را بر روی خانواده بگذارد که گاها غیرقابل جبران می‌باشد. این تاثیرات زمانی سخت‌تر خواهد شد که شما فرزند یا فرزندان دیگری نیز داشته باشید. زیرا تولد نوزاد جدید بر روی فرزندان شما به شدت تاثیرگذار است. به همین دلیل است که شما عزیزان باید بتوانید هم خودتان و هم فرزندانتان را برای این رخداد از قبل آماده کنید؛ تا با ورود فرد جدید در زندگی شما، آرامش و شادی به همراهش آید. با ما همراه باشید تا با واکنش‌های مختلف فرزندان به دنیا آمدن نوزاد جدید و همینطور آماده‌سازی و سازگاری با تغییرات پس از به دنیا آمدن فرزند جدیدتان، آشنا شوید.

تولد نوزاد جدید

می‌توان به جرأت گفت تولد نوزاد جدید یکی از بزرگترین تغییرات زندگی هر فرد است. با آمدن فرد جدید به زندگی، قطعا روابط شما و رفتارها در خانه و فرزندانتان دستخوش تغییراتی خواهند شد. از این رو اگر با تولد نوزاد جدید خود با چالش‌هایی همراه بودید، به هیچ عنوان نگران نباشید؛ زیرا این موضوع یک مساله کاملا طبیعی است. همانطور که پدر و مادر شدن می‌تواند برای هر شخص یک فرآیند بسیار جذاب و دوست داشتنی باشد، می‌تواند بسیار سخت و طاقت فرسا نیز شود.

به همین دلیل است که شما به عنوان یک پدر و مادر، باید از قبل برای تولد نوزاد جدید خود برنامه ریزی کرده و خودتان را آماده کنید. اگر هم که فرزند دوم شما می‌باشد، فرزند اول و یا فرزندان دیگرتان را نیز باید آماده کرده و با استفاده از راهکارهایی، آن‌ها را نیز راهنمایی کنید تا بتوانید با تولد نوزاد جدید خود، خوشحال شده و در ادامه به چالش‌های سختی برنخورید.

حتما بخوانید: داد زدن بر سر کودک چه عواقبی دارد؟ راه‌های جایگزین آن

واکنش کودکان به نوزاد جدید

همه کودکان بعد از به دنیا آمدن فرزند جدید، برخی از واکنش‌ها را از خود نشان می‌دهند. این واکنش‌ها  اغلب نامناسب بوده و باعث اذیت شدن والدین و فرزند می‌شود. متاسفانه برخی از والدین به دلیل عدم آگاهی یا توانایی در رابطه با مدیریت این موضوع با مشکلات بسیار زیادی روبرو می‌شوند. برخی از رایج‌ترین واکنش‌های کودکان به نوزاد جدید عبارتند از:

  1. حسادت از رایج‌ترین و اصلی‌ترین واکنش‌های کودکان به ورود خواهر و یا برادر جدید خودشان است. مخصوصا اگر تک فرزند بوده باشد.
  2. در مقابل برخی از فرزندان هستند که بیش از اندازه به نوزاد تازه به دنیا آمده اهمیت داده و اصرار به محافظت و نگهداری از او دارند. در این مواقع شما باید با نظارت و مدیریت، از او حمایت کنید. در برخی موارد این نگهداری و محافظت به حدی می‌رسد که فرزندتان اجازه نزدیک شدن به هیچ شخص دیگری را به نوزاد نمی‌دهد.
  3. دلبستگی و چسبندگی شدید کودک به شما. زیرا با تولد نوزاد جدید به خانه، کودک احساس ناامنی و تنهایی می‌کند. از این رو بیش از اندازه به شما وابسته می‌شود. ممکن است به هیچ عنوان از شما جدا نشود. در این موارد بهتر است به جای عصبانی شدن، با کودک خود همراهی کرده و این موضوع را به خوبی و با استفاده از یک کمک حرفه‌ای مدیریت نمایید.
  4. ممکن است بعد از آمدن نوزاد جدید به خانه، خواهر و یا برادر او دچار پرخاشگری شوند.
  5. ممکن است دچار برخی از رفتارهای ناخودآگاه شوند، مانند خیس کردن جای خود، شکستن برخی وسایل، گریه کردن‌های بی‌دلیل و…
  6. نگران هستند که جایگاه خود را در پیش شما از دست بدهند.
  7. نگران وسایل خود هستند. به عنوان مثال دائما استرس این را دارند که مبادا بخواهند اتاق خود و یا اسباب بازی‌های خود را با نوزاد تازه به دنیا آمده شریک شود.

واکنش کودکان به نوزاد جدید

آماده سازی کودکان برای تولد نوزاد جدید

از آنجایی که تمامی کودکان بعد از تولد نوزاد جدید دچار چنین واکنش‌هایی می‌شوند، بهتر است که با برخی از راهکارها، کودک خود را برای رویایی با این موضوع آماده کنید. برخی از راهکارها برای آماده سازی کودکان برای تولد فرزند جدید عبارتند از:

  1. کودک خود را از قبل برای این اتفاق آماده کنید. باید با او به آرامی و با زبان خودش در رابطه با این موضوع و آمدن یک خواهر و یا برادر جدید صحبت کنید.
  2. سعی کنید در هنگام به زایمان، فرزند خود را به بیمارستان برده تا با نوزاد تازه به دنیا آمده روبرو شود.
  3. به فرزندتان احساس امنیت و آرامش دهید. طوری نباشد که تمام توجه خود را به کودک تازه متولد شده بدهید.
  4. به فرزند خود کمک کنید تا خواهر و یا برادر جدید خود را به عنوان عضو جدید خانواده بپذیرد.
  5. حتما قبل از اینکه بچه‌دار شوید به او بگویید که قصد انجام چنین کاری را دارید تا آماده باشد.
  6. بیشتر با کودک خود وقت بگذرانید و توجه خود را به او بدهید.
  7. نکته بسیار مهم این است که هرگز او را تنها نگذارید.
  8. کمک گرفتن از یک مشاوره کودک و یا رواندرمانگر می‌تواند به شما کمک بسزایی کند.

یادتان باشد که کودک خود را با نوزاد جدید نیز به هیچ عنوان تنها نگذارید.

مطالعه این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: روانشناسی رابطه خواهر و برادر

سازگاری با تغییرات بعد از به دنیا آمدن نوزاد

همانطور که در قبل به آن اشاره کردیم، با به دنیا آمدن نوزاد جدید تمام جنبه‌های زندگی، دستخوش تغییر خواهد شد. این تغییرات زندگی خود شما را نیز درگیر خود کرده و ممکن است روابط شما را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو بهتر است با برخی از راهکارها، برای سازگاری با تغییرات بعد از تولد نوزاد آشنا شوید. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. بهتر است برای تولد فرزند جدید، خود از قبل برنامه ریزی کنید.
  2. فرزندانتان را از قبل آماده کنید تا با چالش روبرو نشوید.
  3. نقش‌های اعضای خانواده را در رابطه با این موضوع مشخص کرده و در رابطه با آن صحبت کنید.  برای انجام این کار به بهترین روش و با کیفیتی بالا می توانید از راهنمایی یک مشاور خانواده کمک بگیرید.
  4. به راحتی و وضوح با یکدیگر صحبت کنید.
  5. بعد از تولد نوزاد جدید، زیاد در خانه نمانید سعی کنید بیرون بروید و حال و هوا عوض کنید.
  6. از یک کمک حرفه‌ای بهترین دکتر روانشناس استفاده کنید.

این را هم بخوانید: بی‌توجهی والدین به کودک و نوجوان

سازگاری با تغییرات بعد از به دنیا آمدن نوزاد

کلام آخر

تولد نوزاد جدید همانطور که می‌تواند شیرین و دل چسب باشد، می‌تواند سخت بوده و با چالش‌هایی همراه شود. از این رو باید شما به عنوان والدین بتوانید این موضوعات را شناخته و در صورت لزوم با برخی از راهکارها آن‌ها را در زندگی خود مدیریت کنید. زیرا در صورت مدیریت نکردن این موارد با مشکل  اساسی در زندگی خود روبرو خواهید شد. شما عزیزان می‌توانید با مشاورین و رواندرمانگران متخصص در این زمینه مشورت کنید. کلینیک آرامش من با سالیان سال تجربه  و با حضور مشاورین و متخصصین مجرب در این زمینه همه روزه پاسخگو شما عزیزان بصورت مشاوره حضوری، مشاوره آنلاین و تلفنی می‌باشد. شما می‌توانید برای تعیین وقت قبلی و ارتباط با مشاور خود فرم درخواست مشاوره را پر کرده و یا با سماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *