به طور قطع میتوان گفت تمامی والدین با این موضوع که نوجوانشان با فردی قرار دوستانه میگذارد، روبرو میشوند. این روابط دوستانه اصولا با جنس مخالف بوده که میتواند نگرانیهایی را برای والدین به همراه داشته باشد. اینکه نوجوان شما دوست دختر و یا دوست پسر داشته باشد، کاملا طبیعی است. نکته مهم در این زمینه این است که شما بدانید چطور با نوجوانی که دوست دختر یا دوست پسر دارد برخورد کنید، تا نه شما آسیب دیده و نه فرزندتان دچار تنش و آسیب شود. این موضوع در کشور و فرهنگ ما نیز جایز بوده و افراد میتوانند رابطه عاطفی در محدوده شرع و عرف جامعه داشته باشند. در بسیاری از موارد پدر و مادران متوجه این موضوع نمیشوند و باعث ایجاد چالش بین نوجوان و والدین میشود. با ما همراه باشید تا نحوه برخورد با نوجوانی که دوست دختر یا دوست پسر دارد، آشنا شوید.
آیا نوجوانان میتوانند دوست پسر یا دوست دختر داشته باشند؟
دوران نوجوانی یک دوره بسیار خاص بوده که با چالشهای خاص خود همراه میباشد. یکی از چالشهای رایج در این دوران داشتن دوست دختر یا دوست پسر میباشد. این ارتباط نیز معمولا از دید والدین مخفی مانده و از طریق تماس تلفنی و یا پیام دادن صورت میگیرد. این موضوع در این سن کمی سخت بوده زیرا هم والدین با آن درگیر میشوند، و هم نوجوان ممکن است آمادگی شروع رابطه با جنس مخالف را نداشته باشد. از طرفی این امکان وجود دارد که نوجوانان بتوانند رابطه عاشقانه خود با جنس مخالفشان را به خوبی مدیریت کرده و یک رابطه خوب بسازند.
پس نمیتوان به طور قطع گفت که داشتن دوست دختر و یا دوست پسر در دوران نوجوانی کار اشتباهی است. زیرا غریزه انسان اینگونه بوده و نمیتوان آن را نادیده گرفت. اما بهتر است که این روابط توسط والدین به طور صحیح و منطقی کنترل شود. زیرا نوجوانان بسیار احساسی بوده و رفتارهایشان تحت تاثیر هورمونهای آنان میباشد. از این رو این امکان وجود دارد که با فردی اشتباه وارد رابطه شوند و تصمیمات بسیار اشتباهی بگیرند. باید بدانید که داشتن دوست دختر و یا دوست پسر کاملا طبیعی میباشد. پس اگر فرزند شما در سن نوجوانی با فردی رابطه دارد، جای نگرانی بیش از اندازه نیست. شما باید آرامش خود را حفظ کرده و با روشی صحیح، فرزندتان را کنترل کنید.
حتما بخوانید: دزدی نوجوانان و راهکار برخورد با آنها
علت دوستی نوجوانان با جنس مخالف
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث میشود نوجوان شما با جنس مخالف خود ارتباط داشته و رابطه دوستی برقرار کند. برخی از این عوامل محیطی بوده، و برخی دیگر ریشه در ذات انسان دارد و به غریزه او باز میگردد. شما به عنوان والدین زمانیکه متوجه شدید نوجوانتان دوست دختر و یا دوست پسر دارد، باید در ابتدا دلیل آن را متوجه شوید. تا در مراحل بعدی بدانید که چطور باید با او رفتار کنید. برخی از علل دوستی نوجوانان با جنس مخالف شامل موارد زیر میشود:
- بعضی از نوجوانان برای ارضا کردن حس کنجکاوی خود در مورد جنس مخالف با او ارتباط برقرار میکنند.
- بنا به دلیل غرایز جنسی و طبیعی که در فرد وجود داشته و در سن بلوغ نیز به اوج خود میرسد، نوجوانان با جنس مخالف خود رابطه برقرار میکنند.
- به دلیل کمبود توجه و محبت در خانواده و عدم دریافت کافی این موارد از جانب پدر و یا مادر.
- برخی ازنوجوانان نیز داشتن دوست دختر و یا دوست پسر را نشانه قدرت و توانایی خود میدانند.
- برخی از نوجوانان نیز به دلیل ازدواج، با جنس مخالف خود وارد رابطه میشوند.
- ناآگاهی والدین و مطلع نکردن فرزندشان از اینکه دوران نوجوانی چه دورانی بوده و دوستی با جنس مخالف چه عواقبی دارد.
- نبود نظارت درست بر روی فرزندانی که والدین آنها طلاق گرفتهاند و یا یکی از والدین خود را از دست دادهاند.
- بسیاری از نوجوانان نیز بنا به دلایل مالی، با جنس مخالف خود دوست شده تا بتوانند از این طریق از شریک خود پول دریافت کرده و خود را از نظر مالی ارضا نمایند.
- برخی از نوجوانان نیز برای بر طرف کردن نیازهای جنسی خود وارد رابطه میشوند.
- برخی دیگر نیز برای فرار از بسیاری از مشکلات و اختلالاتی که در آنها وجود دارد، دوست دختر و یا دوست پسر دارند تا با آن فرد بتوانند ساعاتی را خوش باشند. برای کسب اطلاع بیشتر در این زمینه پیشنهاد میکنیم مقاله “چطور اختلالات روانی نوجوانان را برطرف کنیم؟” را مطالعه نمایید.
نحوه برخورد با نوجوانی که با جنس مخالف رابطه دارد
موضوع اصلی و مهم در این باره این است که شما در صورت مواجه با اینکه نوجوانتان دوست دختر و یا دوست پسر دارد، چطور برخورد کنید. همه ما تا به اینجا متوجه شدیم که داشتن دوست دختر و یا دوست پسر در سن نوجوانی، یک امر طبیعی بوده و گاهی اوقات (که بستگی به دلیل آن دارد)، میتواند خطرناک و ناراحت کننده و یا بیخطر باشد. اگر شما به عنوان والدین ندانید که چطور با فرزندتان در این باره برخورد کنید، ممکن است که شرایط را سختتر کرده و نوجوانتان را وارد روابط پرخطر کنید. برخی از راهکارهای مهم در این باره عبارتند از:
صحبت کردن
در ابتدا باید با نوجوان خود به آرامی در این باره صحبت کنید. شما باید به عنوان والدین او، برایش یک پناه امن و با اطمینان باشید. نباید طوری رفتار کنید که از شما ترسیده و نتواند در کنار شما آرامش خاطر داشته باشد. باید با نوجوان خود طوری برخورد کنید که به راحتی در رابطه با روابطش با شما صحبت کند. حال اگر خودتان این موضوع را متوجه شدید بهتر است به آرامی با او نشسته و در مورد روابطش با او صحبت کنید. هرگز او را تهدید نکنید و مراقب باشید که چه کلماتی را در صحبت با او به کار میبرید.
درست سوال پرسیدن
بهتر است به آرامی و دوستانه از او سوالاتی را بپرسید. بعد از اینکه او را متوجه کردید که شما از رابطه او خبر دارید، بهتر است به آرامی و با لحنی کاملا دوستانه از او سوالاتی را در مورد رابطهاش، بپرسید. به عنوان مثال بپرسید: «چطور با هم آشنا شدند؟ در کجا یکدیگر را دیدهاند؟ چه چیزی باعث شده که این فرد را انتخاب کند؟ از رابطه خود چه چیزی خواسته و چه چیزی در این رابطه را دوست دارد؟ چه کارهایی باهم انجام داده و از آن لذت میبرند؟»
3ـ اعتماد کردن
سعی کنید به نوجوان خود اعتماد کنید و تمام تلاش خود را به کار گیرید که با او مهربان باشید تا او نیز به شما اعتماد کند.
4ـ صبور بودن
صبور باشید. اگر احساس میکنید که این رابطه برای نوجوان شما بسیار زود است و یا خطری او را تهدید میکند، بهتر است سریع و احساسی وارد عمل نشوید. صبر پیشه کرده و با استفاده از راهکارهای منطقی و کمکهای حرفهای مانند روانشناس کودک و نوجوان فرزند خود را از این رابطه دور کنید.
5ـ حد و مرز مشخص کردن
سعی کنید حد و مرزها را برای نوجوان خود تعیین کنید. به او آموزش دهید که در هر رابطهای باید حد و مرزهایی تعیین شود، تا آن رابطه سرانجام خوبی داشته باشد. تمام خط قرمزها و خطرات یک رابطه با جنس مخالف را، به فرزندتان آموزش دهید.
مطالعه این مطالب را به شما پیشنهاد میکنیم: همجنسگرایی یا همجنس بازی
6ـ خجالت نکشیدن
بدون خجالت و بدون هیچ سانسوری با او صحبت کنید. در رابطه با برقراری روابط جنسی در این سن و خطرات و عواقب آن به روشنی با فرزندتان صحبت کنید. در صورتیکه میخواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید مقاله ” تربیت جنسی کودکان” را مطالعه نمایید.
8ـ ملاقات کردن
سعی کنید با دوست دختر و یا دوست پسر فرزندتان یک ملاقاتی داشته باشید. در صورت نیاز و احساس خطر بسیار در رابطه مداخله کنید. حتما از یک مشاور و متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
کلام آخر
برخورد با نوجوانی که دوست دختر و یا دوست پسر دارد میتواند کمی چالش برانگیز و سخت باشد. اما اگر بتوانید این موضوع را به خوبی کنترل کنید، میتوانید آن را از این موضوع در امان نگه داشته و رابطه فرزندتان را به خوبی کنترل کنید. شما عزیزان در این مقاله با نحوه برخورد با فرزندتان و علل ایجاد دوستی با جنس مخالف فرزندتان به خوبی آشنا شدید. اما برای درک و کمک بهتر به فرزند خود در این زمینه، باید از یک کمک حرفهای مانند بهترین دکتر روانشناس استفاده نمایید. کلینیک روانشناسی آرامش من با سالیان سال تجربه در این زمینه و با حضور متخصصین و مشاورین مجرب، همه روزه ه صورت مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی و آنلاین پاسخگوی شما عزیزان میباشد. شما میتوانید از طریق تماس با شمارههای داخل سایت و یا پر کردن فرم درخواست مشاوره با مشاور خود به راحتی ارتباط برقرار کنید.
منابع: