زندگی کردن با ناپدری و نامادری ممکن است سخت به نظر آید. درست است که این موضوع در حقیقت سخت میباشد، اما بدانید که این امکان نیز وجود دارد که با برخی از راهکارها، بتوان این مشکلات را حل کرد. زندگی کردن با شخصی که به طور خونی پدر و مادر شما نیست، با مشکلاتی برای زوجین و فرزندان همراه است، که طبیعی بوده و میتوان با راه حل هایی این مشکلات را برطرف کرد. متاسفانه در فیلمها و فضای مجازی نیز وجود پدر و مادر ناتنی را به بدترین و وحشتناکترین شکل ممکن نشان دادهاند، که همین موضوع باعث ترس بیش از اندازه افراد میشود. ممکن است گاهی پدر و یا مادر ناتنی ظالم و بد رفتار در خانوادهای وجود داشته باشد، اما همیشه اینگونه نیست. همراه ما باشید تا با خانواده ناتنی، مشکلات زندگی با این خانواده و راهکارهایی برای زندگی با پدر و مادر ناتنی آشنا شوید.
خانواده ناتنی چه خانوادهای است؟
ما باید با این حقیقت که نیمی از ازدواجها به طلاق کشیده میشوند، روبرو شویم. از هر چهار فردی که طلاق میگیرند، سه نفر دوباره ازدواج میکنند، که این موضوع به این معناست که خانوادههای جدید تشکیل میشوند. در برخی موارد هر دو فرد دارای فرزند هستند و در برخی موارد تنها یکی از شرکا دارای فرزند میباشد. در اینصورت زن، به عنوان مادر ناتنی فرزندان مرد به حساب آمده و مرد، به عنوان پدر ناتنی فرزندان خانم به حساب میآید. بودن در یک خانواده ناتنی بسیار چالش برانگیز است. گاهی تغییرات موجود در این خانواده نیز به حدی سخت و طاقت فرسا میباشد که افراد را با یکدیگر به چالش وا میدارد. گاهی نیز به دعوا و جنگ ختم شده که میتواند سایر اعضای خانواده را نیز به شدت درگیر کند.
مطالعه این مطالب را به شما پیشنهاد میکنیم:
- چطور با نوجوانی که دوست پسر یا دوست دختر دارد برخورد کنیم؟
- چطور اختلالات روانی نوجوانان را برطرف کنیم؟
مشکلات زندگی با پدر و مادر ناتنی
شروع هر نوع رابطه جدید قطعا با چالش همراه است. خانواده ناتنی و زندگی با ناپدری و نامادری نیز قطعا سخت است. زیرا شما از دو فرهنگ مختلف با طرز تفکرات متفاوت هستید. ما در این قسمت از مقاله میخواهیم در رابطه با برخی از مشکلات رایج زندگی با پدر و مادر ناتنی صحبت کنیم. برخی از این مشکلات عبارتند از:
- به دلیل لجبازی کودکان، پدر و مادر ناتنی نمیتوانند با فرزندان رابطه حسی برقرار کنند.
- حسادت ورزیدن پدر و یا مادر ناتنی به فرزندان و یا حسادت فرزندان نسبت به شخصی که به عنوان پدر یا مادر وارد زندگی آنان شده است.
- ممکن است فرزندان از سوی پدر و یا مادر ناتنی خود مورد سوءاستفاده قرار گیرند.
- ممکن است که پدر و یا مادر ناتنی فرزندان شریک خود را از لحاظ جسمی و روحی آزار دهند.
- کتک زدن فرزندان شریک خود
- احساس خجالت و یا معذب بودن در کنار پدر و یا مادر ناتنی خود
- وجود ایدههای متفاوت در تربیت فرزندان
- وجود جنگ و مقابله با حضور فرد جدید در زندگی
- تفاوت در عقاید
- دخالتهای نابجا
مطالعه این مطالب نیز میتواند برای شما مفید باشد:
راهکار برای زندگی با پدر و مادر ناتنی
درست است که زندگی با پدر و مادر ناتنی میتواند سخت باشد، اما مدیریت و یادگیری برخی از نکات میتواند باعث شود که شما بتوانید با خانواده ناتنی خود به خوبی کنار آیید. برخی از راهکارها که توسط متخصصین و مشاورین طی سالیان سال تجربه کشف شده است، شامل موارد زیر میباشد:
راهکار برای والد ناتنی
- بهتر است در ابتدا روی نکات مثبت تمرکز کنید. درست است که نکات منفی انرژیهای منفی، در ابتدای تشکیل خانواده ناتنی وجود دارد و بیشتر است، اما این موضوع مهم است که شما انرژی مثبت داشته باشید و روی نکات مثبت متمرکز شوید.
- صبور باشید، توقع نداشته باشید که سریعا بتوانید اوضاع را درست کنید. به آرامی عشق بورزید، به آرامی سعی کنید با او صمیمی شوید.
- با والد اصلی کودک در رابطه با این موضوع به خوبی در ارتباط باشید.
- با شریک زندگی خود در این مورد صحبت کنید.
- همیشه به انتظارات، احساسات و توقعات خود در این زندگی فکر کنید.
- سعی کنید که کودک و فرزند شریک زندگی خود را بشناسید.
- سعی کنید حسادت خود را کنترل کنید و در رابطه با هیچ مسالهای نسبت به فرزند همسر خود حسادت نورزید. زیرا جایگاه شما بایکدیگر متفاوت است.
- به یکدیگر احترام بگذارید و انتظارات بیش از اندازه از هم نداشته باشید.
- وقتی را در روز برای کنار هم بودن اختصاص دهید.
- از کمک یک مشاوره و روانشناس خانواده استفاده کنید.
راهکارهایی برای فرزندان
- اگر به عنوان فرزند خانواده هستید بهتر است تمرکز خود را بر روی فعالیتهایی که دوست دارید بگذارید، بر روی مدرسه و فعالیتهای مدرسه.
- این را باید بدانید که ناپدری یا نامادری هرگز نمیخواهد و نمیتواند که جای اصلی مادر یا پدر شما را بگیرد.
- سعی کنید که با پدر و مادر خود تنها باشید.
- خودتان را با تغییرات به وجود آمده وفق دهید.
- به ناپدری و نامادری خود حسادت نورزید زیرا هر کدام جایگاه خود را دارید.
- از بهترین دکتر روانشناس در این زمینه استفاده کنید.
- به خودتان اهمیت داده و از خود با روشهای مختلف، مراقبت کنید.
- به یکدیگر احترام بگذارید و با هم با احترام برخورد کنید.
- انتظارات بیش از اندازه از یکدیگر نداشته باشید.
- یک وقتی را برای اینکه با یکدیگر بگذرانید در روز اختصاص دهید.
کلام آخر
زندگی با پدر و مادر ناتنی قطعا مشکلاتی را به همراه خود دارد و نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت. اما نباید از آن ترسید، زیرا میتوان با راهکارهایی که در این مقاله ذکر شد، به راحتی این مساله را مدیریت کرد. برای مدیریت این موضوع نیز شما قطعا به یک کمک حرفهای مانند مشاورین و متخصصین در این زمینه نیاز دارید. کلینیک آرامش من بعنوان بهترین مرکز مشاوره در تهران با حضور مشاورین و متخصصین حرفهای در این زمینه، و تجربیات فراوان با کیسهای مختلف، همه روزه بصورت مشاوره حضوری، آنلاین و یا مشاوره تلفنی در خدمت شما عزیزان میباشد. شما میتوانید از طریق تماس با شمارههای داخل سایت و یا پر کردن فرم درخواست مشاوره، با مشاور خود در این زمینه در ارتباط باشید.
منابع: