شاید شما هم در زندگی زناشویی خود، با همسرتان قهر کنید. قهر کردن با همسر یک امر کاملا طبیعی است و در زندگی همه افراد دیده میشود. میتوان گفت که همه زوجین در زندگی خود بارها با یکدیگر قهر میکنند و بعد از مدتی با هم آشتی خواهند کرد. اما باید بدانید که این موضوع الکی نبوده و باید قوانینی را در این باره رعایت نمایید. باید بدانید که علت قهر کردن با همسر چه میتواند باشد و چه تاثیراتی بر روی رابطه با همسر داشته باشد.
شما به عنوان یک زوج نیز باید بدانید که در زمان قهر و دوری چه راهکارهایی را برای آشتی با همسرتان بیابید تا هرچه زودتر این مساله رفع شود. زیرا اگر این موضوع بیش از اندازه شود و به تکرار و به دور از قوانین صورت گیرد، میتواند باعث آسیبهای جدی به رابطه شود. با ما همراه باشید تا با این موضوع مهم و اساسی در زندگی زناشویی بیشتر آشنا شوید.
قهر کردن با همسر
دعوا و بحث در زندگی همه زوجین بدون استثناء وجود دارد. اما برخی از دعوا و بحثها باعث میشود که زوجین به شدت از یکدیگر دلخور و ناراحت شوند. که همین موضوع باعث خواهد شد که با یکدیگر حرف نزده و برخی از موارد را در زندگی از هم محروم کنند. که به این کار به اصطلاح قهر کردن با همسر گفته میشود. اگر بطور کلی بخواهیم یک تعریف از قهر کردن را در اختیارتان قرار دهیم باید گفت که یعنی حرف نزدن و سکوت کردن به مدت طولانی. قهر کردن یک مکانیزم دفاعی نیز شناخته میشود.
در زمانی که فرد خشمگن شده و میخواهد به طریقی خشم خودش را نشان دهد، قهر را انتخاب میکند؛ به امید اینکه این روش جواب دهد. اما نکته مهم در این باره این است که برخی از افراد از این طریق به سوءاستفاده عاطفی دست میزنند. این کار شاید در ابتدا جواب دهد، اما به مرور باعث بیارزش شدن شما در رابطه و در نزد همسرتان خواهد شد. پس سعی کنید که این کار را برای اذیت و یا دستیابی به منافع شخصی خود به هیچ عنوان انجام ندهید.
حتما بخوانید: مشاوره خانواده در تهران
علت قهر کردن با همسر
برخی از رایجترین دلایلی که باعث قهر کردن با همسر میشود به شرح زیر میباشد:
- همانطور که گفتیم برخی از زوجین به دلیل تنبیه کردن یکدیگر با هم قهر میکنند. اما باید بدانید که این کار به مرور زمان باعث مردن رابطه شما خواهد شد. شما به جای اینگونه تنبیه کردن همسرتان، بهتر است با او صحبت کنید و مساله و دلخوری را که از او نزد شما پیش آمده است، به صراحت بیان کنید. زیرا تا یک زمانی جواب ندادن و قیافه گرفتن برای همسر جوابگو میباشد، از یک جا به بعد این موضوع نتیجه عکس خواهد داشت.
- برخی از زوجها برای اینکه مسئولیتی را از دوش خود بردارند، با همسرشان قهر میکنند. در این جور مواقع زوجین به همسرشان میآموزند که من مسئولیتی در قبال موضوعی که بیان شده، ندارم و هرگز نخواهم داشت.
- داشتن عزت نفس پایین و مشکلات درونی که متشکل از مشکلات روانی میشود از دیگر دلایل است.
- برخی از زوجین نیز به دلیل لج و لجبازی، با یکدیگر قهر میکنند. این زوج دائما در زندگی زناشویی در حال اثبات هم هستند. که در یک زندگی مشترک این موضوع جالب نمیباشد که بعد از مدتی و به مرور زمان باعث آسیبهای جدی برای رابطه خواهد شد.
- برخی از افراد نیز به دلیل اینکه بسیار خودمحور و خودکفا میباشند، دائما با همسرشان قهر میکنند. زیرا تحمل نمیکنند که همسرشان در مسالهای آنها را همراهی کند؛ از این رو قهر کردن را برمیگزینند.
- متاسفانه یک دلیل رایج دیگر که در بین زوجین مشاهده میشود، باج گیری از طریق قهر کردن است. برخی از افراد به دلیل اینکه به خواسته خود در زندگی زناشویی برسند، با همسرشان قهر میکنند. این کار نه تنها یک کار اشتباه، بلکه بسیار بیارزش است و باعث میشود که شخصیت شما زیرسوال برود و در زندگی خود همانند یک بچه به نظر برسید.
تاثیرات قهر کردن با همسر
همانطور که در قبل بارها به آن اشاره شد، قهر کردن با همسر بنا به هر دلیلی هم باشد، اگر بیش از اندازه به طول بینجامد تاثیراتی را بر روی زندگی خواهد گذاشت. دوری از همسر و حرف نزدن با او تا یه زمانی قابل تحمل است و بعد از آن باعث آزار و اذیت خواهد شد. برخی از رایجترین تاثیرات قهر کردن با همسر در رابطه زناشویی عبارتند از:
- زندگی را بسیار تلخ و عذاب آور میکند.
- جو خانواده را به شدت سنگین میکند.
- باعث برهم خوردن آرامش خانه خواهد شد.
- مسائل و مشکلات حل نشده باقی مانده، و تبدیل به کینه خواهند شد.
- باعث دور شدن زوجین از یکدیگر میشود.
- رابطه عاطفی را تحت تاثیر خود قرار میدهد و آن را به نابودی میکشاند.
- باعث از بین رفتن عشق خواهد شد.
- سوءتفاهم به وجود میآورد.
این را هم بخوانید: اختلال مهرطلبی + نشانهها و راههای درمان آن
قوانین قهر کردن با همسر
اگر به خاطر داشته باشید، در ابتدا خدمتتان عرض کردیم که اگر هم با همسرتان قهر میکنید، باید برخی از قوانین را در طول قهر کردن حتما رعایت کنید. زیرا قهر کردن به هر نحوی و با انجام برخی از رفتارها، میتواند آسیب به رابطه شما را چندین برابر کند. و حتی باعث از بین رفتن عشق بین شما شده و کار به جدایی و طلاق برسد. از این رو بهتر است بدانید که اگر هم با همسر خود قهر کردید، بسیار کوتاه بوده و برخی از قوانین زیر را رعایت فرمایید.
- به هیچ عنوان در هنگام قهر بودن، به خانواده یکدیگر توهین نکنید.
- هنگامی که همسرتان در زمان قهر شما صحبت میکند، هرگز حرف او را قطع نکنید.
- از استفاده کردن از الفاظ رکیک و زشت بپرهیزید و نقطه ضعف و ایرادات یکدیگر را به هیچ عنوان در زمان قهر بازگو نکنید.
- وقتی با هم قهر هستید، به هم سلام دهید و از یکدیگر خداحافظی کنید.
- در هنگام قهر با همسر غذا پختن را کنار نگذارید و سر یک میز باهم غذا بخورید.
- هرگز محل خواب یکدیگر را جدا نکنید. حتی در هنگام قهر شدید نیز در کنار هم بخوابید.
- مشکلات و مسائل گذشته را مرور نکنید. سعی کنید در رابطه با همان مسالهای که پیش آمده، با هم صحبت کنید.
- هرگز یکدیگر را مقصر اصلی و تنهای داستان نخوانید.
مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم: انواع وابستگی و نشانههای آن
راه حلی برای آشتی
حال که با موضوع قهر کردن با همسر آشنا شدیم، بهتر است راهکارهایی را نیز برای آشتی کردن با همسر ارائه دهیم. بیشتر زوجین بعد از مدتی که با یکدیگر قهر هستند، باز به هم بازگشته و آشتی کرده و به زندگی قبل خود بازمیگردند. اما باید بدانند که بهترین روش و راهحلها برای آشتی با همسر، چه راهی است تا بتوانند راحت و در زمان کمتری به قهر خود پایان دهند. برخی از این راهکارها که نتیجه چندین سال تجربه است عبارتند از:
- در ابتدا لازم است که در رابطه با خودتان و آسیبی که از قهر کردن همسرتان میبینید، با او صحبت کنید.
- با یکدیگر نشسته و در رابطه با موضوعی که بر سر آن قهر کردید، به خوبی و صراحت صحبت کنید.
- از آنجایی که برخی به دلیل سوءاستفاده با همسرشان قهر میکنند، بهتر است که کمی او را نادیده بگیرید. تا متوجه شود که شما با قهر کردن او، تسلیم خواستههایش نمیشوید.
- تعیین حد و مرز را فراموش نکنید. برای اینکه با این موضوع بهتر آشنا شوید پیشنهاد میکنیم مقاله “چگونه حد و مرز سالم را در رابطه تعیین کنیم” را مطالعه نمایید.
- فکر کرده و برای اتمام این موضوع راه حلی را ارائه دهید.
- غرور را کنار بگذارید و اگر مقصر هستید، معذرت خواهی را فراموش نکنید.
- تمام قوانین قهر کردن را به خوبی رعایت کنید.
شما عزیزان کافیست که کمی با همسر خود مهربان بوده و اگر اشتباهی را مرتکب شدید، سریعا آن را بپذیرید. باید بیاموزید که مسائل و مشکلات در تمام زندگیها پیش میآید. نکتهای که اهمیت دارد این است که شما باید بتوانید آن را بپذیرید و همانند دو فرد عاقل، در رابطه با آن صحبت کنید.
این را هم بخوانید: چطور حمایت عاطفی خود را نشان دهیم؟
کلام آخر
قهر با همسر یک اتفاق طبیعی و نرمال است، به شرطی که خارج از محدوده قوانین نرفته و دلیل آن سوءاستفاده و باجگیری نباشد و بیش از یک مدنی به طول نینجامد. قهر طولانی نه تنها زندگی شما را بهبود نمیبخشد، بلکه باعث از هم پاشیدن آن نیز خواهد شد. سعی کنید قهرهایتان در حد چند ساعت باشد و بعد از چند ساعت که عصبانیت و خشم شما فروکش کرد، با یکدیگر در رابطه با موضوع پیش آمده، صحبت کنید.
همچنین شما عزیزان میتوانید برای مدیریت زندگی زناشویی و جلوگیری از قهر کردن خود و یا همسرتان از یک کمک حرفهای استفاده کنید. کلینیک روانشناسی آرامش من بعنوان بهترین مرکز مشاوره در تهران با سالیان سال تجربه در زمینه زوج درمانی در خدمت شما عزیزان میباشد. شما میتوانید با پر کردن فرم درخواست مشاوره و یا تماس از طریق پشتیبانی با مشاورین و متخصصین تیم قوی آرامش من در تماس باشید. همچنین میتوانید به سه روش مشاوره حضوری، مشاوره آنلاین و مشاوره تلفنی با مشاورین ما به راحتی و با روش دل خواه خود ارتباط برقرار کنید.