درونگرا هستید یا برونگرا؟ کدوم بهتره!

درونگرا یا برونگرا

اغلب مردم به دنبال این هستند که بدانند شخصیتی درون گرا هستند یا برون گرا. این دو شخصیت دارای معنا و نشانه‌های مخصوص به خود هستند. شما عزیزان اگر به دنبال این هستید که شخصیت خود را شناسایی کنید، بهتر است که تا انتها این مقاله همراه ما باشید. باید بدانید که همیشه تشخیص این شخصیت‌ها کار راحتی نیست. خیلی از نشانه‌ها و باورهایی نیز که افراد برای بیان شخصیت درونگرا و برونگرا به شما متذکر می‌شوند، درست نیست. برای مثال اکثر ما بر این باور هستیم که افراد درون گرا بسیار آرام و خجالتی بوده که به هیچ عنوان به دنبال برقراری ارتباط با دیگران نیستند. افراد برون گرا نیز به افرادی معروف هستند که بسیار پر جنب و جوش و سلطه گر می‌باشند. اما نمی‌توان برای همه افراد این نسخه را پیچید. از طرفی باید بدانید که هیچ شخصیتی برتر از آن شخصیت دیگر نیست. هر دو شخصیت اگر به اندازه و در حد نرمال باشند، هیچ مشکلی ندارند. اگر می‌خواهید بدانید این دو شخصیت به چه معنایی می‌باشند و دارای چه نوع علائمی هستند و همینطور چگونه باید این دو شخصیت را تشخیص دهیم با ما همراه باشید.

درون گرا بودن به چه معناست؟

درون گرایی یک ویژگی شخصیتی است. این افراد با این ویژگی شخصیتی انگیزه درونی خود را کمتر از دیگران دریافت می‌کنند و به دنبال تنهایی و لذت بردن از تنهایی خود هستند. در حقیقت این افراد انرژی خود را از خودشان دریافت کرده و نیازی به افراد دیگر ندارند. برخلاف باور عموم درون گراها همیشه خجالتی نیستند. بلکه این افراد در جلسات و گفت و گوهای تک نفره و یا با جمعیت کم مشارکت دارند. یکی دیگر از ویژگی‌های این شخصیت این است که این افراد برای اینکه دوباره بتوانند انرژی خود را بازیابی کنند، نیازمند تنها شدن هستند. همچنین این افراد در فعالیت‌های کمی شرکت می‌کنند و از کتاب خواندن و مراقبه به صورت تنهایی لذت می‌برند. این افراد به شدت بر روی یک موقعیت فکر می‌کنند. این افراد قبل از هر صحبتی که بخواهند بر زبان آورند، فکر می‌کنند. دکتر تورک در رابطه با این شخصیت می‌گوید:” درون‌گراها بیشتر در درون خود می‌چرخند.” طبق تحقیقات و آمار به دست آمده نیز 30 الی 50 درصد افراد درون گرا هستند و درون گرا بودن هیچ ایرادی ندارد. متاسفانه برخی بر این عقیده هستند که درون گرایان افرادی افسرده می‌باشند.

برون گرا بودن به چه معناست؟

برون گرا بودن نیز یکی دیگر از ویژگی‌های شخصیتی است. افراد برون گرا در مقابل افراد درون گرا قرار دارند. طبیعت ذاتی این اشخاص،  این افراد را به سمت مردم می‌کشاند. در یک جمع نیز تمام توجهات را به سمت خودشان جلب می‌کنند. البته که این کار را به شدن دوست دارند. برون گراها برخلاف درون گراها نیز نیازی به تنها بودن ندارند و تا آخرین ذره انرژی خود، در تعاملات اجتماعی قرار می‌گیرند. این افراد از دنیای بیرون و با تعاملات اجتماعی، انرژی خود را دریافت می‌کنند و برای گرفتن انگیزه و انرژی، نیاز به افراد دیگر دارند. اغلب شاد هستند و اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که این افراد همیشه در یک جمع، مرکز توجه هستند. برون گرا بودن به عنوان شخصیتی اجتماعی، پر حرف، فعال و خونگرم نیز شناخته می‌شود.

حتما بخوانید: مشاوره پیش از ازدواج در تهران 

نشانه‌های درون گرا بودن

درون گرا بودن در افراد دارای نشانه‌هایی است. اگر شما احساس می‌کنید که درون گرا هستید، باید این نشانه‌ها را در خود بررسی نمایید. اگر با بررسی این نشانه‌ها و پیدا کردن آن‌ها در خود مواجه شدید، باید بدانید که شخصیتی درون گرا دارید. البته که ممکن است همه این علائم را در خود پیدا نکنید. این مساله کاملا طبیعی است. برخی از نشانه‌های رایج درون‌گرا بودن شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. از تنهایی خود به شدت لذت می‌برند.
  2. متفکرانه و با اندیشه بهتر تصمیم می‌گیرند.
  3. به استقلال خود به شدت اهمیت می‌دهید.
  4. به مسائل ریز بیش از اندازه اهمیت داده و حساس هستید.
  5. دوستان کمی داشته و ارتباطات محدودی با دیگر افراد دارید. اما با همان افراد محدود بسیار صمیمی هستید.
  6. از بحث و درگیری فراری هستید و هرگز نمی‌توانید آنطور که باید از خود دفاع کنید.
  7. درد و لذت را بیش از اندازه درک می‌کنید.
  8. بسیار زیاد فکر کرده و در افکار خود نیز غرق می‌شوید.
  9. اگر بیش از اندازه در کنار مردم باشید، سریعا احساس خستگی و کلافگی می‌کنید.
  10. بسیار خلاق بوده و شنونده بسیار خوبی هستید.
  11. کار گروهی را دوست ندارید و فعالیت‌های تک نفره را ترجیح می‌دهید.
  12. بسیار رویاپرداز هستید و خلاقانه کار انجام می‌دهید.
  13. برای اینکه بتوانید در هر مساله‌ای تمرکز کنید نیاز به سکوت دارید.
  14. زمانی که خسته می‌شوید ذهنتان را نیز بر روی همه چیز می‌بندید.

مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: شخصیت منزوی یا اسکیزوئید

نشانه‌های درونگرا بودن

نشانه‌های برون گرا بودن

برون گرایی نیز همانند شخصیت درون گرا دارای نشانه‌هایی می‌باشد. شما با بررسی علائم زیر در رفتار خود، می‌توانید متوجه شوید که آیا دارای شخصیتی برون گرا هستید یا خیر. البته که ممکن است برخی از این علائم را در خود داشته باشید. برای برون گرا بودن نیازی نیست که تمام علائم این شخصیت‌ را یک جا داشته باشید. ممکن است که برخی از این علائم را داشته باشید و به سمت نقش برون گرایی تمایل داشته باشید. برخی از این علائم شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. همیشه به دنبال یافتن تجربه‌های جدید هستید.
  2. از بودن در کارهای گروهی و فعالیت‌های گروهی، لذت می‌برید.
  3. شما به هیچ عنوان دوست ندارید تنها باشید. نیازی هم به تنهایی ندارید.
  4. زمانی که با مردم در ارتباط باشید، رشد خواهید کرد.
  5. بسیار خوش بین هستید و از ریسک کردن نمی‌ترسید.
  6. شما بسیار انعطاف پذیر هستید.
  7. دوستان زیاد و ارتباطات بسیار زیادی دارید.
  8. از تعاملات اجتماعی لذت می‌برید.
  9. شما همیشه در رابطه با مشکلات صحبت می‌کنید و با آن به راحتی روبرو می‌شوید تا بتوانید آن‌ها را حل کنید.
  10. به راحتی با دیگران دوست باشید.

این را هم بخوانید: تست شخصیت

تشخیص درون گرایی و برون گرایی

شخصیت انسان‌ها بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است که شما می‌پندارید. اینکه بتوان تشخیص داد درون گرا و یا برون گرا هستید، کمی مشکل به نظر می‌رسد. ممکن است شما برخی از علائم شخصیت درون گرایی را به همراه برخی از علائم شخصیت برون گرایی داشته باشید. که این موضوع نیز کاملا طبیعی است. زیرا همه ما انسان‌ها طیفی از این ویژگی‌های شخصیتی را در خود داریم. ممکن است فردی باشیم که به درون گرایی بیشتر نزدیک است و یا بالعکس.

اما در کل برای تشخیص درون گرا و برون گرایی، باید به بررسی علائم هر شخصیت در خود بپردازیم. برای این کار خودمان می‌توانیم آن را تشخیص دهیم. اما برای مطمئن شدن و تشخیص دقیق‌تر، بهتر است که نزد بهترین دکتر روانشناس و یا رواندرمانگر متخصص در این زمینه مراجعه کنیم. مشاورین با توجه به شخصیت ما و بررسی آن و همچنین با انجام برخی از آزمون‌ها، می‌توانند به راحتی نوع شخصیت ما را تشخیص دهند.

 تشخیص شخصیت درون گرا و برون گرایی می‌تواند به ما در ادامه زندگی و انتخاب برخی از راهکارهای جدید، حل مشکلات، درک بهتر خود و درک نقاط قوت و ضعف خویش و همچنین بهبود روابط ما کمک کند. مهم‌ترین و اصلی‌ترین راه تشخیص این دو شخصیت از یکدیگر این است که افراد درون گرا انرژی و حال خوب را از تنهایی خود به دست می‌آورند، و افرادی که برون گرا هستند نیز انرژی خود را از اطرافیان و تعاملات اجتماعی خود بدست می‌آورند.

تشخیص برونگرا بودن

کلام آخر

درون گرا و یا برون گرا بودن، هر کدام یک ویژگی خاص شخصیتی است. نباید به این مساله فکر کنید که درون گرایی بد بوده و برون گرایی مفید است. مهم این است که بتوانید آن را شناسایی کنید. تا بتوانید در ادامه زندگی خود به خوبی عمل کنید. زیرا شناسایی شخصیت، خود به خوبی شما را هدایت می‌کند تا چگونه رفتار کنید و برنامه زندگی خود را بچینید. برای شناختن ویژگی شخصیتی خود می‌توانید با مشاورین و متخصصین کلینیک روانشناسی آرامش من در تماس باشید. برای تعیین وقت قبلی می‌توانید فرم درخواست مشاوره را پر کرده و یا با پشتیبانی تماس بگیرید. پشتیبانی تیم قوی ارامش من همه روزه پاسخگوی شما عزیزان می‌باشد تا در رابطه با هر مساله‌ای که برایتان پیش آمده است، شما را با مشاور خود آشنا سازد و وقت شما را تعیین کند. همچنین می‌توانید از طریق مشاوره حضوری، مشاوره انلاین و یا مشاوره تلفنی نیز با مشاورین تیم تخصصی آرامش من در تماس باشید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *