چطور باید با افراد مبتلا به اسکیزوفرنی برخورد کرد؟

برخورد با فرد مبتلا به اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی یک اختلال روانی شدید است که ممکن است در خانواده شما نیز فردی باشد که به این اختلال دچار شده باشد. این اختلال بنا به دلایلی در فرد پدیدار شده و دارای علائم و نشانه‌هایی می‌باشد. نکته مهمی که در رابطه با این اختلال وجود دارد، نوع برخورد با فرد مبتلا به اسکیزوفرنی است که از جانب خانواده و دوستان این شخص صورت می‌گیرد. شما عزیزان باید بدانید که به عنوان خانواده، همسر و یا دوست، چگونه با فردی که دارای اسکیزوفرنی است، برخورد کنید. زیرا دانستن این نکته می‌تواند باعث شود که رفتارهای فرد تحت کنترل بوده و به خوبی مدیریت شود. در مقابل نیز بدرفتاری و برخورد غلط نیز می‌تواند باعث آسیب فراوان شود که گاهی این آسیب‌ها غیرقابل جبران است. پس با ما همراه باشید تا بایدها و نبایدهای برخورد با فرد مبتلا به اسکیزوفرنی را به خوبی بیاموزید.

اسکیزوفرنی چیست؟

همانطور که در مقدمه گفته شد، اسکیزوفرنی یک اختلال روانی شدید و مزمن است. این اختلال باعث خواهد شد که فرد از نظر رفتار و درک و احساسات خود دچار مشکل شود. از این رو با دنیای بیرون خود و اطرافیانش قطع رابطه می‌کند. که البته تعداد کمی از افراد جهان را درگیر خودش کزده است. اما باز هم یک اختلال بسیار شدید است که عواقب بسیار جدی را برای فرد مبتلا به این بیماری دارد. از جمله عواقب سنگین آن، خودکشی و سبک زندگی ناسالم است که سبب بروز برخی بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

به طور کلی باید گفت که اسکیزوفرنی و یا روان گسیختگی سبب خواهد شد فرد از نظر روحی و جسمی به شدت آسیب ببیند. از این رو باید آن را به موقع تشخیص داد و با روش‌های درمانی مناسب از بروز شدید آن جلوگیری نمود. اما نکته بسیار مهم‌تر این است که بدانیم چطور با یک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی باید برخورد کنیم. زیرا نوع برخورد اطرافیان می‌تواند باعث تشدید و یا کاهش این اختلال روانی گردد.

حتما بخوانید: هر آنچه که باید درباره اسکیزوفرنی بدانید

چطور با فرد مبتلا به اسکیزوفرنی برخورد کنیم؟

ما می‌توانیم با نوع برخورد خود، در تشدید و یا کاهش علائم و خطرات این بیماری، سهیم باشیم. این افراد به شدت تخت تاثیر رفتار اطرافیان می‌باشند. ما به عنوان خانواده یا همسر و حتی دوست، باید بدانیم که چه نکاتی را در رفتار خود رعایت کنیم تا به فرد مبتلا به اسکیزوفرنی کمک کنیم و بیماری او را کنترل و مدیریت نماییم.  از این رو ما به شما چندین نکته را می‌گوییم تا با رعایت این نکات بتوانید به افراد مبتلا به این اختلال کمک رسانید و بدانید که چطور باید با آن‌ها برخورد کنید. برخی از رفتارها عبارتند از:

  • در ابتدا لازم است که در رابطه با این بیماری اطلاعات خود را افزایش دهید. باید آگاهی خود را بالا برده و آموزش‌های لازم را ببینید. با این کار می‌توانید تا حدودی این افراد را بشناسید و نوع احساسات آنان را درک کنید.
  • برای قدم دوم شما باید پیگیر درمان عزیزتان باشید. باید او را نزد پزشک و یا بهترین دکتر روانشناس برده تا روش درمانی مناسب برای کنترل و مدیریت اختلال اسکیزوفرنی در او را آغاز کنند. شما نیز باید پیگیر باشید که او را در زمان مناسب نزد مشاورش ببرید و روند درمانی او را زیرنظر داشته باشید.
  • با یکدیگر در کلاس‌های ورزشی و یا مدیتیشن و یوگا شرکت کنید. این کار باعث خواهد شد که استرس هر دو نفر شما کاهش یابد.
  • باید همیشه آماده پاسخگویی به او باشید. باید بدانید که چطور به او در رابطه با مسائل گوناگون پاسخ دهید.
  • یاد بگیرید که چگونه به سوالات و خواسته‌های او با آرامش پاسخ دهید.
  • نقاط قوت فرد را شناخته و بر روی آن‌ها تمرکز کنید.

15 تا از بایدها در رفتار با فرد اسکیزوفرنی

دیگر بایدها در برخورد با فرد اسکیزوفرنی

  • خودتان با یک روانشناس در ارتباط باشید.
  • با او به آرامی صحبت کنید.
  • تکنیک‌ها و نکات انگیزشی را بیاموزید.
  • با آن‌ها بازی کنید و آن‌ها را به سمت تفریح و انجام بازی با شما تشویق کنید. بازی‌هایی مانند شطرنج، پیاده روی کردن، خرید و…
  • دائما آن‌ها را تشویق کنید تا فردی را برای درد و دل و خوش گذرانی‌هایشان انتخاب کنند. اینکه این افراد فردی را داشته باشند که به او اعتماد کنند، بسیار مهم است.
  • برای کارهایی که می‌خواهید با او انجام دهید برنامه ریزی لازم را داشته باشید.
  • دائما به آن‌ها یاد آوری کنید که جایگاهشان در زندگی در کنار شما و اجتماع چیست.
  • بر روی مواردی که می‌دانید فرد مبتلا به اسکیزوفرنی از آن‌ها لذت می‌برد، تمرکز کنید.
  • مراقب تشدید علائم و رفتارهای آنان باشید و در صورت لزوم سعی کنید تا آن‌ها را آرام سازید.

سعی کنید همیشه تلفن پزشک و بیمارستان را در دسترس داشته باشید تا درصورت لزوم با آن‌ها تماس برقرار کنید. اما مهم‌ترین کار برای بهبود رفتار و کمک به این افراد مراجعه به روانشناس و رواندرمانگر می‌باشد. نگران نباشید! به شما عزیزان تضمین می‌دهیم که در کلینیک روانشناسی آرامش من که بعنوان بهترین مرکز مشاوره در تهران می‌باشد، زیر نظر بهترین متخصصین بتوانید یک راه حل خوب برای بهبود ابتلا به این بیماری بیابید.

این را هم بخوانید: چطور به خود و دیگران احترام بگذاریم

نبایدهای برخورد با افراد مبتلا به اسکیزوفرنی

ما تا به اینجای مقاله در رابطه با مواردی که باید در رابطه با افراد اسکیزوفرنی رعایت می‌کردیم و انجام می‌دادیم، صحبت کردیم. حال در این قسمت می‌خواهیم به شما بگوییم که چه کارهایی را به هیچ عنوان نباید با آن‌ها انجام دهید. برخی از موارد هستند که با انجام آن‌ها می‌توانید باعث آسیب رساندن به فرد شوید و می‌توانید بیماری او را تشدید کرده و باعث ایجاد برخی اتفاقات غیرقابل جبران شوید. حال باید با این نبایدها آشنا شوید تا از همین امروز و همین لحظه رفتار خود را اصلاح کنید. برخی از این نبایدها عبارتند از:

  1. هرگز در برابر رفتارهایش به او نگویید که “چرا مثل دیوانه‌ها رفتار می‌کنی؟”
  2. در رابطه با شرایطی که دارند، با اطرافیان صحبت نکنید.
  3. سعی کنید به جای زیاد حرف زدن، برای او گوش شنوای خوبی داشته باشید.
  4. شما پزشک و یا رواندرمانگر او نیستید. پس سعی نکنید که بیماری او را بررسی کرده و برای خود راهکار ارائه دهید.
  5. با زبان ساده با آن‌ها صحبت کنید. و هرگز صدایتان را برایشان بالا نبرید.
  6. هرگز آن‌ها را متقاعد نکنید که توهماتشان غیر واقعی است.
  7. از آنجایی که درک افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کاهش می‌یابد، شما باید سعی کنید اعمال و کارهای خود را برایشان توضیح دهید.
  8. از ترس‌هایش در برابر او به هیچ عنوان صحبت نکنید.

سعی کنید این نبایدها را نیز در کنار بایدهای مهم انجام دهید تا بتوانید بهترین نوع رفتار را با فرد مبتلا به اسکیزوفرنی، داشته باشید.

مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم: سندرم استکهلم چیست؟

کارهایی که در برخورد با فرد مبتلا به اسکیزوفرنی نباید انجام دهیم

کلام آخر

شما عزیزانی که در کنار خودتان فردی مبتلا به اسکیزوفرنی را دارید، بسیار واجب است که بدانید چطور با فرد مبتلا به روان پریشی رفتار کنید. با توجه به این مقاله بایدها و نبایدهایی وجود دارد که برای شما مشخص شد. شما در حد خودتان و در جایگاهی که دارید، باید به این موارد توجه کنید. زیرا زندگی این افراد تا حدی به نوع رفتار شما وابسته است. البته که برای راهکارهای بهتر و مفیدتر و با توجه به نوع بیماری شخص مقابل، شما بهتر است که از یک رواندرمانگر کمک بگیرید. کلینیک آرامش من با حضور مربیان و مشاورین مجرب در این حوزه همه روزه در خدمت شما عزیزان هستند. شما می‌توانید با پر کردن فرم درخواست مشاوره و یا تماس از طریق شماره‌های داخل سایت و تعییین وقت قبلی با متخصصین ما بصورت مشاوره حضوری، مشاوره آنلاین و تلفنی ارتباط برقرار کنید.

منابع:

دیدگاه‌ ها...

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره