چطور با غم از دست دادن عزیز کنار بیایم

از دست دادن عزیز

همه ما انسان‌ها در دوره‌ای از زندگی خود با مرگ عزیز و از دست دادن عزیزمان روبرو می‌شویم. موارد کمی وجود دارد که بتوان با درد و غم از دست دادن عزیز قابل مقایسه باشد. درد بسیار بزرگی در اثر رخ دادن این اتفاق برای افراد به وجود می‌آید. از دست دادن عزیز می‌تواند مرگ پدر یا مادر، فرزند و یا یک دوست، اقوام دیگر . یا همسر باشد. هر یک از این موارد تلخی و درد بزرگ خود را به همراه دارد. اما باید دانست که با مرگ عزیزانمان زندگی ما به پایان نرسیده است و ادامه دارد. در این مقاله ما شما را با برخی راهکارها آشنا خواهیم ساخت تا بتوانید با این موضوع راحت‌تر کنار بیایید.

سوگ چیست؟

سوگ و یا سوگواری همان تجربه تلخ انسان بعد از، از دست دادن یک عزیز است که به سراغ شخص می‌آید. درست است که از دست دادن عزیز یک امر کاملا طبیعی است و تمامی انسان‌ها آن را تجربه خواهند کرد، اما دردناک‌ترین واقعه برای هر انسانی است. به طوری این اتفاق تلخ و درناک است که گاهی برخی نمی‌توانند از آن به راحتی عبور کنند و مجبور به تحمل کردن این سوگ می‌باشند. در سوگ از دست دادن عزیز، شما موجی از احساسات شدید و دردناک را حس خواهید کرد که به سختی می‌توان از آن‌ها خلاصی یافت. سوگ می‌تواند باعث بروز برخی واکنش‌های احساسی مانند غم و اندوه شدید، خشم و عصبانیت، ناباوری، شوک و… شود.

سوگ همینطور می‌تواند سبب شود که تغییرات فیزیکی و جسمی نیز در فرد سوگوار نمایان شود. مانند چاق شدن و یا لاغری، درد بدن، اختلال در سیستم ایمنی بدن و… .در کل باید بسیار مراقب خود پس از فوت و یا از دست دادن یکی از عزیزانتان باشید. زیرا می‌تواند باعث شود که سلامتی روح و روان و همینطور جسم شما به خطر افتد. بسیاری از موارد وجود دارند که می‌تواند به کنار آمدن و بهبود حال شما پس از از دست دادن عزیزتان، کمک کند. اما مهم این است که شما بدانید بسیاری راه حل برای بهبود و سلامتی روح و جسم شما بعد از رخ دادن این اتفاق تلخ وجود دارد. این را بدانید که با از دست دادن عزیز زندگی شما به پایان نرسیده است.

احساسات انسان بعد از از دست دادن یک عزیز

سوگ و غم از دست دادن عزیز یک امر کاملا طبیعی است. سوگواری و داشتن غم و اندوه پس از، از دست دادن عزیز، بیماری نیست. اما می‌تواند با طولانی شدن باعث بیماری‌های فراوان شود. پس از مرگ عزیز، برخی از احساسات به طور ناخودآگاه در فرد ظاهر می‌شود. اما بدان معنا نیست که دائمی باشد. می‌توان با مراقبت و کمک گرفتن از دیگران این احساسات را پشت سر گذاشت و از این مرحله به سلامت عبور کرد. برخی از این احساسات رایج عبارتند از:

 احساس درد و خشم

برخی از افراد از دست دادن عزیز را بسیار دردناک توصیف می‌کنند و می‌گویند گویی نصفی از تن ما و یا جان ما از دست رفته است. این احساس واقعی است و می‌تواند بسیار دردناک باشد.

بعد از مرگ عزیز شما ممکن است از عزیز از دست رفته عصبانی باشید. امکان دارد از خود و یا اطرافیان نیز عصبی باشید. کاملا طبیعی است و شما حق دارید که خشمگین باشید. از دست دادن عزیز یک اتفاق غیرقابل پیش بینی و بسیار تلخ و زجرآور است. ناعادلانه بودن از دست دادن عزیز، می‌تواند باعث بروز خشم در شما شود.

افسردگی و دیدن و شنیدن صدای فرد از دست رفته

زمانی که فردی از دست دادن یک عزیز را تجربه کند بعد از مدتی ممکن است بخواهد به زندگی خود پایان دهد. دیگر زندگی برایش هیچ جذابیتی نداشته و انگیزه‌ای برای ادامه دادن ندارد. احساس افسردگی به این اشکال می‌تواند ظاهر شود. فرد پس از مرگ عزیزش به شدت احساس پوچی و ناامیدی در نهایت افسردگی می‌کند. اقدام به خودکشی در این افراد بسیار زیاد است.

حتما بخوانید: درمان افسردگی شدید

برخی از افراد بعد از مرگ عزیزشان، صدای او را می‌شنوند. یا به خیال خود، او را در بین جمعیت و یا در اتاق خود می‌بینند. این اتفاقات به این دلیل رخ می‌دهند که شما نمی‌توانید از دست رفتن عزیزتان را باور کنید که کاملا طبیعی است.

احساسات انسان بعد از از دست دادن عزیز

دردهای جسمی و احساس گناه و شوک

از دست دادن عزیز می‌تواند برای فرد دردهای جسمی فراوانی را به همراه داشته باشد. سردرد، دل‌درد، بدن دردهای شدید و اختلال در سیستم ایمنی بدن همگی از آثار فیزیکی از دست دادن عزیز می‌باشند.

پس از مرگ عزیز، ممکن است شخص به این فکر کند که در مرگ عزیزش نقش داشته است. یا به این فکر بیوفتد که در زمان زنده بودن آن شخص، با او به حدی که باید باشد، وقت نگذرانده است. تمام این تفکرات سبب ایجاد حس گناه در فرد می‌شود.

شاید اولین حسی که به سراغ فرد آید همین احساس شوک باشد. شوک از دست دادن عزیز می‌تواند بسیار ناگهانی به سراغ شما بیاید. احساس سردرگمی و شوک می‌تواند به حدی باشد که فرد جوری ادامه دهد که اتفاق خاصی نیوفتاده است.

چگونه با فوت عزیز از دست رفته کنار بیاییم؟

همانطور که گفتیم از دست دادن عزیز با غم و اندوه فراوانی همراه است. برخی افراد، عزیزی را در زندگی خود از دست می‌دهند که بدون او زندگی دیگر برایشان معنی نخواهد داشت. یا با آن فرد برنامه‌های بسیاری داشته‌اند یا آن فرد عشق زندگی‌اش بوده و برنامه روزانه او دچار اختلال خواهد شد. یا عزیزش به دلیل خودکشی یا مرگ ناگهانی و بسیار جوان، از دنیا رفته است. ممکن است آن فرد فرزندش باشد. تمام این غم‌ها و از دست دادن‌ها، بسیار دردناک است و کنار آمدن با آن می‌تواند طاقت فرسا باشد.

مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: راهکارهای کنار آمدن غم و اندوه

برخی از راهکارها هستند که می‌تواند به شما در برابر از دست دادن عزیز کمک فراوانی برساند. این راهکارها عبارتند از:

برگزاری مراسم یادبود و بیان احساسات

گرفتن مراسم تشییع و یادبود می‌تواند به شما کمک کند تا در دوران اولیه از دست دادن عزیزتان، احساس تنهایی نکنید. همینطور گرفتن مراسم یادبود راهی برای احترام گذاشتن به فرد از دست رفته می‌باشد. همین که افراد در این مراسم‌ها در کنار شما قرار می‌گیرند می‌تواند آرامشی را در دل شما قرار دهد.

در رابطه با احساسات خود صحبت کنید و حرف بزنید. بهتر است بعد از مرگ و یا از دست دادن عزیز، در رابطه با نوع از دست دادن آن فرد با یک نفر صحبت کنید. اگر کسی حوصله گوش دادن به صحبت‌ها شما را نداشت هیچ اشکالی ندارد. شما می‌توانید با کمک گرفتن و صحبت با یک دکتر روانشناس خوب، ذهن و دل خود را خالی کنید.

اگر فردی هستید که نمی‌توانید صحبت کنید و تمایلی به آن ندارید نیز اشکالی ندارد. شما می‌توانید در یک دفتر متن یا شعر و یا تصویری از فرد از دست رفته را به تصویر بکشید. اگر تمایلی به اشتراک گذاشتن آن‌ها ندارید، می‌توانید تا آخر عمر آن را به صورت خصوصی حفظ کنید. اما بدانید که نوشتن می‌تواند به شما در تحمل این درد جانسوز کمک فراوانی کند.

پذیرش احساسات و مراقبت از سلامتی

هر احساسی که دارید را پذیرفته و از آن خجالت نکشید. اگر بعد از فوت عزیزتان احساس کردید که باید فریاد بزنید، فریاد بزنید، اگر دلتان می‌خواهد که گریه کنید، هرگز جلوی اشک‌های خود را نگیرید. بهتر است هر احساسی که به دلیل از دست دادن عزیزی به سراغتان می‌آید را بپذیرید و همان احساس را بروز دهید. زیرا بروز ندادن احساسات واقعی می‌تواند سبب بروز بسیاری از بیماری‌های روانی و جسمی، در شما گردد. پس بدون هیچ فکر و خجالتی، احساسات خود را بروز دهید.

مراقب سلامتی خودتان باشید. پس از گذشتن از چند روز شما باید به فکر مراقبت از خود باشید. باید یک ورزش را شروع کنید و تغذیه سالمی داشته باشید. همین کار سبب خواهد شد که هم خودتان و هم خانواده شما در سلامت کامل به سر ببرند و به زندگی خود ادامه دهند.

حس حضور عزیز از دست رفته

 

حفظ خاطرات و افزایش روابط اجتماعی

خاطرات عزیز از دست رفته را حفظ کنید. شما می‌توانید برای اینکهیاد و خاطره فرد از دسته رفته همیشه در ذهنتان باقی بماند یک جعبه برای خود درست کنید. در آن جعبه عکس‌های و فیلم‌ها و وسایل او را نگهداری کنید. همچنین می‌توانید برای او نامه بنویسید. می‌توان یک گل و یا یک درخت را به یاد او بکارید تا با دیدن آن همیشه خاطرات آن فرد را در دلتان زنده نگه دارید.

وقت گذراندن با دیگران نیز بسیار کمک کننده می‌باشد. شما می‌توانید با بودن در کنار افرادی که دوستشان دارید با دیدن فیلم و گوش دادن به موسیقی فکر خود را منحرف کنید. همچنین با گذراندن وقتتان با کاری که دوست دارید، می‌تواند باعث شود تا شما از این مرحله تلخ به راحتی عبور کنید.

بهتر است برای کنار آمدن با این اتفاق ناگوار بسیار صبور باشید و راهکارهای گفته شده را انجام دهید. همینطور از دوستان و نزدیکان و همینطور یک مشاور نیز کمک بگیرید تا در این مسیر تنها نباشید و از این دوره تلخ به سلامت عبور کنید.

از کجا کمک بگیریم؟

همانطور که گفته شد، شما می‌توانید با کمک گرفتن از دوستان و نزدیکان برای بهبود حال خود و صحبت با آنان کمک بگیرید. اما گاهی این افراد نمی‌توانند به شما در یافتن راه‌حل مناسب کمک بسیاری کنند. به همین دلیل ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که پس از، از دست دادن عزیز، به بهترین کلینیک روانشناسی مراجعه کرده و نزد یک مشاور متخصص در این زمینه بروید. مشاورین برای شما یک مکان و محیط امنی را فراهم می‌کنند که بتوانید راحت با آنان سخن بگویید. پس از جلسه اول، مشاور تعیین می‌کند که شما در چند جلسه بهبود می‌یابید. شما نیز موظف هستید برای سلامت خودتان، در این جلسات به طور منظم شرکت کنید و از راهنمایی‌ها و کمک مشاورین برای بهبود حالتان استفاده کنید.

کلام آخر

درست است که غم از دست دادن عزیز، یک غم بزرگ و طاقت فرسا می‌باشد. اما می‌توان با آن کنار آمد و زندگی را از نو آغاز نمود. بسیاری از شما با راهکارهای کنار آمدن با این غم آَشنا نیستید. در دنیای امروزه که آمار مرگ و میر بالا رفته، نیاز انسان به شناخت این راه‌حل‌ها روز به روز در حال افزایش است. کلینیک آرامش من با حضور متخصصین و مشاورین مجرب این امکان را در اختیار شما قرار داده است تا بتوانید با تعیین وقت قبلی با تماس با شماره تلفن های درج شده و یا تکمیل فرم درخواست کشاوره از سمت چپ،  از راهکارهای مشاورین تیم قوی آرامش من  به صورت مشاوره تلفنی و  آنلاین و یا حضوری استفاده نمایید. بهتر است تا قبل از دیر شدن برای درمان خود اقدام کنید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره

%50 تخفیف

اگه پرداخت هزینه جلسات مشاوره برات سنگینه

سه شنبه‌ها رو از دست نده!

همین حالا تماس بگیر

09393448506 - 02122882473