8 تکنیک تقویت هورمون شادی

هورمون شادی

زندگی ما افراد بر اساس هورمون‌هایمان تنظیم می‌شود. شاید این جمله کمی عجیب به نظر برسد، اما واقعی است. هورمون‌های انسان اگر تنظیم باشند، فرد احساس خوشایندی دارد. از طرفی خلق و خوی او نیز بهتر شده و بیماری، کمتر به سراغش خواهد رفت. همین موضوع می‌تواند باعث شود که سلامت روان افراد نیز در خطر نیوفتاده و سالم باشد. هورمون‌های مختلفی در بدن انسان وجود دارد. یکی از این هورمون‌های بسیار مهم، هورمون شادی در بدن است. هورمون شادی انواع مختلفی داشته و کار خاصی را در بدن انجام می‌دهد. که بهتر است شما عزیزان با کار این هورمون در بدن آشنا شوید تا به دنبال راهکارهایی برای تقویت آن باشید. زیرا تقویت این هورمون می‌تواند باعث شود که زندگی و موقعیت‌های آن زیر و شده و کیفیت زندگی شما بهبود یابد.

هورون شادی چیست؟

هورمون‌ها در بدن انسان موادی شیمیایی هستند که توسط غدد مختلف در بدن ترشح می‌شود. این هورمون‌ها از طریق خون به جریان می‌افتد و در بسیاری از فرآیندها در بدن نقش مهمی دارند. هورمون شادی یکی از این هورمون‌های مهم بدن است که به بهبود خلق و خو و رفتار شما کمک می‌کند. همانطور هم که از اسمش نیز پیداست باعث شادی می‌شود. این هورمون مسئولیت شادی و ایجاد حس خوب در شما می‌باشد.

این هورمون انواع مختلفی دارد و وظیفه خاصی را در بدن شما بر عهده دارد. که به عنوان یک فرد باید بدانید کار اصلی این هورمون شادی در بدن چه بوده و چگونه به شما کمک می‌کند. همچنین راهکارهایی را برای تقویت آن انجام دهید. در حقیقت زمانی که ما احساس خوشی و شادی داریم، هورمون شادی در بدن ما ترشح شده است. پزشکان و متخصصین روانشناسی نیز بر این موضوع تاکید داشته و بر ارائه راهکارهای تقویت هورمون شادی تاکید ویژه‌ای دارند.

انواع هورمون شادی

همانطور که بیان شد، هورمون شادی انواع مختلفی دارد، که هر یک از این هورمون‌ها در بدن به دلایل خاصی ترشح شده و تاثیر خاص خودشان را بر بدن می‌گذارند. انواع هورمون شادی عبارتند از:
1 – هورمون دوپامین

این هورمون به عنوان هورمون احساس خوب نیز شناخته می‌شود. بخش مهمی از مغز را نیز تشکیل می‌دهد و با احساسی خوب و لذت بخش همراه است.

2- هورمون اندورفین

این هورمون در زمانی که شما دچار استرس می‌شوید، در بدن ترشح می‌شود. به عنوان یک مسکن طبیعی در بدن شناخته می‌شود. در پاسخ به ناراحتی نیز این هورمون سریعاً ترشح می‌شود.

3- هورمون سروتونین

این هورمون اشتها، خواب و همینطور خلق و خو شما را تنظیم می‌کند.

4- هورمون اکسی توسین

این هورمون، هورمون عشق نیز نام‌گذاری می‌شود. این هورمون همدلی و پیوند عمیق در روابط شما را افزایش می‌دهد.

انواع هورمون شادی

کار هورمون شادی

همانطور که بیان شد، هورمون شادی باعث افزایش حس خوب و شادی در فرد می‌شود. زمانی که شما احساس خوشی به سراغتان می‌آید، بدانید که این هورمون در بدنتان ترشح می‌شود. از آنجایی که خلق و خو یک بحث پیچیده است باید شیمی مغز در آن درگیر شود. هورمون شادی همان هورمونی است که در شیمی مغز شما وجود دارد. با توجه به دستور مغز می‌تواند باعث شود که شما در موقعیت‌های شادی و حتی استرس زا، احساس آرامش و یا شادی داشته باشید. عوامل موثری وجود دارد که در ترشح این هورمون تاثیرگذارند. مانند:

  1. داشتن احساس رضایت در مورد خودتان
  2. دستیابی به اهدافی که دارید
  3. روابط سالم داشتن و بودن در یک رابطه عاشقانه خوب
  4. رابطه سالم کاری
  5. داشتن خانواده خوب و سالم (برای اطلاع بیشتر حتما مطالعه کنید: مشاوره خانواده)
  6. بودن با افرادی خوب و دارای موفقیت
  7. داشتن یک زندگی با سبک عالی
  8. داشتن بدنی زیبا

و بسیاری از موارد دیگر که می‌توانند باعث شوند این هورمون در بدن شما ترشح کند. با انجام این کارها و داشتن چنین روابطی، کار هورمون شادی در بدن شما آغاز می‌شود.

راهکارهایی برای تقویت هورمون شادی

برخی از راهکارها نیز وجود دارد که می‌تواند باعث شود هورمون شادی در بدن شما تولید شود. همانطور که می‌دانید این هورمون می‌تواند باعث کسب موفقیت‌های زیادی برای شما شده و زندگی شما را تغییر دهد. از این رو دانستن راهکارهایی که باعث شود هورمون شادی را در بدن خود تقویت کنید، برای شما بسیار مفید بوده و باعث تغییر زندگی شما به سمت و سوی مثبت خواهد شد. برخی از این راهکارها عبارتند از:

1 – ورزش کردن

ورزش کردن یکی از راهکارهای بسیار مهم و بسیار مفید برای ترشح هورمون شادی در بدن است. زیرا با ورزش کردن انواع هورمون شادی در شما ترشح شده و همچنین تمام هورمون‌های شما تنظیم می‌شود.

2- داشتن افکاری مثبت

اینکه شما دائما به موارد منفی فکر کنید، می‌تواند باعث شود که زندگیتان روزبه روز منفی شود. اما فکر کردن به عوامل مثبت می‌تواند باعث شود که زندگی شما مثبت شده و هورمون شادی در بدن ترشح شود. به دنبال این موضوع زندگی شما دستخوش تغییراتی مثبت خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم مقاله روش‌هایی برای تغییرات مثبت در زندگی را مطالعه نمایید.

3- تامین ویتامین دی بدن

وجود ویتامین دی در بدن، باعث ترشح هورمون شادی می‌شود. به همین دلیل است که می‌گویند کمبود ویتامین دی در بدن باعث افسردگی و بی‌حالی می‌شود. شما عزیزان می‌توانید با بودن در معرض نور خورشید و یا مصرف برخی مکمل‌های ویتامین دی، به تامین این ویتامین در بدن خود کمک کنید.

4- انجام فعالیت‌هایی که دوست دارید

انجام کارهایی که دوست دارید باعث خواهد شد که هورمون شادی در بدن شما ترشح شده و حال خوبی را تجربه کنید. از این رو بهتر است اگر مشغول به فعالیتی می‌شوید، فعالیتی باشد که آن را دوست دارید، تا با علاقه بیشتر آن را انجام دهید. می‌توانید در کلاس‌هایی شرکت کنید که به آن علاقه‌مند هستید.

5- داشتن حیوان خانگی

داشتن یک حیوان خانگی می‌تواند باعث شود که این هورمون تقویت شده و بیشتر در بدن شما ترشح شود. که این موضوع باعث بهتر شدن روحیه شما خواهد شد.

6- انجام مدیتیشن

انجام مدیتیشن و یوگا یکی از راه‌های موثر دیگر برای ترشح و تقویت این هورمون در بدن شماست.

مدیتیشن راهکارهایی برای تقویت هورمون شادی

7- خوردن غذاهای سالم و خواب کافی

این موضوع باعث می‌شود که هورمون‌های بدنتان به خوبی و منظم ترشح شود. از طرفی حال شما بسیار خوب شده و هورمون شادی تقویت می‌شود.

8- ارتباط با افراد مناسب

بودن با افرادی که در کنارشان احساس شادی و رضایت دارید. سعی کنید در طول روز و یا در طول هفته، ساعاتی را با فرد و یا افرادی بگذرانید که بودن در کنارشان به شما احساس آرامش و شادی می‌دهد. ‌

کلام آخر

درست است که ترشح هورمون شادی در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است، اما به صورت کلی و رایج می‌توان از مواردی که در این مقاله گفته شد، استفاده کرد. با بررسی و دریافت کمک از یک فرد حرفه‌ای مانند دکتر روانشناس و یا رواندرمانگر، بهترین راهکار مناسب خود را برای تقویت این هورمون بیابید. شما عزیزان می‌توانید با مشاورین و متخصصین مجرب مرکز مشاوره آرامش من در این زمینه در ارتباط بوده و بهترین راهکارها را دریافت نمایید. کلینیک آرامش من همه روزه پاسخگوی شما عزیزان می‌باشد. شما می‌توانید از طریق تماس با پشتیبانی و تعیین وقت قبلی و همچنین پر کردن فرم درخواست مشاوره با مشاورین ما در تماس باشید. همچنین می‌توانید از طریق مشاوره حضوری، مشاوره آنلاین و مشاوره تلفنی با مشاور خود به راحتی جلسات‌تان را برگزار نمایید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *