دلایل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر

می‌توان به جرأت گفت که تمام نوجوانان در برهه‌ای از زندگی خود با مشکلات سلامت روان روبرو می‌شوند. این می‌تواند باعث آزار و اذیت خود نوجوان و خانواده و اطرافیانش گردد. ما روزانه چندین نوجوان را در کلینیک می‌بینیم که به دلیل مشکلات فراوان و متفاوت از یکدیگر، به مشاوران و متخصصین ما مراجعه می‌کنند. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا می‌توان با یک راهنمایی و روش درمانی درست مشکلات سلامت روان نوجوانان را از بین برد. 10 دلیل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر وجود دارد که این ده دلیل از مهم‌ترین دلایل می‌باشند. اما نوجوانان و حتی خانواده آن نوجوان نیز باید به قدرت و معجزه روان درمانی ایمان داشته باشند. مطمئن باشید با چندین جلسه شرکت در این جلسات تغییرات و آرامش رفتاری نوجوان را به چشم خواهید دید. با ما همراه باشید تا در رابطه با دلایل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر آشنایی بیشتری پیدا کنید.

سلامت روان

در ابتدا یک تعریف ساده از سلامت روان را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم. سلامت روان به ذهن و افکار سالم ما انسان‌ها اشاره دارد. عدم سلامت روان می‌تواند باعث بروز بیماری‌های روحی و روانی شدید شود. که اکثر مواقع با گذشت زمان و نادیده گرفتن آن‌ها، غیرقابل درمان می‌شوند. پس سلامت روان ما، شامل نوع احساس، تفکرات و رفتار ما در شرایط مختلف می‌باشد. حال اگر نوجوانی دچار عدم سلامت روان باشد، نوع رفتار و احساسات او باعث می‌شود که زندگی او دچار تغییرات و چالش‌هایی شود. البته که برخی از موارد وجود دارند که نمی‌توان آن‌ها را جزو عدم سلامت روان دانست. زیرا بنا به خواسته خود نوجوان می‌باشد. اما گاهی برخی از رفتارها وجود دارند که ناخواسته بوده و نوجوان را دچار تشویش و انجام برخی کارهای غیرارادی می‌کند. در اینصورت است که نوجوان باید به یک متخصص مراجعه نماید. همانطور که در قبل نیز به آن اشاره نمودیم، 10 دلیل اصلی برای مراجعه نوجوان به روان درمان وجود دارد. که به بررسی این 10 دلیل خواهیم پرداخت.

مهم ترین دلایل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر

همانطور که گفتیم سال‌های نوجوانی سال‌های بسیار سختی برای خود فرد و خانواده او می‌باشد. در این سن بنا به شرایطی، اتفاقاتی برای نوجوان رقم می‌خورد که در هنگام بزرگسالی از انجام این رفتارها پشیمان می‌شود. پس ما به عنوان یک نوجوان عاقل و یا یک خانواده با فکر، باید دلایل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر را بشناسیم، تا در صورت مشاهده این رفتارها، سریعا به روان درمانگر مراجعه نماییم. زیرا با گذشت زمان و پیگیری نکردن روند درمانی، این رفتارها و اختلالات در نوجوان باقی خواهد ماند و تاثیرات به شدت مخربی را بر روی او خواهد گذاشت. مهم‌ترین دلایل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر عبارتند از:

1- بروز رفتارهای مخرب

نوجوانان اغلب در رفتار خود مشکلات دارند. خشمگین می‌شوند، غمگین بودن، عزت نفس پایین و بسیاری از دلایل دیگر که باعث می‌شوند نوجوان رفتارهای به شدت مخربی را از خود نشان دهد. که این مشکلات رفتاری باعث آسیب به خود نوجوان و اطرافیانش خواهند شد. برخی از مشکلات رفتاری که در نوجوانان وجود دارد عبارتند از: جویدن ناخن، سیگار کشیدن، رفتن به سمت موارد مخدر، اختلال در خوردن و خوابیدن و…

حتما بخوانید: بهترین مرکز مشاوره نوجوان

10 دلیل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر

2- مشکلات موجود در مدرسه

نوجوانان اغلب با مدرسه و محیط آن به مشکل برمی‌خورند. یکی از دلایل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر، مشکلات موجود در مدرسه نوجوان است. ممکن است نوجوان در مدرسه دارای رفتارهای ناپسند بوده و دیگر دانش آموزان را اذیت کند. یا عزت نفس پایینی داشته باشد و توسط شاگردان دیگر مورد آزار قرار بگیرد، که این مساله باید به خوبی بررسی شود.

3- اختلال اضطراب

اختلال اضطراب از دیگر دلایل مهم می‌باشد. نوجوانان در سنی هستند که اختلال اضطراب به سرعت دامن آن‌ها را می‌گیرد. بنا به دلایلی مانند رسیدن به سن بلوغ، درس خواندن، ترس از برخی موارد، تغییرات هورمونی و … اختلالات اضطرابی را به نوجوان هدیه می‌دهد. از این رو بسیاری از نوجوانان به این دلیل به روان درمانگر مراجعه می‌کنند.

مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: روانشناسی رابطه خواهر و برادر

4- اختلال افسردگی

یکی دیگر از دلایل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر، وجود اختلال افسردگی می‌باشد. بیشتر نوجوانان بنا به دلایلی در زندگی خود، دچار عزت نفس پایین می‌شوند. که این عزت نفس پایین سبب ایجاد اختلال افسردگی در فرد خواهد شد. اگر نوجوان بیش از حد افسرده شود به مرور تبدیل به یک فرد خجالتی، مضطرب، دور از اجتماع و غمگین و ناراحت می‌شوند.

5- ضربه های سنگین در زندگی

ضربه سنگینی است که نوجوان از زندگی دیده از دیگر دلایل می‌باشد. این ضربه می‌تواند یک تجاوز، مشکل در رابطه عاشقانه و … باشد. که اکثر نوجوانان به جز در کنار یک روان درمانگر نمی‌توانند با فرد دیگری در رابطه با آن مسائل صحبت کنند.

6- اعتماد به نفس و عزت نفس پایین

نوجوانانی که عزت نفس و اعتماد به نفس پایین دارند نیز به روان درمان مراجعه کرده تا بتوانند با برخی روش‌های درمانی مفید، عزت نفس خود را افزایش دهند.

حتما بخوانید: تکنیک‌های افزایش اعتماد به نفس

7- غم و اندوه زیاد

داشتن غم و اندوه فراوان و رفع آن، از دیگر دلایل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر است. مرگ یکی از عزیزان، از دست دادن، طلاق والدین و ایجاد بیماری از مواردی هستند که باعث غم و اندوه فراوان در نوجوان می‌شود. که اگر این غم و اندوه از بین نرود می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌ها و گاهی اوقات اتفاقات غیرقابل جبران شود.

این را هم بخوانید: غصه خوردن 

8- مصرف مواد مخدر

متاسفانه نوجوانان در معرض مصرف مواد مخدر بیش از افراد دیگر قرار می‌گیرند. بنا به نوع تفکر و اخلاق یک نوجوان، او نمی‌تواند در برابر خواسته و پیشنهاد دیگران نه بگوید. به همین دلیل باعث می‌شود که با دوستانی ناباب بوده و در بسیاری از موارد به موارد مخدر مانند سیگار، گل، حشیش و … اعتیاد پیدا کند. برای درمان و مقابله با این مورد نوجوانان و خانواده آن‌ها باید به روان درمانگر مراجعه کنند.

مطالعه این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: مشاوره ترک اعتیاد 

9- اختلال وسواس

برخی نوجوانان نیز دارای اختلال وسواس می‌باشند. این نوجوانان به شدت در درس و مدرسه خود غرق می‌شوند. که این کار می‌تواند باعث اذیت آن‌ها شود. زیرا نمی‌توانند مدیریت و کنترل امور را به درستی در دست بگیرند. از این رو به یک رواندرمانگر مراحعه کرده تا بتوانند با روش‌های مدیریتی آشنا شوند.

10- پرچالش بودن

برخی نوجوانان بسیار پرچالش هستند. این نوجوانان در اکثر مواقع دست به کارهایی می‌زنند که موجب دستگیری و به دردسر افتادن آن‌ها می‌شود. مانند جنگ و دعوای خیابانی، کتک زدن برخی نوجوانان دیگر، دزدی و … که تمام این موارد نیاز به یک کمک حرفه‌ای دارد تا از مشکلات حقوقی رهایی یابند.

انواع درمان برای نوجوانان

انواع درمان برای نوجوانان

زمانی که نوجوان به یک روان درمانگر مراجعه می‌کند، رواندرمانگر با توجه به تشخیص خود یک روش درمانی مناسب را بنا به نوع اختلال نوجوان برای او تجویز می‌کند. برخی از روش‌های درمانی رایج که برای برطرف کردن دلایل مراجعه نوجوانان به روان درمانگر است عبارتند از:

  1. درمان شناختی رفتاری
  2. گفتاردرمانی
  3. درمان فردی
  4. گروه درمانی
  5. خانواده درمانی

کلام آخر

اگر شما یک نوجوان هستید که این مقاله را می‌خواند باید با توجه به نوع خواسته خود به بهترین کلینیک روانشناسی در تهران یا منطقه خود مراجعه کرده و هر مشکلی را که دارید با مشاور بیان کنید. اگر هم به عنوان یک خانواده هستید، باید بدانید که زمانی که فرزندتان پا به سن نوجوانی گذاشت، باید به شدت مراقب رفتارهای او باشید و در صورت لزوم حتما به یک رواندرمانگر مراجعه کنید. کلینیک آرامش من همه روزه پاسخگوی شما عزیزان می‌باشند. مشاورین و رواندرمانگران تیم قوی آرامش من در حوزه نوجوان همه روزه فعال می‌باشند. شما عزیزان برای برقراری ارتباط با رواندرمانگر می‌توانید از طریق شماره‌ تلفن‌های داخل سایت با پشتیبانی تماس گرفته و یا فرم درخواست مشاوره را پر کنید تا در اسرع وقت با شما عزیزان تماس گرفته شود. شما می‌توانید به صورت مشاوره حضوری، مشاوره آنلاین و مشاوره تلفنی با مشاورین و متخصصین ما در تماس باشید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *