چطور از سردرگمی نجات پیدا کنیم؟

سردرگمی

شاید شما هم در طول زندگی خود در برخی موارد احساس گیجی کرده باشید و ندانید که چه کاری باید انجام داد. نام این حس سردرگمی می‌باشد. شما در این زمان دیگر نمی‌توانید به درستی فکر کرده و تصمیم بگیرید. این حس در طول زندگی به سراغ همه افراد خواهد آمد. اما اگر بیش از اندازه و طولانی مدت در افراد ظاهر شود، می‌تواند خطرناک باشد. باعث از بین رفتن حافظه و یا زوال عقل گردد. پس اگر خودتان یا اطرافیانتان دچار سردرگمی و یا گیجی بسیار در طول روز می‌شوید، لازم است که این مقاله را بخوانید. در این مقاله ما شما را با این موضوع، علائم و عوارض و همچنین راه درمان آن آشنا خواهیم کرد.

سردرگمی چیست؟

سردرگمی یک اصطلاح است. این اصطلاح برای افرادی که توانایی شناخت ضعیفی دارند، استفاده می‌گردد. توانایی شناخت ضعیف یعنی توانایی افراد در فکر کردن، درک و یادگیری کاهش می‌یابد. اگر به موقع از شناخت ضعیف جلوگیری نشود، می‌تواند به مرور و با گذشت زمان تبدیل به زوال عقل گردد. به عقیده پزشکان و متخصصین، سردرگمی تعاریف بسیار زیادی دارد، اما در کل سردرگمی یک تغییر در وضعیت ذهنی افراد است که به دلیل مشکل در نحوه عملکرد مغز می‌باشد.

تمام کارهایی که ما انجام می‌دهیم هر یک را، بخشی از مغز به ما دستور می‌دهد. سردرگمی زمانی به وجود می‌آید که در عملکرد مغز برای دستور دادن به ما، برای اجرا، اختلال ایجاد شود. در برخی افراد سردرگمی موقت است و در برخی دیگر، می‌تواند طولانی مدت باشد و به طور دائم در فرد نمایان گردد. همچمنین می‌تواند در طول روز باقی مانده و یا سریعا اتفاق بیوفتد. می‌توان گفت این مورد بیشتر در افراد مسن رخ می‌دهد و می‌تواند از خفیف تا شدید در فرد ظاهر شود.

علائم سردرگمی

زمانیکه سردرگمی در فرد ظاهر شود با علائمی همراه است. علائمی وجود دارند که با مشاهده آن‌ها باید به این شک کنید که دچار سردرگمی شده‌اید. این نکته را بدانید که اگر در خود و یا اطرافیانتان این علائم را مشاهده نمودید، سریعا نزد پزشک رفته و درمان خود را آغاز نمایید. برخی از این علائم عبارتند از:

  • این افراد مطمئن نیستند که در اطرافشان چه می‌گذرد.
  • در بین سخنرانی خودشان، کلمات را بلند ادا کرده و یا بین حرف‌هایشان مکث طولانی دارند.
  • به طور ناگهانی دچار تغییر در احساساتشان می‌شوند.
  • از زمان و مکانی که در آن قرار دارند آگاه نیستند.
  • کاری را که در حال انجام آن هستند، فراموش می‌کنند.
  • در گفتار خود دچار مشکل می‌شوند و به طور غیر معمولی سخن می‌گویند.
  • پدیدار شدن حس اضطراب در فرد.
  • خشمگین شدن ناگهانی
  • ناامید شدن
  • ناتوانی در انجام کارها

شما می‌توانید در صورت مشاهده این علائم به فردی که نزدیک شما می‌باشد، اطلاع دهید و یا با دوستان و آشنایان خود تماس بگیرید تا شما را در انجام کارهایتان کمک کنند. سپس شما را سریعا نزد پزشک ببرند.

علت سردرگمی

عوامل بسیاری وجود دارد که می‌تواند سبب گردد، فرد دچار سردرگمی شود. از دلایل شایع این حس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مشکلات جدی سلامتی
  2. اعتیاد به الکل و برخی از موادمخدر ( حتما بخوانید: مشاوره ترک اعتیاد)
  3. کمبود برخی ویتامین‌ها
  4. عوارض برخی داروها
  5. کمبود خواب

این موارد از علائمی هستند که در ایجاد سردرگمی بسیار نقش داشته و فرد را دچار مشکلات فراوان در تمامی امور زندگی خود می‌کند.

اختلال در غدد مثل پرکاری و کم کاری تیروئید، کم آبی بدن و مشکلات مغزی از عوامل دیگری هستند که در ایجاد سردرگمی موثر می‌باشند.

علائم سردرگمی

سردرگمی در عشق

ممکن است شما نیز در رابطه و مسیر زندگی عشقی خود دچار این حس شده باشید. سردرگمی در عشق می‌تواند بسیار سخت و ناامید کننده باشد. سردرگمی در عشق به اینصورت است که شما مطمئن نیستید با فردی که در رابطه هستید همان شخص موردنظر و ایده آل شماست یا خیر؟! اما این وجود این حس در عشق برای همه افراد چه مرد و چه زن رخ می‌دهد. اما برای رفع سردرگمی در عشق برخی راهکارها وجود دارد که می‌توان انجام داد و نتایج خوبی از آن گرفت.

اولین قدم برای رهایی از سردرگمی در یک رابطه، باید بدانید که به دنبال چه نوع عشقی هستید. زمانیکه شما وارد یک رابطه می‌شوید باید زمان مناسبی را برای ارزیابی نوع رابطه خود اختصاص دهید. گاهی اوقات ممکن است که در شناخت عشق خود موفق باشید اما باز هم در آن رابطه احساس گیجی کنید. این حس در رابطه، با نوع احساس شما نسبت به شریک عاطفی شما مرتبط می‌باشد. اولین قدم برای رفع این مشکل این است که میزان نزدیکی خود با طرف مقابلتان را برررسی کنید. اینکه چقدر به آن شخص احساس نزدیکی می‌کنید. مورد بعدی این است که بررسی کنید آیا علایق مشترکی با آن شخص دارید یا خیر؟ مورد آخر هم اینکه آیا شما احساسات مثبت نسبت به این شخص و رفتاهای او در رابطه دارید یا خیر؟!

با بررسی این نکات شما می‌توانید تا حد بسیار زیادی از سردرگمی و گیجی در عشق خود رهایی یابید. این نکته را نیز لازم است بدانید که این موضوع و اتفاقات در عشق و یک رابطه سالم کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. اگر در رابطه با این مساله فشار زیادی بر روی شما قرار دارد و نمی‌دانید که به تنهایی باید چه کار کنید، بهتر است با یک مشاور در اینباره صحبت کنید.

حتما بخوانید: مشاوره ازدواج 

سردرگمی در انتخاب هدف یا شغل

سردرگمی در انتخاب هدف و یا یک شغلی که هدف مهم شما برای رسیدن به یک زندگی ایده آل می‌باشد نیز، یک امر طبیعی و بی‌شمار در بین افراد می‌باشد.  همه افراد نیز خواهان این موضوع هستند که یک راهی برای رهایی از این سردرگمی بیابند. اما برای رهایی از این موضوع باید ابتدا علت مشکل و سردرگمی را بیابیم، تا بتوانیم از آن خلاص شویم. دلایلی که سبب می‌شود ما در انتخاب شغل و یا اهداف خود دچار سردرگمی شویم به شرح زیر می‌باشند:

  1. آگاهی کافی نداشتن از اهداف
  2. دخالت خانواده و فشار آنان (مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: مشاوره خانواده)
  3. مشورت نکردن با مشاورین و متخصصین (مطالعه این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: مشاوره شغلی)
  4. نشناختن علایق خود
  5. مشورت گرفتن از هر شخصی که در اطراف خود می‌بینند.

اما برای رهایی از این سردرگمی نیز می‌توان از برخی راهکارها استفاده نمود. مانند:

  1. حرفه خودتان را تجزیه و تحلیل کنید.
  2. از سرگرمی‌های موردعلاقه خود استفاده کنید و آن‌ها را در نظر بگیرید.
  3. غریزه خود را دست کم نگیرید و به آن اعتماد کنید.
  4. خوشبین بوده و با دید مثبت کار خود را انجام دهید.
  5. حتما از یک مشاوره حرفه‌ای کمک بگیرید.

گیجی در انتخاب هدف و شغل

عوارض سردرگمی

همانطور که تا اینجا متوجه شدیم، سردرگمی یعنی عدم توانایی فرد در فکر کردن و انجام دادن امور و اختلال در گفتار. حال در این قسمت می‌خواهیم با هم به بررسی عوارض ناشی از این حس اشاره کنیم.

  • از دست دادن استقلال
  • عصبانیت دید و بروز برخی رفتارهای خشن که منجر به آسیب در شما و اطرافیانتان می‌گردد.
  • ابتلا به بیماری آلزایمر و به وجود آمدن زوال عقل
  • ایجاد افسردگی
  • پدیدار شدن اختلال استرس در فرد
  • ناتوان شدن در انجام کارهای شخصی و عمومی خود

اگر بنا به هر دلیلی سردرگمی را دست کم گرفته و برای درمان آن اقدامات لازم را انجام ندهید، دچار این عوارض شده که گاهاً غیرقابل جبران می‌باشند.

درمان سردرگمی

باید این را بدانیم که سردرگمی به خودی خود و تنهایی درمان نمی‌شود. بلکه باید بعد از مشاهده علائم نزد بهترین دکتر روانشناس رفته تا او با شناخت دقیق برخی راهکارها را برای بهبود سردرگمی به ما ارائه دهد.

مصرف برخی از داروها می‌تواند برای رفع این حس بسیار مفید باشند. البته که تجویز این داروها به عهده پزشک بوده و نباید آن‌ها را خودسر مصرف کرد.

باید بدانید که خوددرمانی در این زمینه می‌تواند خطرناک باشد. به همین دلیل است که تاکید می‌شود برای درمان حتما نزد پزشک و متخصص بروید و زیر نظر او درمان خود را آغاز نمایید.

کلام آخر

برای کلام آخر باید بگوییم که، سردرگمی یک اختلال و بیماری است که به مغز شما آسیب می‌رساند. با توجه به شرایط حاکم در جامعه امروزی ما، ممکن است هر شخصی دچار این حس در هر مورد و هر موقعیتی شود. اما برای دریافت راهکارهای مفید می‌توانید با متخصصین و پزشکان کلینیک روانشناسی آرامش من جلساتی را برگزار کنید. شما از طریق تکمیل فرم درخواست مشاوره در سمت چپ تصویر و یا تماس با شماره های درج شده با مشاورین مجرب ما در رابطه با مشکل خودتان به راحتی صحبت کرده و مشکلتان را حل کنید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره

%50 تخفیف

اگه پرداخت هزینه جلسات مشاوره برات سنگینه

سه شنبه‌ها رو از دست نده!

همین حالا تماس بگیر

09393448506 - 02122882473