حتما تا به حال اسم عشق رمانتیک به گوشتان خورده است. بسیاری از افراد بر این باورند که عشقی که بین آنها و شریک عاطفیشان قرار دارد، رمانتیک و افلاطونی است. بسیاری از افراد نیز بر این باور هستند که این نوع عشق واقعی نبوده و با عشقی که اصیل است، تفاوتهایی دارد. البته که از دیرباز تا کنون تعاریف مختلفی از عشق بر سر زبانها افتاده است و انواع بسیار مختلفی از آن ارائه گردیده است. اما بحث مورد صحبت ما در این مقاله در رابطه با عشق رمانتیک است. شما عزیزان باید این نوع از عشق را شناخته و آن را در خود و در رابطه خود تشخیص دهید. از طرفی باید تفاوت آن را با عشق اصیل و واقعی نیز نشخیص داده تا بتوانید یک عشق زیبا را در رابطه خود با شریکتان تجربه نمایید.
عشق رمانتیک چیست؟
در ابتدا لازم است که با تعریف و مفهوم عشق رمانتیک آشنا شوید. عشق رمانتیک یک تجربه بسیار زیباست که اکثر ما به دنبال تجربه کردن آن هستیم. این نوع از یک عشق، یک حالت عمیق عاطفی است. این حالت با مهربانی، محبت و احساسات همراه است. در عشق رمانتیک جاذبه فیزیکی و احساس صمیمیت، به شدت وجود دارد. احساس عاطفی و نزدیکی عاطفی نیز به شدت حس میشود. از این عشق به عنوان آخرین و نهاییترین شکل عشق نیز یاد میشود. زیرا درک متقابل، احساس متقابل و داشتن تجربه و احساسات مشترک در این رابطه، به شدت دیده میشود.
همچنین عشق رمانتیک یک عشق فعال است. یعنی میتواند در طول زمان تغییر کرده و قویتر شود. علاوه بر این ماندن و ادامه دادن یک عشق رمانتیک میتواند کمی سخت بوده و راهی پر از چالش داشته باشد. اما اگر بتوانید این چالشها را پشت سر بگذارید، قطعا عشق و رابطهای بسیار عالی را همراه با لذت و آرامش، پاداش خواهید گرفت.
مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم: 8 تکنیک تقویت هورمون شادی
جنبههای عشق رمانتیک
عشق رمانتیک، یک عشق چند وجهی میباشد. این وجوه در این عشق بسیار لازم و ضروری بوده و برای پایداری این عشق و تقویت آن لازم است. این جنبهها شامل موارد زیر میباشد:
داشتن صمیمیت
صمیمیت اولین جنبه و ستون مهم و اصولی عشق رمانتیک است. این صمیمیت باعث میشود که عشق بین دو فرد عمیق شده و درک آن دو نفر نسبت به احساسات یکدیگر بالا رود. این جتبه باعث میشود که افراد احساسات خود را به راحتی و بدون ترس با شریک عاطفی خودشان در میان بگذارند؛ که همین موضوع باعث میشود هر دو نفر در رابطه خود درک، شنیده و دیده شوند. به مرور اعتماد و ایمنی رابطه بالا رفته و افراد در آن رابطه احساس ارزشمندی میکنند.
اشتیاق داشتن
از جنبههای دیگر عشق رمانتیک داشتن اشتیاق است. اشتیاق در عشق رمانتیک روز به روز آتش آن را تندتر کرده و به آن شور بیشتری میدهد. مخصوصا در مرد، روابط جنسی و کشش جنسی در رابطه بسیار مهم و کاربردی است. اشتیاق در واقع بیان احساسات فیزیکی و عاطفی عشق است. مانند میل به نزدیکی فیزیکی. همچنین اشتیاق میتواند در طول رابطه و عشق شما تغییر کرده و کاهش یا افزایش یابد.
تعهد داشتن
از مهمترین جنبههای این نوع عشق، متعهد بودن زوجین نسبت به یکدیگر است. تعهد است که زندگی و عشق را در شرایط سخت آسان کرده و باعث میشود دو فرد در کنار یکدیگر به رابطه خود ادامه دهند. در حقیقت تعهد داشتن یک انتخاب کاملا آگاهانه میباشد. یک انتخاب برای ماندن تحت هر شرایطی در کنار فردی که او را دوست دارید. همچنین طول رابطه را نیز مشخص میکند و عشق رمانتیک شما را پایدارتر میسازد.
سازگار بودن
جنبه آخر و مهم عشق رمانتیک، سازگار بودن و یا همان سازگاری است که به هم سو بودن ارزشها و باورهای دو طرف در رابطه اشاره دارد. در حقیقت درک مقابل دو طرف از یکدیگر را نشان میدهد. از طرفی هم این به این معنا نمیباشد که دو طرف باید از همه نظر یکسان باشند. بلکه باید درک از تفاوتهای هم داشته و بتوانند آن را بپذیرند. درک تفاوتهای یکدیگر و در کنار هم با آنها سازش کردن، میتواند رابطه و عشق رمانتیک شما را بهبود بخشد.
تفاوت عشق اصیل و واقعی با عشق رمانتیک
درست است که عشق رمانتیک بسیار زیبا و دل نشین است، اما با عشق اصیل و واقعی کمی تفاوت دارد. طبق تحقیقات و نظراتی که از اساتید و محققین در دسترس است، ازدواجی که بر اساس عشق رمانتیک شکل گیرد، ناپایدار است و در 80 درصد موارد به جدایی ختم میشود. از این رو اگر هم در یک رابطه عاشقانه هستید، بهتر است عشق واقعی و اصیل را نیز با آن ترکیب کرده تا بتوانید تا آخر عمر در کنار یکدیگر به خوبی و خوشی زندگی خود را سپری کنید. افرادی که عشق رمانتیک را تجربه میکنند، متاسفانه درک عمیقی از عشق ندارند. زیرا علت اصلی تشکیل و به وجود آمدن این نوع عشق، جذابیت فیزیکی و ظاهری بوده و بیشتر از طریق دیدن شکل میگیرد. اما میتوان با کمی تلاش و اراده این عشق را تبدیل به یک عشق اصیل کرد.
از طرفی عشق اصیل ماندگاری و طول عمر بیشتری دارد، زیرا واقعیتر بوده و همه جوانب را در برمیگیرد. کسانی که در زندگی خود به طور واقعی عاشق شده و شخصی را دوست دارند، تجربه شیرینتر و جذابتری از رابطه و دوست داشتن خواهند داشت. در عشق رمانتیک کشش و رابطه جنسی به شدت مهم بوده و حرف اول را میزند. اما در عشق واقعی و اصیل احساسات و همدلی کردن، حرف اول را میزند. از این رو بهتر است که هر دو عشق را در کنار یکدیگر در یک حد نرمال داشته باشید. برای این کار نیز میتوانید از یک کمک حرفهای مانند مشاوره پبش از ازدواج و مشاوره خانواده و حتی مشاوره فردی استفاده کنید.
روانشناسی عشق رمانتیک
برای توضیح عشق و چگونگی و چرایی آن، از روانشناسی عشق استفاده میکنند. روانشناسی عشق رمانتیک نیز همین وظیفه را بر عهده دارد. در حقیقت چرایی و چگونگی عشق رمانتیک را برای ما روشن میسازد. روانشناسی عشق رمانتیک بیان میکند که این عشق نیاز اساسی فرد را برای داشتن روابط و ایمن بودن در رابطه فراهم میکند. در حقیقت یک پاسخ زیستی است برای برآورده شدن نیازهای اساسی. همچنین بیان میکند که آن نوع عشق جنبههای رفتاری و شناختی و همچنین عاطفی را نیز در بر میگیرد و این مدل عشق با حس صمیمیت و شوق و شور شناخته میشود.
عشقی است که مبنای آن احساسات بوده و دائما به شخص مقابل فکر میکنیم و آن را در ذهن خود به یاد میآوریم. زمانی هم که احساس کردید به یک شخص کاملا دل باختهاید، بدانید که دچار عشق رمانتیک شدید. از طرفی از نظر روانشناسی این عشق بر روی روابط کلی ما مانند: روابط کاری، دوستانه و خانوادگی تاثیرگذار است. همچنین بر روی عزت نفس و اعتماد به نفس ما و همینطور بر روی تجربههای ما تاثیرگذار خواهد گذاشت. سلامت روان و عاطفی ما نیز در گرو این عشق میباشد.
کلام آخر
برای سخن آخر باید بگوییم که عشق بسیار پیچیده است. شما عزیزان برای تجربه یک عشق شیرین و زیبا باید سعی و تلاش فراوانی انجام دهید. همچنین باید چالشها و سختیهای عشق را نیز پشت سر گذاشته تا بتوانید با رعایت جنبههای عشق رمانتیک، یک عشق سالم را تجربه نمایید. برای این کار نیز شما میتوانید از یک کمک حرفهای مانند مشاورین و متخصصین در این زمینه کمک بگیرید. مرکز مشاوره آرامش من با سالیان سال تجربه در این حوزه و حضور مشاورین و رواندرمانگران حرفهای، همه روزه در خدمت شما عزیزان میباشد. شما میتوانید از طریق تماس با پشتیبانی و یا پر کردن فرم درخواست مشاوره، با مشاور و یا رواندرمانگر خود به راحتی در تماس باشید. همچنین میتوانید به صورت مشاوره حضوری، مشاوره آنلاین و مشاوره تلفنی با مشاور خود به راحتی ارتباط برقرار کرده و جلسات خود را طی کنید.
منابع: