راه‌های تشخیص و آماری اختلالات روانی

اختلالات روانی

 اختلالات روانی در جوامع امروزی یک بیماری به حساب می‌آیند. بیماری‌ای که بر خلق‌و‌خو و نحوه درک از اطراف و رفتار شما با دیگران تأثیر می‌گذارد. وجود این بیماری در هر فرد می‌تواند باعث ناراحتی و عذاب کشیدن او و اطرافیانش در زندگی روزمره شود. با این تفاسیر، وجود اختلال روانی بسیار ناراحت کننده و عذاب‌آور می‌باشد، از این رو شناسایی آن و درمان هرچه زودتر این بیماری امری لازم و ضروری است. ما در این مقاله به شما سلامت جویان عزیز کمک می‌‌کنیم تا بتوانید اختلالات روانی و راه‌های تشخیص آن را شناسایی کرده و با کمک متخصصان و مشاوران کلینیک تخصصی آرامش‌ من راه درمان آن را بیابید.

 

اختلالات روانی چه هستند

اختلالت روانی یک نوع بیماری از نوع بیماری‌های ذهنی هستند که وجود ‌آن‌ها می‌تواند در زندگی اختلالات و مشکلاتی را رقم بزند. مشکلاتی از قبیل بداخلاقی، اضطراب شدید، تغییرات رفتاری در محیط خانه، محل کارو….

این امر می‌تواند بر زندگی شما تاثیرات بد، چه بسا غیرقابل جبرانی بگذارد و زندگی شیرینی را که می‌توانید برای خودتان به ارمغان بیاورید را تلخ کند. چه برای خودتان، چه برای اطرافیانتان این موضوع صدق می‌کند.

 

اختلالات روانی چیست

دلایل بروز اختلالات روانی 

دلایل متعددی برای ایجاد اختلال روانی در هر فرد وجود دارد. هر یک از دلایل موجود در هر شخص با توجه به سبک زندگی و شرایط او در زندگی روزمره‌اش متفاوت است. همچنین نوع بروز اختلالات روانی نیز در هر فردی با فرد دیگر تفاوت دارد.

اولین نکته مهم این است که بدانید، هر انسانی با هر جنس، سن، شخصیت، ملیت و نژاد از هر گوشه‌ی دنیا ممکن است که دچار ‌اختلالات روانی ‌شود. پس اینکه فکر کنیم فقط عده‌ای خاص با سن و جنس و قومیت خاصی دچار اختلال روانی می‌شوند، سخت در اشتباهیم.  باید این را بدانیم که ممکن است خودمان و دوستان و یا هریک از اعضای خانواده نیز دچار این اختلالات شوند.

  • ارثی باشد: اختلالات روانی می‌تواند ارثی باشد و از طریق ژن والدینی که دچار این بیماری هستند به فرزندان انتقال یابد و آن فرد زمینه‌ی گرفتنن این بیماری را داشته باشد.
  • ارثی نباشد: این اختلالات می‌تواند از طریق سبک زندگی هر فرد و اتفاقات مختلفی که فرد با آن دست و پنجه نرم کرده است در شخص پدیدار شود و ربطی به ارث و ژنتیک نداشته باشد.

حتما بخوانید: مشاوره خانواده 

عوامل تشدید اختلالات

حال دلایلی وجود دارد که می‌تواند به شیوع و بیدار شدن این اختلالات روانی دامن بزند که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • فرد سبک زندگی سالم نداشته باشد که شامل خواب خوب، تغذیه خوب و… می‌شود.
  • فرد دچار اعتیاد باشد.
  • شخص بیماری‌های مزمن داشته باشد مثل انواع سرطان‌ها، دیابت‌، فشارخون، تیروئید، آلزایمر و… که زندگی او را تحت تاثیر خود قرار دهد.

عوامل تشدید اختلالات

  • فرد دارای شخصیتی استرسی باشد، در همه‌ی امور شرایط استرس‌زایی برای خود فراهم کند و یا شخص در محیط‌های استرس‌زا قرار گیرد.

پیشنهاد می‌کنم حتما بخوانید: انواع استرس و تکنیک‌های کاهش استرس

  • شخصی که در زندگی یک فقدان و آسیبی را مانند از دست دادن یک عزیز، درآمدن از یک رابطه عمیق عاطفی و… تجربه کرده است.
  • برخی خانم‌ها که بارداری‌های سختی داشتند و یا افرادی که بسیار سخت و با شرایطی خطرناک به‌دنیا آمده اند.

حتما بخوانید: افسردگی پس از زایمان 

با توجه به آماری که در دست است، می‌توان گفت صدها نوع از اختلالات روانی در دنیا وجود دارد. موارد زیر نمونه‌هایی از این بیماری هستند که به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم. شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به پزشک و مشورت با مشاوران مجرب و ماهر، از وجود آن‌ها و یا عدم وجود این اختلالات در خود و یا عزیزانتان باخبر شوید.

نشانه‌های اختلالات روانی چیست

هر اختلال روانی علائم و نشانه‌های مختص به خود را دارد، اما شایع‌ترین و مهم‌ترین علائمی که برای تشخیص اختلالات روانی وجود دارند عبارت‌اند از:

  • گوشه‌گیری و کناره‌گیری از افراد در محل کار، تحصیل و یا حتی از افراد خانواده. در این حالت فرد به مدت طولانی در یک مکان قرار می‌گیرد و از فعالیت‌هایی که در گذشته از انجام آن لذت می‌برده دست می‌کشد.
  • اختلال در تفکر که فرد دچار عدم تمرکز و فکر کردن می‌شود.
  • خواب و غذا خوردن فرد دچار تغییراتی می‌شود. یا بیش از اندازه غذا می‌خورد و یا اشتهایش به شدت کاهش می‌یابد.
  • خلق و خو و رفتار فرد تغییر می‌کند، فرد دیگر مانند قبل نمی‌تواند ابراز شادی کند و یا بسیار غمگین است. نسبت به موقعیت‌های مختلفی که برایش پیش می‌آید بی‌تفاوت عمل می‌کند. بدون دلیل می‌خندد و یا گریه می‌کند.
  • فرد دچار ناراحتی و یا ترس بیش از اندازه می‌شود که با اضطراب و وحشت‌های شدید همراه است.

راه‌های تشخیص اختلالات

موارد بالا علائمی هستند که وجود یک و یا دو مورد از آن‌ها در فرد نشان‌ دهنده داشتن بیماری و اختلالات روانی نیست. اما اگر در فرد این علائم نشان داده شد، باید حتما با مراجعه به مراکز درمانی آن را ارزیابی و بررسی نماید.

 

 راه تشخیص اختلالات روانی

تشخیص اختلالات روانی شامل چند فرآیند می‌باشد. در اولین گام، شما عزیزان بعد از یافتن چندین علائم به پزشک و یا مشاور متخصص در این زمینه مراجعه کنید تا بر روی شما بررسی‌هایی را انجام دهند. البته نباید وجود برخی بیماری‌ها را با داشتن این نوع بیماری اشتباه بگیریم. بسیاری از بیماری‌ها ماند تیروئید و یا کمبود برخی از ویتامین‌ها در بدن نیز، علائمی مانند علائم موجود در اختلالات روانی دارند که این موضوع نیز با مراجعه به پزشک و مشاوران بررسی می‌شود و به شما بهترین راه حل‌ها ارائه می‌گردد.

اگر می‌خواهید مطمئن شوید همسر آینده شما دچار اختلالات روانی هست یا نه! همین حالا کلیک کنید: مشاوره ازدواج

 درمان اختلالات روانی

برای درمان اختلالات روانی یکسری روش‌ها وجود دارد که بنا به تشخیص پزشک و یا مشاور متخصص در این زمینه به شما عزیزان ارائه می‌شود.

یکی از روش‌ها روان‌ درمانی می‌باشد که در این روش شما می‌توانید با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید و مشکلات خود را با او در میان بگذارید.  متخصص به بررسی علائم موجود در شما می‌پردازد و به شما در ادامه‌ی مسیر کمک می‌کند.

یکی دیگر از روش‌های موجود استفاده از دارو است. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که ” آیا مصرف داروهای ضدافسردگی و یا مشابه آن ضررهایی دارد؟” در پاسخ باید به شما عزیزان بگوییم که اگر دارو‌ها توسط پزشک و یا متخصص در این زمینه برای شما تجویز شود و زیر نظر پزشک خود و با دستور او دارو‌ها را مصرف کنید، هیچگاه دچار مشکل نمی‌شوید.  تحقیقات نشان داده است که در برخی از افراد روش درمانی با دارو بسیار کارآمد بوده است.

برای اطلاع بیشتر پیشنهاد می کنیم سری به این مطلب نیز بزنید: درمان افسردگی 

مراجعه به متخصص برای درمان

روش‌ دیگر شامل روش‌های جایگزین، مانند طب سنتی و ماساژ، داروهای گیاهی، مدیتیشن و یوگا اشاره کرد. این روش نیز با تشخیص پزشک و یا مشاور شما برایتان تجویز می‌شود.

روش آخر روش درمان از طریق تحریک مغز می‌باشد که در مقالات بعدی، تیم آرامش‌ من کاملا به شما این نوع از روش درمانی را توضیح خواهند داد.

 

حتما بخوانید: مراقبه یا مدیتیشن 

 

آیا می‌توان از ایجاد اختلالات روانی پیشگیری کرد

در پاسخ به این سوال باید خدمتتان عرض کنیم که هیچ راهی برای پیشگیری از اختلالات روانی وجود ندارد. تنها با نشان دادن علائمی که گفتیم باید به متخصصین مراجعه کرده و درمان خود را با توجه به تشخیص او آغاز نمایید. در مسیر همراه با کمک مشاور و متخصص خود، ثابت قدم مانده و مراحل درمان خود را کامل طی کنیم.

آمار موجود اختلالات روانی

آماری که تا اکنون در دسترسمان است در رابطه با آمار اختلالات روانی موجود در ایران است. آماری که در ایران وجود دارد نشان می‌دهد که اکثر مردم کشورمان از مشکل اختلال روانی رنج می‌برند. بنا به آمارهای موجود 16 درصد از زنان کشورمان و 12 درصد از مردان کشور از این بیماری رنج می‌برند. این آمار قابل توجهی است که باید به آن اهمیت داده شود.

آمار موجود اختلالات روانی

در پایان با خواندن این مقاله شما با اختلالات روانی، علائم آن، راه‌های تشخیص و روش‌های درمانی اختلال روانی تا حدودی آشنا شدید. حال از شما عزیزان خواهشمندیم که اگر علائمی را در خود و یا دوستان و عزیزانتان مشاهده کردید، سریعا برای درمان آن اختلال اقدام کنید، تا زندگی شما را بیش از اندازه تحت تاثیر خود قرار ندهد. این نکته را تاکید می‌کنیم که بیماری روانی و یا اختلال روانی در فرد، هیچ خجالتی ندارد و نباید از عنوان کردن آن ترسید و یا خجالت زده شد. این بیماری همانند بیماری سرماخوردگی، بیماری های شایع موجود دیگر، می‌تواند برای هر شخصی ایجاد شود. پس از بیان آن نترسید و به فکر سلامتی خود باشید. در آخر باید بگوییم که متخصصان کلینیک آرامش من با داشتن متخصصین و مشاوران حرفه‌ای و پشتیبانی قوی، همه روزه آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به شما عزیزان می‌باشد.

مقاله‌های مرتبط...

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره

"*" indicates required fields