سرماخوردگی روانی

امروزه روانشناسان و متخصصین حوزه سلامت روان افسردگی را، سرماخوردگی روانی می‌نامند. به دلیل شباهت‌ها و دلایلی که با سرماخوردگی جسمی دارد، این اصطلاح برای آن به کار می‌رود. از آنجایی که افسردگی، افراد را به یک حالت بسیار بد برده و آن‌ها را می‌تواند به بدترین شکل درگیر سازد، به عنوان یک سرماخوردگی شناخته می‌شود. افسردگی شخص را به شدت بیمار کرده تا جایی که فرد به حالت اغما نیز می‌رود. از آنجایی که این بیماری روانی با دردهای فیزیکی نیز همراه می‌شود، این اصطلاح برای او بسیار مناسب است. شما عزیزان ممکن است با این بیماری و سرماخوردگی روانی در حال دست و پنجه نرم کردن بوده، ولی از آن بی‌خبر باشید.

از این رو باید این اصطلاح را شناخته و علائم آن را بشناسید، تا بتوانید در صورت لزوم و به موقع آن را درمان کنید تا باعث بروز آسیب‌های بیشتر برای شما نشود. پس درک و آشنایی با علائم آن، می‌تواند برای شما  بسار مفید واقع شود تا بتوانید زندگی خود را در وقت مناسب نجات دهید.

سرماخوردگی روانی چیست؟

همانطور که بیان شد، سرماخوردگی روانی، همان افسردگی است که روانشناسان از این اصطلاح برای این اختلال روانی استفاده می‌کنند. علت اینکه این اصطلاح را برای افسردگی به کار می‌برند، تعداد بالای افرادیست که به این بیماری مبتلا شده هستند. همانند بیماری سرماخوردگی که بسیاری از افراد به آن دچار می‌شوند، افسردگی نیز بسیاری از افراد را درگیر خود می‌کند. افراد زیادی به دلیل بیماری افسردگی به پزشک مراقبت از سلامت روان مراجعه می‌کنند؛ همانطور که افراد بسیاری نیز به دلیل سرماخوردگی به پزشک عمومی مراجعه می‌کنند.

می‌توان گفت همانطور که همه افراد دچار سرماخوردگی می‌شوند، بیشتر افراد مخصوصا در یک برهه خاص از زندگی خود، خصوصا در دوران نوجوانی و اوایل جوانی، به افسردگی دچار می‌شوند، که همان مبتلا شدن به سرماخوردگی روانی است. متاسفانه سرماخوردگی روانی نیز هماننند سرماخوردگی عمومی، چندین مرتبه ممکن است فرد را مبتلا کند. شما بعد از درمان سرماخوردگی روانی خود، باید پیگیر آن باشید و هر چند وقت یکبار نزد مشاور و یا رواندرمانگر خود بروید. زیرا ممکن است دوباره با کوچکترین تلنگری دچار این بیماری شوید.

پس سرماخوردگی روانی اصطلاحی است که برای بیماری و اختلال روانی افسردگی به کار برده می‌شود. پیشنهاد می کنیم سری هم به مقاله درمان سریع افسردگی بزنید.

علائم سرماخوردگی روانی

حال که متوجه شدیم سرماخوردگی روانی چیست، بهتر است با علائم آن نیز آشنا شویم. زیرا با شناخت علائم و درک آن‌ها می‌توانیم به راحتی آن را شناسایی کرده و به دنبال راهکارهایی برای درمان آن باشیم و زندگی خود را از این چاله سیاه، به راحتی بیرون بکشیم. برخی از علائم و نشانه‌های سرماخوردگی روانی یا همان افسردگی شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. برای انجام کارهای روزمره خود انرژی و انگیزه ندارید.
  2. بد خواب شده و در خوابیدن با مشکل روبرو هستید. کابوس‌های شبانه نیز دارید.
  3. تغذیه شما دچار مشکل شده است. یا بیش از اندازه غذا می‌خورید و یا به شدت کم اشتها شده و غذا میل نمی‌کنید.
  4. دائما احساس بیچارگی و درماندگی دارید.
  5. تمرکز نداشته و در رابطه با تمام موارد زندگی، افکار منفی دارید.
  6. از نظر خلق و خو تغییر می‌کنید و دائما ناراحت هستید. خشمگین و عصبی نیز می‌باشید.
  7. گریه کرده و به ندرت احساس خوشحالی و شادی می‌کنید.
  8. به بهداشت خود اهمیتی نمی‌دهید.
  9. تبدیل به یک فرد منزوی می‌شوید.
  10. به فردی بسیار حساس تبدیل می‌شوید.
  11. احساس کوفتگی و خستگی بیش از اندازه در طول روز دارید.
  12. تمایلات جنسی شما کاهش می‌یابد. در روابط عاطفی خود نیز با مشکل روبرو می‌شوید.
  13. به مواد مخدر و تفریحات ناسالم روی می‌آورید.
  14. افکاری مانند خودکشی و آسیب رساندن به خود در افکار شما مرور می‌شود.
  15. احساس بی‌ارزشی و گناه کرده و در همه مسائل خود را مقصر می‌دانید.

مطالعه این مطالب را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

مضرات و آسیب‌های سرماخوردگی روانی

سرماخوردگی روانی آسیب‌ها و ضررهای بسیار زیادی را برای شخص دارد. به گونه‌ای که اگر از آن جلوگیری نشود، باعث از دست دادن جان شخص نیز خواهد شد. از این رو باید در رابطه با این بیماری بسیار جدی بوده و به آن اهمیت بدهید. برخی از آسیب‌های رایجی که به همراه خود دارد عبارتند از:

  1. اقدام به خودکشی
  2. مشکلات قلبی و عروقی
  3. فشار خون بالا
  4. دیابت
  5. بروز برخی بیمای‌ها و اختلالات روانی دیگر مانند اضطراب، دو قطبی، استرس، منزوی بودن یا اسکیزوئید و …
  6. سر دردهای مکرر و اذیت کننده که به سردردهای تنشی نیز معروف هستند.
  7. بروز اختلالات گوارشی
  8. معده دردهای شدید

موارد بالا از رایج‌ترین و شایع‌ترین آسیب‌های جسمی و روحی روانی سرماخوردگی روانی می‌باشد. شما عزیزان باید بدانید که زمانیکه افسردگی به سراغتان می‌آید، چه آسیب‌های وحشتناکی را با خود به همراه دارد. تا با روشی مناسب بتوانید آن را در اولین فرصت درمان و یا کنترل کنید تا این آسیب‌های غیرقابل جبران هرگز به سراغ شما عزیزان نیاید.

سرماخوردگی روانی چیست

راهکاری برای درمان سرماخوردگی روانی

خوشبختانه سرماخوردگی روانی را می‌توان با برخی از روش‌ها درمان و یا کنترل کرد. درست است که ممکن است بنا به نوع افسردگی شما، مدت زمان طول درمانی شما طولانی شود، اما نتایج خوبی را به همراه دارد. برخی از روش‌ها هستند که به راحتی می‌توانند به شما کمک کنند تا بیماری و سرماخوردگی روانی خود را کنترل و به مرور زمان بهبود بخشید. مانند:

  1. مراقبت از خود با استفاده از مدیتیشن و یوگا و رسیدگی به خود و زیبایی‌های خود
  2. ورزش کردن و انجام یک فعالیت ورزشی شاد و مناسب برای خود مانند پیاده روی
  3. داشتن یک تغذیه خوب و خواب باکیفیت و در نتیجه بهبود سبک زندگی
  4. فکر کردن به موارد مثبت زندگی و همواره شکرگذار بودن
  5. انجام فعالیت‌هایی که دوست دارید. مانند ثبت نام در کلاس‌های مورد علاقه
  6. دیدن فیلم مورد علاقه و یا گوش سپردن به موسیقی.
  7. خواندن کتاب‌هایی که مورد علاقه شما بوده و شما را از این موقعیتی که هستید دور کند و کمک کننده باشد.
  8. وقت گذراندن با فرد یا افرادی که بودن در کنار آن‌ها را دوست دارید.
  9. داشتن برنامه ریزی و نوشتن کارهایی که برای آن برنامه ریزی و هدف دارید.
  10. کمک گرفتن از مشاوره و رواندرمانگر و مراجعه به یک کلینیک روانشناسی معتبر و شرکت در جلسات درمانی برای درمان و کنترل سرماخوردگی روانی خود.

کلام آخر

بیماری افسردگی که تحت عنوان سرماخوردگی روانی نیز شناخته می‌شود می‌تواند باعث بروز آسیب‌های غیرقابل جبران برای شما شود. از این رو باید به آن اهمیت ویژه داد. بسیاری از شما ممکن است این سرماخوردگی روانی را در خود تشخیص ندهید. زیرا در بسیاری از افراد بسیار پنهان بوده و بعد از سال‌ها خود را نشان می‌دهد. همچنین این بیماری به یک نوع خاص تقسیم نمی‌شود.

شما باید در این مسیر و شناخت و درمان آن حتما از یک کمک حرفه‌ای مانند مشاور و یا رواندرمانگر کمک بگیرید، تا بتوانید به راحتی آن را پشت سر گذاشته و به زندگی عالی و پر از آرامش خود بازگردید. کلینیک آرامش من با حضور مشاورین و متخصصین مجرب در این زمینه همه روزه پاسخگوی شما عزیزان می‌باشد. شما می‌توانید با تماس از طریق پشتبانی با مشاورین آرامش من به راحتی ارتباط برقرار کنید. همچنین می‌توانید فرم درخواست مشاوره را پر کنید تا در اولین فرصت با شما تماس گرفته شود.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *