همیشه در یک رابطه زمانی وجود دارد که شما به آن شک میکنید. تردید در رابطه ممکن است برای همه ما پیش آید. اما مهم این است که در هنگام شک کردن یک گام به عقب برداریم، و از خود بپرسیم که چرا به این رابطه شک کردهایم، تا بتوانیم دلیل آن تردید را بیابیم. اگر توانستیم آن را با صحبت حل کنیم، که ادامه میدهیم ولی اگر مورد، سخت و غیرقابل حل شدن بود، باید از آن رابطه دوری کنیم.
در هنگامی که تردید در رابطه شکل میگیرد، مهمترین کار این است که کمی به عقب برگرشته و در افکار و احساسات خودمان غرق شویم. در آنجاست که باید سوالاتی را از خود بپرسیم تا به جواب درستی از علت آن شک و تردید، برسیم. اینکه آیا طبیعی میباشد که ما در برههای از زمان، در رابطه خود دچار شک و تردید شویم و علائم و علت آن چیست، از موارد بسیار مهم میباشند.
تردید در رابطه چیست؟
تردید در رابطه، شک و احساس ناامنی و عدم اطمینان فرد، نسبت به آینده رابطه خود میباشد. زمانیکه در یک رابطه هستید، ممکن است برخی از رفتارها و گفتارها از جانب طرف مقابل، شما را به شک بیندازد. این موضوع باعث خواهد شد که شما دچار تردید در رابطه خود شوید. دائما به این فکر کنید که میخواهید به این رابطه ادامه دهید یا خیر؟ آیا ماندن در رابطهای که تردید در دل شما ایجاد کرده است، کار درستی است یا خیر؟
تردید در رابطه میتواند به شکلهای مختلفی در یک رابطه نمایان شود. میتواند به صورت عدم اطمینان و استرس و اضطراب و همینطور ناراضی بودن از رابطه، خودش را نشان دهد. ممکن است که تعهد، و سالهایی که با شریک خود بودهاند را زیرسوال ببرند. اما نکته بسیار مهم این است که زمانیکه تردید در رابطه به سراغ شما آمد، سریعاً عواملی را که باعث این موضوع شدهاند را با شریک خود در میان بگذارید. باید به او بگویید که در رابطه خود شک داشته و دچار تردید هستید. در اینصورت است که میتوانید به راحتی با شریک خود در این باره صحبت کرده و مشکلات را حل کنید.
حتما بخوانید: مشاوره ازدواج در پاسداران
چه سوالاتی را هنگام تردید در رابطه از خود بپرسم؟
همانطور که گفتیم هنگامی که تردید در رابطه به سراغ شما آمد، باید در ابتدا در احساسات و افکار خودتان غرق شده و برخی سوالات را در اینباره از خود بپرسید. از همین رو یکی از کارهای مهم سوال پرسیدن از خود و روبرو شدن با خود است، و کار مهم دیگر صحبت با شریک عاطفی خود میباشد. حال برخی از سوالاتی که در هنگام ایجاد تردید در رابطه باید از خود بپرسیم عبارتند از:
1 – من چه انتظاراتی از این رابطه دارم؟
در یک رابطه سالم باید نیازهای شما برآورده شود. اگر نیازهای شما در رابطه پاسخ داده شود، که آن یک رابطه درست است؛ اگر غیر از این است باید آن را بررسی و راهحلی برای آن ارائه داد.
2- آیا من در رابطه خود سازشگر هستم و یا خیلی کم سازش میکنم؟
اینکه در یک رابطه هر دو نفر سازش داشته باشند، بسیار مهم میباشد. شما باید این سوال را از خود پرسیده و به آن جواب بدهید. آیا شما فردی هستید که برای فرد مقابل از خواستههای خود نیز میگذرید و یا اینطور نیست.
3- آیا من از جانب شریک خود، احساس درک و حمایت میکنم؟
احساس درک و حمایت از جانب شریک، باعث میشود که شما به یک رفاه عاطفی خوب برسید. آیا شریکتان به شما گوش میهد؟ همدل با شماست؟
4- ارتباطم با شریکم چگونه است؟
اینکه شما تا چه حد در رابطه راحت هستید و میتوانید با شریک خود در رابطه با موضوعات مختلف به راحتی صحبت کنید؟
5- آیا علایق مشترک داریم؟
6- صمیمیت در رابطه ما چقدر وجود دارد؟
7- چگونه میتوانم رابطه را مدیریت کنم؟
8- نیازها و ارزشهای اصلی من در رابطه چیست؟
9- آیا احترام من در رابطه حفظ میشود؟
10- آیا من تمام راههایی که میتواند رابطهام را بهبود بخشد، امتحان کردهام؟
آیا شک و تردید در رابطه طبیعی است؟
شک و تردید در یک رابطه یک امر کاملاً طبیعی است. پس اگر در رابطه خود گاهی احساس شک تردید دارید، نباید نگران باشید. زیرا همه ما در تمام روابط خود بنا به دلایل مختلفی دچار تردید میشویم. این را باید بدانید که شک و تردید، بخش مهمی از انسان بودن است. اگر شک و تردید هرگز به سراغتان نیامد، بدانید که یک جای کار مشکل دارد.
شما عزیزان ممکن است در روابط مختلفی قرار بگیرید. اعم از روابط خانوادگی، روابط کاری، روابط عاشقانه و دوستانه. در تمامی این روابط نیز احساس شک و تردید بدون استثنا در شما به وجود خواهد آمد. نکتهای که در این باره مهم میباشد این است که باید به آن شک و تردید پاسخ دهید. باید آن را بررسی کنید و آن را جدی بگیرید. زیرا گاهی این شک و تردید به جا بوده و میتواند زندگی شما را زیرو رو کند. پس باید علائم تردید در رابطه را جدی گرفته و همانطور که در قبل به آن تاکید شد، ابتدا با خود روبرو شوید و سپس با شریکتان صحبت کنید.
حتما بخوانید: مشاوره خانواده در پاسداران
علائم و چند نمونه تردید در رابطه
نمیتوان گفت که تردید در رابطه علائم خاصی دارد. اما چند سوال است که زمانی به ذهن شما برسد، یعنی دچار تردید در رابطه هستید. چند نوع شک وجود دارد که نشاندهنده تردید شما در آن رابطه است. مانند:
1 – آیا من همچنان جذب او میشوم؟ آیا او جذب من میشود؟
2- آیا او با من صادق است و راستش را به من میگوید؟
3- آیا ما اصلا ارزشها و هدفهای همسو و مشترکی داریم؟
4- آیا به من وفادار است؟ آیا من به او وفادار هستم؟
5- او از گذشته من علیه من استفاده نمیکند؟
6- آیا او در جمع مرا تحقیر میکند؟
7- آیا او به صحبتهای من اهمیت میدهد؟
و بسیاری از سوالات دیگر که میتواند نشاندهنده شک و تردید شما در رابطه باشد.
حتما بخوانید: چطور یک رابطه پایدار داشته باشیم؟
علت ایجاد تردید در رابطه
حال سوال مهم این است که چرا تردید در رابطه ایجاد میشود؟ علت ایجاد تردید در رابطه به دلایل بسیار زیادی بستگی دارد. مانند:
ترس در رابطه
اولین دلیل و مهمترین دلیل ایجاد تردید در رابطه ترسیدن شماست. درست است که تردید در برخی مواقع خوب است. اما در بیشتر مواقع به ما آسیب میرساند. زمانیکه شما فردی باشید که از ایجاد یک رابطه و وارد شدن به آن میترسید، همواره تردید در رابطه با شما خواهد بود. ترسهای بسیار زیادی در روابط وجود دارد. مانند: ترس از تعهد، ترس از وفاداری، ترس از رها شدن، از دست دادن شریک و از دست دادن خود و بسیاری از ترسهای دیگر. تمام این عوامل و ترسها در سر شما در حال چرخش است؛ همین موضوع باعث میشود که شما در رابطه خود دچار شک و تردید شوید.
تردید در انتخاب
دومین دلیل این است که شما اصلا نمیدانید که آیا شریک عاطفی شما برایتان مناسب است یا خیر؟ ممکن است وارد رابطهای بشوید و بعد از گذشتن چند روز، متوجه شوید که رفتارهای فرد مناسب نبوده و آن شخص نمیتواند برای شما فرد مناسبی در یک رابطه عاشقانه باشد. از طرفی هم نمیتوانید به راحتی از آن رابطه بیرون آیید. همین موضوع باعث میشود که یک وسواس در فکر شما شکل گیرد و دچار تردید در رابطه شوید.
آسیب از گذشته
سومین دلیل این میباشد که شما گذشته تاریکی داشته و از آن آسیب دیدهاید. تمام زخمهای قدیمی ما در هنگامی که با فردی وارد رابطه عاشقانه میشویم، خودش را نشان میدهد. ممکن است شما کودکی سختی را گذرانده باشید و یا در گذشته به شما آسیب جسمی و روحی شدیدی وارد شده باشد. از همین رو نمیتوانید به راحتی به کسی اعتماد کرده و وارد رابطه شوید. اگر هم در یک رابطه عاشقانه باشید، دائما دچار تردید و شک خواهید شد.
نداشتن هدف مشترک
چهارمین دلیل هم این موضوع میباشد که شما با شریک عاطفی خود، هیچ هدف مشترکی ندارید. ممکن است در رابطه عاشقانهای باشید که در آن همه چیز عالی بوده و همه چیز بر طبق میل هر دو پیش میرود. ناگهان یکی از افراد در رابطه با آینده و ازدواج و فرزندان صحبت میکند، اینجاست که تردید در رابطه ایجاد میشود؛ زیرا که طرف مقابل از صحبت در رابطه با ازدواج و آینده مشترک خوشش نیامده. پس داشتن هدف مشترک در رابطه نیز بسیار مهم است. در غیراینصورت باعث میشود که تردید در رابطه به وجود آید.
مدیریت کردن تردید در رابطه و ارائه راهکار
همانطور که بارها بیان کردیم، شک و تردید در رابطه کاملا طبیعی است و در همه روابط دیده میشود. اما چگونه میتوانیم آن را مدیریت کنیم، تا باعث نشود رابطه ما آسیب ببیند. چندین راه وجود دارد که شما عزیزان میتوانید با استفاده از آنها شک و تردید در رابطه را به خوبی مدیریت کرده و هیجانی عمل نکنید. مانند:
- با عجله تصمیم نگیرید. ابتدا کمی مکث کرده و سپس با آرامش فکر کنید تا بتوانید موارد را کنار هم گذاشته و درستترین تصمیم را بگیرید. باید بتوانید ذهن خود را آنقدری کنترل کنید تا عوامل شک را یافته و به خوبی به آنان فکر کنید.
- صحبت روراست و بدون سانسور با شریک عاطفی خود. بهتر است هر زمانی که که شک و تردید به سراغ شما آمد، در رابطه با آن، با همسر و یا شریک عاطفی خود صحبت کنید. تا بتوانید سوتفاهمها را حل کرده و با یکدیگر، بهترین تصمیم را بگیرید.
- سعی کنید که مشکلاتتان را با شریک عاطفی خود حل کنید. زیرا رابطهای که سالم است و مشکلات و تلخیها به وسیله یکدیگر حل میشوند، شک و تردیدها را نیز از بین میبرد.
- سعی کنید قبل از هر کاری احساسات خودتان را کنترل کنید. اینکه هیجانی و از سر عصبانیت و خشم تصمیمی نگیرید، میتواند به خوبی در کنترلو مدیریت شک و تردید در رابطه، کمک کننده باشد.
- از یک مشاور و یا رواندرمانگر متخصص در این زمینه کمک بگیرید. شما میتوانید با مراجعه به بهترین مراکز درمانی نزد یک روانشناس آنلاین یا حضوری رفته و در رابطه با شک و تردید خود، صحبت کنید. مشاور و رواندرمانگر نیز با ارائه راهکارهای بسیار مفید، به شما کمک میکند تا بتوانید آن تردیدها را به خوبی کنترل کنید.
کلام آخر
زمانیکه شک در رابطه به وجود آمد نباید آن را بیاهمیت دانست. حتما دلیلی داشته است که تردید در رابطه به وجود آمده است. دلیل آن نیز یا به خود شما باز میگردد و یا به شریک شما مربوط است. که هر دو دلیل نیاز به بررسی و ارائه راهکار دارند. کلینیک آرامش من بعنوان بهترین مرکز مشاوره در پاسداران با سالیان سال تجربه و با داشتن مشاورین و پزشکان مجرب در این حوزه همه روزه در خدمت شما عزیزان میباشند. شما میتوانید از طریق پر کردن فرم درخواست مشاوره و یا تماس با پشتیبانی و تعیین وقت با مشاورین ما در تماس باشید. همچنین میتوانید نوع برقراری ارتباط خود با مشاورین آرامش من را انتخاب کرده و با متخصصین تیم قوی ما به راحتی بصورت حضوری و مشاوره آنلاین و تلفنی در ارتباط باشد.
منابع: