رابطه یک طرفه

رابطه یک طرفه

همه ما انسان‌ها در این دنیا به دنبال یک رابطه عاشقانه زیبا هستیم. اگر این روابط عاشقانه به خوبی و زیبایی نباشد، می‌تواند آسیب‌های فراوانی را به شما وارد کند. یکی از این روابط که می‌تواند باعث بروز آسیب در افراد شود، بودن در رابطه یک طرفه است. می‌توان گفت بدترین نوع رابطه این مدل است. زیرا بدترین آسیب‌ها را به فردی که تمام خود را در این رابطه گذاشته است، وارد می‌کند. زمانی که شما با فردی ارتباط برقرار می‌کنید، تمام مواردی که باید در یک ارتباط عاشقانه و دوستانه حفظ شود، از جانب هر دو طرف باشد. حتی ممکن است یک رابطه به زیبایی شروع شود، اما به مرور زمان از تعادل خارج شده و وارد فاز رابطه یک طرفه گردد. از این رو بسیار مهم است که شما با این موضوع آشنا باشید. 

رابطه یک طرفه چه نوع رابطه‌ای است؟

در ابتدا لازم است که بدانیم رابطه یک طرفه چیست؟ زمانی که شما در یک رابطه سالم قرار گرفته باشید، می‌دانید که با طرف مقابلتان در کجا ایستاده‌اید. شما در یک رابطه یک طرفه نا‌اطمینان هستید. نمی‌دانید که آیا آینده‌ای در رابطه با این فرد وجود دارد یا خیر؟ این نوع رابطه، رابطه ایست که در آن یک طرف تمام مسئولیت‌ها و بار سنگین رابطه را به دوش می‌کشد. شما در این نوع رابطه از نظر روانی، جسمی و احساسی، ضربه خورده و تحت فشار هستید. طبق گفته دکتر بی: “هر رابطه‌ای که شما در آن احساس کنید انرژی و وظایف و تلاشی مضاعف انجام می‌دهید، آن یک رابطه نامتعادل است”. در کل زمانی که شما احساس کنید از طرف مقابل در یک رابطه هیچگونه محبت و مسئولیتی دریافت نمی‌کنید، بدانید که در یک رابطه یک طرفه هستید.

این را باید بدانید که مسیر عشق باید دوطرفه باشد رابطه یک طرفه دارای علائم و نشانه‌هایی است که می‌توانید با بررسی رابطه خود، درصورت مشاهده این علائم، سریعاً به فکر چاره باشید. از آنجایی که رابطه یک طرفه می‌تواند آسیب‌های بسیار زیادی را بر روح و روان افراد وارد کند، بسیار مهم است که با نشانه‌های این نوع از رابطه آشنا شوید.

مطالعه این مطلب می تواند برای شما مفید باشد: مشاوره ازدواج 

نشانه های رابطه یک طرفه

علائم رابطه یک طرفه

  1. یکی از مهم‌ترین نشانه‌های رابطه یک طرفه این است که زمانی که شما به شریک خود نیاز دارید، او آنجا نیست. یکی از اهداف رابطه سالم هم این است که افراد پشتیبان یکدیگر باشند.
  2. در یک رابطه یک طرفه، شریک شما دوست دارد که بیشتر وقت خودش را با دوستانش بگذراند. به جای اینکه در کنار شما خوش گذرانی کند دائما به فکر این است که در کنار دوستان خود به تفریح و گذران زندگی خود بپردازد.
  3. شریکی که اطلاعات کمی از زندگی شما و خودتان دارد. با این شریک شما رابطه خوب و سالمی را نخواهید داشت.
  4. یکی دیگر از نشانه‌ها این است که شما دائم در رابطه خود در حال عذرخواهی هستید. با اینکه خودتان نیز می‌دانید هیچ اشتباهی نکرده و مقصر نیستید؛ باز برای حفظ رابطه مجبور به عذرخواهی می‌شوید.
  5. شریکتان به خواسته‌های شما اهمیت نمی‌دهد. یا اگر همراهی کند دائما با غر زدن و ناراحت کردن شما روزش را به پایان می‌رساند. به عنوان مثال اگر از او بخواهید یک شب را در پارک قدم بزنید یا شام را بیرون از منزل میل کنید، دائما غر خواهند زد و یا موافقت نخواهند کرد.
  6. حرف و عمل شریکتان در رابطه یک طرفه، یکی نمی‌باشد. یک چیز می‌گوید اما به طور دیگری عمل می‌کند.
  7. اگر با هم دعوا کرده و به مشکل بخورید، شریکتان هیچ کاری نکرده و به دنبال حل مشکل نمی‌باشد.
  8. همیشه شما فداکاری کرده و با او سازش می‌کنید. هیچگاه از جانب او فداکاری و سازش نمی‌بینید.
  9. این شما هستید که همیشه رابطه را حفظ می‌کنید. شما فقط با او تماس می‌گیرید، به او پیام می‌دهید و ابراز احساسات می‌کنید. به برنامه‌های او احترام گذاشته و کوتاه می‌آیید. این شما هستید که دائما پیشنهاد تفریح و برنامه‌ها را به او می‌دهید.
  10. در یک رابطه یک طرفه شما یادتان نمی‌آید که آخرین بار کی خوشحال بودید.

علت ایجاد رابطه یک طرفه

نمی‌توان گفت که علت ایجاد رابطه یک طرفه، شرور بودن و خودخواهی فرد مقابل است. تا به الان و طی تحقیقات فراوان، علت اصلی و مهم ایجاد این نوع رابطه مشخص نشده است. نمی‌توان یک معیار مشخص برای این موضوع بیان کرد. اما با این حال می‌توان گفت عواملی مانند عوامل زیر می‌توانند بر روی روابط ما با دیگران در بزرگسالی تاثیر بگذارند. مانند:

  1. سوابق خانوادگی
  2. محیط خانواده (حتما بخوانید: مشاوره خانواده)
  3. فرهنگی که در آن رشده کرده‌اید
  4. رابطه‌هایی که در دوران رشد خود داشتیم

از طرفی فکر کردن به اینکه شریک شما دائما باید چه رفتارهایی داشته باشد نیز می‌تواند علت بروز یک رابطه نامتعادل باشد. وسواس فکری نیز یکی از عواملی است که یک رابطه را خراب خواهد کرد.

اما در کل باید بدانیم که همه افراد با یکدیگر تفاوت دارند. ممکن است فردی به گونه‌ای به دنیا بیاید که مغزش به او فرمان دهد که احساساتش را خیلی بروز ندهد. در مقابل نیز برخی افراد هستند که احساساتشان را به خوبی بروز داده و می‌توانند رابطه خوبی برقرار کنند. به طور کلی می‌توان نوع رابطه افراد را به ژنتیک آنان نیز ربط داد.

در یک رابطه یک طرفه چه کنیم؟

در یک رابطه یک طرفه چه کنیم؟

اگر شما متوجه شدید که در یک رابطه یک طرفه قرار دارید، بهتر است برخی از نکته‌ها را در آن رعایت کنید. برای شناخت رابطه خود نیز می‌توانید از نشانه‌ها و علائم کمک بگیرید. حال زمانیکه متوجه شدید رابطه شما یک طرفه است، بهتر است کمتر از خودگذشتی نشان دهید و خود را کمی عقب کشیده و نیازهای خود را اولویت قرار دهید. بهتر است نشسته و با همسرتان به طور جدی صحبت کنید.

اما این را بدانید که ممکن است همسرتان متوجه موضوع نشود و دائما حالت تدافعی به خود بگیرد. از این رو باید به آن‌ها بگویید که این رابطه تنها به نفع آنهاست، و شما در این رابطه اذیت می‌شوید. سپس حد و مرزها و قوانین رابطه خود را مشخص کنید. در اینجا اگر همسرتان قبول کرد که این موارد را بپذیرد که چه عالی، شما می‌توانید در کنار یکدیگر زندگی خوبی بسازید. اما اگر قبول نکرد و بر خواسته خود پافشاری داشت این دیگر به خود شما بستگی دارد، که دوست دارید رابطه‌ای را ادامه دهید که در آن ارزشی ندارید و به عنوان یک فرد فداکار تا آخر عمر خود باقی بمانید، یا خیر!

مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: مشاوره طلاق

اما شما می‌توانید بعد از مهلت دادن و صحبت دوستانه و منطقی با همسرتان این موضوع را تا حدودی برطرف کنید. اما اگر چنین نشد شما می‌توانید از دکتر روانشناس و  زوج درمانی کمک گرفته و رابطه خود را تبدیل به یک رابطه خوب و سالم نمایید.

کلام آخر

تمام افراد در رابطه خود با مشکلاتی روبرو هستند. اما اینکه یک طرفه تمام حس و عشق خود را وقف یک آدم کنیم، بسیار سخت می‌باشد. از این رو بهتر است که در رابطه خود بسیار دقت کرده و به نشانه‌ها و علائم توجه کنید. کلینیک آرامش من بعنوان بهترین کلینیک روانشناسی در تهران با حضور متخصصین مجرب در حوزه زوج درمانی می‌توانند به خوبی شما را در این مسیر هدایت کنند. شما می‌توانید از طریق پشتیبانی و تعیین وقت با مشاورین ما در تماس باشید. هم چنین از طریق پر کردن فرم درخواست مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری می‌توانید با مشاورین ما در ارتباط باشید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره