راست گفتن به پدر و مادر

گاهی دروغ گفتن توسط خانواده‌ها و فرزندان به امری عادی تبدیل می‌شود. اگر دروغ گفتن به امری عادی در خانواده تبدیل شود، می‌تواند خطرناک باشد. برخی از فرزندان برای آسودگی خاطر خود و رهایی از یک تشویش بزرگ به والدین خود دروغ می‌گویند. اما واقعیت این است که دروغ گفتن باعث می‌شود شما به دردسر بزرگتری دچار شوید. اگر شما فردی هستید که دائما به پدر و مادر خود دروغ می‌گویید، بهتر است این مقاله را بخوانید. تصمیم به گفتن حقیقت اولین اقدام شما برای راست گفتن به پدر و مادرتان است. این عالی است. در این مقاله ما به شما نحوه راست گفتن به پدر و مادر را آموزش خواهیم داد تا این کار  تبدیل به عادتی برای شما شود.

چرا از راست گفتن فرار می‌کنید؟

بسیاری از فرزندان در خانواده بنا به دلایل بسیاری از راست گفتن به پدر و مادر خود فراری هستند. خانواده‌ها نیز بیشتر اوقات واقف بر این قضیه هستند و متوجه می‌شوند که فرزندشان به آن‌ها دروغ می‌گوید. دائما در حال این پرسش هستند که چرا فرزندمان از گفتن حقیقت به ما فراری است؟ دلایلی وجود دارند که باعث می‌شود افراد از راست گفتن ممانعت کنند. برخی از این دلایل به شرح زیر می‌باشد:

  1.  ترس از “نه” شنیدن دارد. زمانی که پدر و مادر دائما به فرزندشان نه می‌گویند و او را نفی می‌کنند، این باور در ذهن بچه شکل می‌گیرد که همیشه از والدین خود “نه” می‌شنود. به همین دلیل است که از راست گفتن به پدرو مادر خود اجتناب می‌کند. فرزند با خود می‌گوید که اگر دروغ بگویم واژه نه را از خانواده نخواهم شنید.
  2. باور غلط به اینکه دروغ گفتن ساده‌تر از راست گفتن است. برخی از کودکان بر این باورند که راست گفتن به خانواده سخت است. به همین دلیل به خود سخت نگرفته و با گفتن دروغ بر روی حقیقت سرپوش می‌گذارند.
  3.  ترس داشتن. اصلی‌ترین دلیل دروغ گفتن، ترس است. بسیاری از کودکان به دلیل فرار از رفتار خشمگینانه والدین خود از راست گفتن به آن‌ها خودداری می‌کنند. زمانی که پدر و مادر از فرزند خود دروغ می‌شنوند باید به دنبال ایراد در خود باشند. پدر و مادر می‌تواند فرزندش را به عدم راست گفتن تشویق کنند.
  4. جلب توجه کردن. بسیاری از فرزندان خانواده به دلیل جلب توجه و گرفتن تایید و رضایت از جانب خانواده از  راست گفتن به پدر و مادر دوری می‌کنند.

حتما بخوانید: تاثیرات مشاوره خانواده

نحوه راست گفتن به پدر و مادر

شاید برای شما سخت باشد که راست گفتن به پدر و مادر خود را الویت زندگی خود قرار دهید و از دروغ گفتن دوری کنید. همینکه شما تصمیم به انجام این کار گرفتید، عالیست و نشان می‌دهد که شما می‌توانید در این کار موفق شوید. چند راهکار وجود دارد که می‌تواند سبب راست گفتن شما به خانواده شود. نحوه راست گفتن به پدر و مادر شامل مراحل زیر است:

قبل از اینکه حرفی بزنید به آن سخن خود فکر کنید

مکث کردن قبل از حرف زدن سبب می‌شود که شا به حرفی که می‌خواهید بر زبان بیاورید فکر کرده و از گفتن دروغ جلوگیری کنید. درست است که دروغ گفتن می‌تواند شما را وسوسه کند. زیرا با راست نگفتن در رابطه با مساله‌ای شما می‌توانید از برخی دردسرها خلاص شوید. اما با مکث کردن شما در مقابل این وسوسه‌ها باید مقاومت کنید. هر چقدر هم که سخت باشد باید راست گفتن را تمرین کرده و در هر موقعیتی حقیقت را به پدر و مادر خود بازگو نمایید. چند دقیقه با خود فکر کنید که اگر خانواده شما دائما به شما دروغ بگویند، چه حسی پیدا می‌کنید.

دلایل دروغ گویی به پدر و مادر

آنچه که مانع راست گفتن به پدر و مادر می‌شود را بیابید

دروغ گفتن دلایل فراوانی دارد. اگر شما بتوانید مواردی را که مانع از راست گفتن شما به خانواده می‌شود را پیدا کنید می‌توانید آن را متوقف سازید. این را بدانید اگر دروغ شما فاش شود دیگر نمی‌توانید آن کاری را که دوست داشتید انجام دهید. به طور مثال اگر در رابطه با رفتن به خانه دوست و تفریح به خانواده دروغ بگویید، بعد از متوجه شدن دروغتان دیگر اجازه خروج از خانه را نخواهید داشت.

عواقب عدم راست گفتن را در نظر بگیرید

بدون شک بسیاری از خانواده‌ها برای عدم راست گفتن فرزندشان عواقب و مجازاتی را در نظر می‌گیرند. عدم راست گفتن علاوه بر مجازات خانواده، می‌تواند عواقب بدتری نیز به همراه داشته باشد. پس زمانی که خواستید از راست گفتن به خانواده فرار کنید به عواقب بد آن فکر کنید.

علت دروغ گویی را به والدین بگویید

زمانی که از راست گفتن دوری کردید سریع به آن اعتراف کنید و دلیلش را با پدر و مادرتان در میان بگذارید. همین موضوع باعث می‌شود آن‌ها از راست گفتن شما خوشحال شده و از شما قدردانی کنند. این امر سبب خواهد شد تا شما در آینده راست گفتن به خانواده را هرگز فراموش نکنید و به راست گفتن ترغیب شوید.

مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: راه‌های تشخیص اختلالات روانی

یک دفتر برای دروغ‌های خود داشته باشید

اگر عدم راست گفتن برای شما به یک امر عادی تبدیل شده است بهتر است که یک دفتر برای دروغ‌های خود داشته باشید. دروغ‌های خود را یادداشت کرده تا بیشتر با آن‌ها آشنا شوید. باعث می‌شود تا با دروغ‌هایی که برای شما عادت شده و یا دروغ‌هایی که از سر اجبار بر زبان آورده‌اید آشنا شوید. این امر باعث خودآگاهی بیشتر شما می‌شود. این موضوع ممکن است باعث شود که شما از عدم راست گفتن به والدین خود دست بردارید.

استرس خود را کاهش دهید

گاهی عدم راست گفتن دلایل درونی و به دلیل وجود اختلالات روانی در فرد است. استرس نیز یکی از دلایل محکم برای عدم راست گفتن به والدین است. بهتر است راه‌هایی را برای کم کردن استرس خود بیابید. زیرا با دروغ گفتن شما باعث خواهید شد که استرس و اضطراب بیشتری وجود شما را فرا گیرد. ورزش کردن، کلاس موسیقی، یوگا و مدیتیشن، صحبت با یک مشاور خانواده می‌تواند به کاهش استرس شما کمک کند.

حتما بخوانید: راه‌های کم شدن استرس 

راست گفتن را تمرین کنید

شما می‌توانید راست گفتن را با دوستان یا افرادی که با آن‌ها احساس نزدیکی می‌کنید، تمرین کنید. هر روز چند مورد واقعی در زندگیتان را به آن‌ها بگویید. سعی کنید به دوستان خود هرگز و تحت هیچ شرایطی دروغ نگویید. این کار باعث می‌شود که راست گفتن را تمرین کرده و به خانواده خود تحت هر شرایطی حقیقت را بگویید.

مطالعه این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: چگونه مراقبه یا مدیتیشن کنیم

مزایای راست گفتن به پدر و مادر

در رابطه با عدم راست گفتن خود با والدینتان صحبت کنید

صحبت کردن با والدین در این باره می‌تواند بسیار مفید باشد. زیرا آن‌ها می‌توانند راهکارهایی به شما ارائه دهند و شما را کمک کنند. به والدین خود کامل توضیح دهید که با راست گفتن به آن‌ها مشکل دارید و نمی‌توانید حقیقت را به آن‌ها بگویید. صحبت با والدین می‌تواند باعث شود که آن‌ها نیز به رفتار خود توجه بیشتری داشته باشند. شما در حین صحبت خود از برخی رفتارهای آنان که باعث دروغ گفتن شما می‌شود، بگویید. این کار سبب می‌شود تا پدر و مادرتان به صداقت شما احترام گذاشته و به شما آزادی بیشتری هدیه دهند.

تمرین موارد بالا سبب می‌شود که شما نحوه گفتن حقیقت به پدر و مادر خود را یاد بگیرید. می‌توانید بعد از انجام این تمرینات به خانواده خود در رابطه با هر مساله پیش آمده راست بگویید. ‎

مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: تاثیرات مشاوره کودک و نوجوان

مزایای راست گفتن به پدر و مادر 

راست گفتن از مزایای بسیار زیادی برخوردار است. درست است که دروغ گفتن می‌تواند باعث سبک شدن شما و دوری از دردسر لحظه‌ای شود اما این را بدانید که مدت زمان آن کم است. راست گفتن هر چقدر هم که سخت باشد مزایا و فواید بی‌شماری دارد.

برخی از فواید آن عبارتند از:

  • با راست گفتن به پدر و مادر باعث می‌شوید که آن‌ها شما را در مسائل سخت کمک کنند.
  • اعتماد آنان را جلب می‌کنید.
  • باعث آرامش و آسایش خیال شما خواهد شد.
  • استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد.
  • احساس بهتری نسبت به خود دارید.
  • احساس گناه را از بین می‌برد.
  • ارتباطات را قوی‌تر می‌کند.
  • راستگویی، راستگویی را جذب می‌کند.
  • با راست گفتن به والدین دیگر نیاز نیست سختی به خاطر سپردن دروغ‌ها را به دوش بکشید.
  • اعتماد به نفستان را افزایش می‌دهد.

کلام آخر

زمانیکه فواید راست گفتن بیشتر از ضرر آن است چرا از آن دوری کنیم؟! گفتن حقیقت همیشه بهترین گزینه برای سخن گفتن است. زیرا هیچ عواقب بد و خطرسازی برای شما ندارد. خانواده نیز تنها افرادی هستند که از عمیقا به شما عشق می‌ورزند. پس هرگز با عدم راست گفتن به پدر و مادر، با اعتماد آنان بازی نکنید. شما می‌توانید برای تمرین و آموزش نحوه گفتن حقیقت به پدر و مادر خود از بهترین دکتر روانشناس و مشاورین کلینیک روانشناسی آرامش من وقت گرفته و از راهکارهای آنان استفاده نمایید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *