سندروم قلب شکسته

ممکن است با خود بگویید که شکستن قلب تنها به زبان است و هرگز این اتفاق رخ نمی‌دهد. اما باید بگوییم که از نظر علمی نیز ثابت شده است که سندروم قلب شکسته وجود دارد. در حقیقت نیز قلب انسان می‌تواند بنا به دلایلی شکسته و منجر به اتفاقات و عوارض شدیدی شود. از این رو بسیار مهم است که با علائم و نشانه‌های آن آشنا شده و بدانید که چه عواملی باعث شکسته شدن قلب شما می‌گردد. سپس آن را به راحتی درمان کرده و یا از آن مراقبت کنید. این موضوع آنقدر جدی می‌باشد که از آن به عنوان سندروم قلب شکسته یاد می‌کنند. این سندروم به قدری می‌تواند خطرناک باشد که موجب ایجاد مشکل در قلب شود. پس باید به شدت مراقب رفتار خود با دیگران و عواملی که باعث ایجاد این سندروم می‌شود باشیم.

سندروم قلب شکسته چیست؟

در ابتدا لازم است که بدانیم سندروم قلب شکسته چیست؟! می‌توان گفت سندروم قلب شکسته یک نوع بیماری قلبی می‌باشد که به دلایل مختلفی در فرد پدیدار می‌شود. هر زمانی که ما چیزی را که برایمان با ارزش باشد از دست دهیم موجب ایجاد سندروم قلب شکسته می‌شود. این روند نیز ممکن است بسیار دردناک باشد. اما نباید نگران باشید زیرا این موضوع می‌تواند با گذر زمان بهبود یافته و حال شما خوب شود. البته که دو نوع اصلی برای این سندروم وجود دارد. این دو نوع عبارتند از:

  1. استرس حاد و شدید که موجب درد قفسه سینه  و تنگی نفس شده و همینطور باعث اسپاسم غیرطبیعی قلب شود که می‌تواند منجر به جراحی و بیماری‌های شدید قلبی گردد.
  2. قلب شکسته ناشی از حالت افسردگی و یک اتفاق دردناک است. مثل مرگ یکی از عزیزان و از این قبیل اتفاقات.

علائم و نشانه‌های قلب شکسته

قلب شکسته همانند سایر اختلالات و سندروم‌ها دارای علائم و نشانه‌هایی می‌باشد که می‌تواند به راحتی شما را مطلع سازد که قلبتان شکسته است. این علائم و نشانه‌ها می‌تواند همانند بیماری در شما ظاهر شود. مانند:

  1. اختلال در تغذیه. که این می‌تواند شامل کاهش یا افزایش اشتها باشد.
  2. اختلال در خواب
  3. انجام ندان فعالیت‌های روزانه و معمولی
  4. تنگی نفس داشتن
  5. احساس درد در قفسه سینه
  6. ضربان نامنظم قلب
  7. افت فشارهای پی در پی
  8. سنکوپ کردن

علائمی که در بالا ذکر شد می‌تواند نشان دهنده این باشد که شما دچار سندروم قلب شکسته شده‌اید. اما نمی‌تواند دلیل اصلی آن باشد. از این رو بهتر است در صورت مشاهده یکی از این عوامل نیز سریعا نزد پزشک رفته و خود را مورد آزمایش و درمان قرار دهید. و به هیچ عنوان فکر نکنید که قلب شکسته افسانه است و اتفاق نمی‌افتد.

راه‌های درمان قلب شکسته

علل ایجاد قلب شکسته

می‌توان گفت هر نوع سختی و از دست دادنی موجب شکستن قلب می‌شود. از این رو چندین دلیل وجود دارد که موجب ایجاد قلب شکسته می‌شود. برخی از این دلایل عبارتند از:

  1. موارد استرس زا و یا بودن در موقعیتی که استرس را زیاد می‌کند و باعث تنش شما می‌شود.
  2. پایان دادن به رابطه
  3. از دست دادن یک عزیز (مطالعه این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: چطور با غم از دست دادن عزیز کنار بیایم)
  4. مرگ حیوان خانگی و یا از دست دادن آن
  5. جدایی و یا از دست دادن فرد و یا موقعیتی که در آن احساس با ارزش بودن می‌کردین و یا برای شما ارزش بسیار زیادی داشت.
  6. اتفاقاتی که باعث ترشح هورمون استرس شده و عصبانیت شما را برانگیخته کند، می‌تواند موجب ایجاد این سندروم شود.

در کل بروز یک رویداد فیزیک و احساسی شدید موجب شکستن قلب و ایجاد سندروم قلب شکسته می‌شود. پس لازم است که به شدت مراقب باشید.

عوارض قلب شکسته

همانطور که از علائم و نشانه‌‌های این سندروم پیداست، متوجه می‌شویم که این سندروم به شدت با عوارض شدیدی همراه است. و این موضوع کاملا طبیعی است. حتی ممکن است در دراز مدت خود را نشان دهد و دیگر دیر شده باشد. برخی از عوارض این سندروم بسیار شایع می‌باشند. مانند:

  1. پارگی بطن چپ
  2. نامنظم شدن ریتم و ضربان قلب
  3. سکته
  4. وارد شدن ش.ک به قلب
  5. ایست قلبی
  6. انسداد خون
  7. لخته شدن خون
  8. ایجاد برخی از بیماری‌های زمینه‌ای

پس با توجه به این عوارض متوجه خواهید شد که نباید به هیچ عنوان این مساله را به شوخی گرفت. بلکه باید از آن ترسید و کاملا آن را جدی دانست؛ زیرا عوارض و تاثیراتی که بر شما می‌گذارد می‌تواند باعث اتفاقات غیرقابل جبرانی شود.

چکونه قلب شکسته را درمان کنیم؟

همانطور که در ابتدا گفتیم، سندروم قلب شکسته درمان دارد و با گذشت زمان می‌توان به خوبی آن را درمان کرد. اما نیازمند توجه و دقت شما و همچنین تمرکز شما بر روی درمانتان است. اگر این چنین نباشد به مشکل بر خواهید خورد و این سندروم برای همیشه بر روی شما خواهد ماند. در ابتدا مقاله اشاره کردیم که دو نوع اصلی از سندروم قلب شکسته وجود دارد، که هر یک به روشی جداگانه و با شیوه خاص خودشان، درمان می‌شوند. درمان نوع یک که باید با داروهای قلبی و حتی گاهی جراحی درست شود و زیرنظر پزشک و فوق تخصص قلب درمان شود. اما برای نوع دوم فرد می‌تواند نزد یک مشاور خوب  و یا رواندرمانگر رفته و با مصرف برخی داروها و استفاده از برخی راهکارها دوباره مثل روز اول خود شده و زندگی را به خوبی بگذراند.

شما عزیزان می‌توانید از این سندروم نیز پیشگیری کنید. با انجام برخی کارها به راحتی می‌توان این سندروم را کنترل کرد و از ایجاد آن پیشگیری نمود. مانند:

  1. ورزش کردن منظم
  2. پیاده روی داشتتن و تفریح سالم
  3. استفاده از تکنیک تنفس، یوگا و مدیتیشن
  4. انجام تراپی و صحبت با یک مشاور در هر زمینه‌ای که فکر شما را مشغول نموده و باعث استرس و اضطراب شما می‌شود.
  5. تغییر سبک زندگی و داشتن زندگی شاد
  6. خواب منظم و تغذیه سالم
  7. استفاده نکردن از مواد مخدر و سیگار و همچنن دوری از موادغذایی و خوراکی‌های ناسالم
  8. گرفتن دوش آب گرم نیز می‌تواند به شما در کنترل اعصاب و کنترل استرس به خوبی کمک کند.

مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: چطور می‌توانم اعتیاد خود را ترک کنم؟

کلام آخر

برای کلام آخر باید بگوییم که این سندروم کاملا درمان می‌شود و نمی‌تواند برای فرد دائمی بوده و مشکلات خطرناکی ایجاد کند. اما به شرطی که درمان آن را جدی بگیرید و به دنبال راه حل باشید. اگر آن را به خودی خود رها کنید نه تنها درمان نشده بلکه باعث عوارض غیرقابل جبرانی خواهد شد. کلینیک آرامش من بعنوان بهترین کلینیک روانشناسی در پاسداران تهران با سالیان سال تجربه در حوزه درمان سندروم قلب شکسته همه روزه در خدمت شما عزیزان است. شما می‌توانید از طریق تماس با شماره‌های داخل سایت  و یا پر کردن فرم درخواست مشاوره با مشاورین ما به راحتی بصورت مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری در تماس باشید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *