طرد شدن

طرد شدن در زندگی یک رویداد طبیعی است که برای همه افراد در تمام دنیا با هر فرهنگی پیش می‌آید. فرقی ندارد این رد شدن بزرگ یا کوچک باشد، به هر حال تاثیرات بسیار بدی را بر روی روح و روان افراد بر جای می‌گذارد. طرد شدن کلمه مقابل پذیرفته شدن است. اما نباید به این فکر کنید که در مواجهه با این اتفاق شما بی‌ارزش هستید. می‌تواند به این دلیل باشد که در آن لحظه با طرف مقابل خود سازگار و هم‌عقیده نبوده‌اید. اما بسیاری از ما با این حس در زندگی خود از جانب افراد مختلف در موقعیت‌های متفاوت روبرو خواهیم شد. مهم این است که بتوانید در برابر این موضوع مقاومت کرده و با آن مقابله نمایید.

طرد شدن چیست؟

طرد شدن یک عمل بسیار دردناک است که شامل رد شدن در یک رابطه و یا یک تعامل و فعالیت اجتماعی است. پاسخ به طرد شدن نیز دل‌سردشدن، حسادت ورزیدن و یا گوشه‌گیری است. همانطور که گفته شد نقطه مقابل طرد شدن، پذیرفته شدن است. پذیرفته شدن دقیقا برعکس طرد شدن می‌باشد و به معنی این است که افراد می‌خواهند با ما ارتباط برقرار کنند. طرد شدن و پذیرفته شدن دو نقطه مقابل همدیگر هستند اما در هر رابطه‌ای وجود هر دو، حس می‌شود.

ممکن است در یک رابطه شما پذیرفته شوید، اما در برخی موارد طردشدگی را از جانب طرف مقابل خود احساس کنید. طرد شدن اغلب یک رویداد عمدی است. طرف مقابل می‌داند، و بنا به دلایلی شما را طرد می‌کند. از طرفی طرد شدن در یک رابطه فقط در روابطی که سالم و درست نیستند اتفاق نمی‌افتد. ممکن است شما در یک رابطه سالم و خوب باشید و در همه موارد با شریکتان هم‌نظر باشید، اما باز از جانب او بی‌محلی و سردی ببینید.

با این اوصاف لازم است که شما با این مفهوم آشنا شده و با مراحل گذر از آن و مقابله با آن آشنا شوید. زیرا این اتفاق برای همه افراد در طول زندگی، خواهد افتاد. اگر کسی هم بگوید که تا به حال طردشدن از جانب کسی و یا کسانی را تجربه نکرده است، بدانید که حقیقت را به شما نگفته است.

چرا طرد شدن دردناک است؟

طرد شدن از جانب معشوق، دوست، رئیس و کارفرما و خانواده بسیار دردناک است. زمانی که یک فرد احساس طرد شدگی داشته باشد، به اصطلاح به او می‌گوییم که ضربه بسیار بدی خورده است. از این جهت از کلمه ضربه استفاده می‌کنیم که درد عمیق و وحشتناک این اتفاق را توصیف کرده باشیم. عذابی که در هنگام طرد شدن احساس می‌کنیم، بسیار واقعی است. انسان ذاتا موجوی اجتماعی است و از ایجاد ارتباط لذت می‌برد. از همین رو طردشدن علاوه بر اینکه بر روی جسم تاثیرگذار است حس پذیرش ما و روح و روان ما را نیز درگیر خود کرده، و تاثیرات بسیار بدی را بر روی آن خواهد گذاشت.

زمانی که فردی طرد می‌شود، احساسات او ضربه خورده و دائما به دنبال یک راهی برای ایجاد ارتباطی دوباره است. کم کم و به مرور زمان این تفکرات تبدیل به افکار دائمی در مغز شده و سبب می‌گردد زمانی که از جانب کسی طرد می‌شوید، در معرض استرس و اضطراب شدیدی قرار بگیرید. واکنش عاطفی نا‌امیدی از ایجاد ارتباط، بر عهده انسان نیست و یک واکنش طبیعی است. اما چگونگی واکنش ما به این رفتار و نحوه مقابله ما در برابر آن کاملا به خود ما بستگی دارد.

مراحل گذر از طرد شدن

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته، طرد شدن، حسی کاملا مشابه با حس سوگواری و از دست دادن عزیز را دارد. همانطور که برای گذر از مرحله سوگواری ما باید مراحلی را طی کنیم تا به آرامش برسیم، برای عبور از طرد شدن نیز باید مراحلی را بعد از اتفاق افتادن این عمل طی کنیم. مراحل گذر از طرد شدن عبارتند از:

انکار کردن

اولین واکنشی که همه افراد در برابر طرد شدن از خود نشان می‌دهند، انکار این موضوع است. بسیاری از افراد هنگامی طرد می‌شوند آن را باور نمی‌کنند و خود را ناباور نشان می‌دهند و تمام قضایا را انکار می‌کنند. همه افراد، این مرحله را گذرانده و این احساس را دارند که چیزی به درستی انجام نشده، و یک اشتباهی در میان است.

طرد شدن از طرف خانواده

عصبانی شدن

بعد از مرحله انکار کردن زمانیکه شما به این نتیجه می‌رسید که هیچ یک از اتفاقات مصنوعی نبوده و حقیقت داشته، دچار عصبانیت شدیدی خواهید شد. زمانی که شما متوجه می‌شوید فرد مقابل شما از حرفی که زده پشیمان نیست و شما را طرد کرده، به شدت از او عصبانی می‌شوید. ممکن است که شما در این مرحله بخواهید عصبانیت خود را بر سر او خالی کنید. اما نباید اینطور باشد. شما باید خودتان را کنترل کنید؛ زیرا نشان دادن احساسات منفی شما نسبت به او همه چیز را بدتر خواهد کرد. در این مرحله بسیار مهم است که شما خونسردی خود را حفظ کرده و خشم خود را کنترل کنید.

صحبت کردن

این مرحله بعد از عصبانیت و انکار است. در این مرحله شما کمی آرام می‌شوید و دائما می‌خواهید با فرد مقابلتان صحبت کنید و مشکل را حل سازید. زیرا شما فکر می‌کنید که شریکتان به دلیل یک اشتباه و سوءتفاهم می‌باشد که شما را طرد کرده است. این را بدانید که این مرحله از گذر، برای فرد مقابلتان مثل یک کابوس می‌ماند. سعی کنید بعد از طرد شدن به طرف مقابل فرصت و فضای کافی بدهید. زیرا شریکتان مجبور نمی‌باشد که برای شما علت رد کردن‌تان را توضیح دهد. فقط باید در صورتی که هر دو موافق هستید برای آینده خود تصمیم بگیرید و به تصمیمات یکدیگر احترام بگذارید.

پدیدار شدن افسردگی

همانطور که بارها به آن اشاره نمودیم، طرد شدن بسیار دردناک است. طرد شدن با احساساتی مانند خشم، عصبانیت، گیج شدن، غمگین شدن، شرمندگی و خجالت همراه است. این احساسات با از بین رفتن اعتماد به نفس شما همراه خواهد بود. تمام این احساسات سبب خواهد شد که به مرور زمان دچار افسردگی شوید. باید سعی کنید که در این مرحله بتوانید خودتان را کنترل کرده و از دام این مرحله جان سالم به در ببرید.

پذیرفتن اتفاق

در این مرحله است که احساسات شما بازگشته است. شما در این مرحله به آدم قبلی خودتان شبیه شده و اعتماد به نفس از دست رفته خود را به دست خواهید آورد. در این مرحله است که شما باید به عاملی که توسط آن طرد شدید فکر کنید و آن را بشناسید، تا دیگر آن رفتار را تکرار نکنید. اما اگر متوجه آن نشدید هم ایرادی ندارد. نیازی نیست خودتان را بابت این قضیه ناراحت کرده و دوباره به گذشته بازگردید. این را بدانید که شما بعد از گذراندن این مرحله رشد کرده و تجربیات بسیار خوبی بدست آوردید.

نشانه‌های رد شدن در رابطه عاشقانه

طرد شدن در خانواده

طرد شدن از جانب خانواده نیز بسیار دردناک است. می‌توان گفت دردناک‌ترین نوع طرد شدگی، از جانب خانواده می‌باشد. این موضوع یک رویداد بسیار تلخ است که یک فرد می‌تواند با آن روبرو شود. طرد شدن از جانب خانواده نیز شامل دردها و زجرهای بسیاری است. پس از این اتفاق، شما باید مراحل گذر از طردشدگی را که در بالا ذکر شد پشت سر بگذارید. راه‌هایی برای مقابله با طرد شدن توسط خانواده وجود دارد که می‌تواند شما را از این مرحله عبور دهد. مانند:

  • باید به خودتان زمان کافی بدهید تا از آن احساسات بد، رهایی شوید و دوباره خود را بیابید.
  • هر احساسی که دارید را یادداشت کنید.
  • در زمان حضور انرژی‌های منفی، از جملات مثبت استفاده کنید.
  • مدیتیشن و یوگا انجام دهید.
  • با یک روان درمانگر صحبت کرده و از او مشورت بگیرید.

نشانه‌های طرد شدن در رابطه عاشقانه

از دیگر انواع طرد شدن که بسیار سخت می‌باشد، طرد شدن در یک رابطه عاشقانه است. ردی که از این مدل طرد شدن بر روح و روان و زندگی فرد به جای می‌ماند، بسیار سخت و دشوار است که به راحتی از بین نمی‌رود. اما ما می‌توانیم با انجام برخی راهکارها از این مراحل به راحتی و در مدت زمان کمی عبور کنیم. برخی از این راهکارها برای مقابله در برابر طرد شدن در رابطه عاشقانه عبارتند از:

  • دائما به خود بگویید که این درد و رنج به زودی از زندگی من خواهد رفت.
  • خودت را سرزنش نکن و عاشق خودت باش.
  • هرگز خودت را قضاوت نکن.
  • با دوستان خود و یا به تنهایی سفر کنید.
  • چیزهای جدیدی را یاد بگیرید.
  • خودتان را سرگرم کارهای مورد علاقه کنید.
  • وقت بیشتری بر روی خود و سلامت جسم و روان‌تان بگذارید.
  • ورزش کنید و تغذیه سالم داشته باشید.
  • مدیتیشن و یوگا فراموش نشود. می‌توانید از هیپنوتیزم درمان نیز برای گذر از این مراحل استفاده کنید.
  • مشاوره و تراپی را فراموش نکنید.

کلام آخر

اگر شما هم شخصی هستید که از جانب فرد یا افرادی طرد شده‌اید، می‌توانید با انجام این راهکارها از مراحل سخت پس از طرد شدن به راحتی کنار بیایید. فقط بدانید که این اتفاق کاملا طبیعی است و شما، تنها فردی نیستید که از جانب دیگران طرد شده است. مهم‌ترین موضوع بعدی در این رابطه رفتن نزد یک دکتر روانشناس و شرکت در جلسات تراپی است. شما می‌توانید همه روزه از طریق تماس با پشتیبانی و یا تکمیل فرم درخواست از سمت چپ تصویر، با مشاورین کلینیک روانشناسی آرامش من در ارتباط باشید تا شما را در عبور از این مرحله سخت و عذاب‌آور راهنمایی کرده و تنهایتان نگذارند.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *